Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tudnék tenni, ha a nővérem...

Mit tudnék tenni, ha a nővérem időnként beállít hozzánk, és itt ragad 1-2 hétre?

Figyelt kérdés

A nővérem 28 éves, 10 éve van együtt a párjával, akivel olyan 6-7 éve együtt is élnek. Azóta is heti 1-2-szer hozzánk jön munkából és otthon is alszik, másnap tőlünk megy munkába.

Ha megbetegszik, akkor fogja a cókmókját és aznap jön hozzánk, és amíg meg nem gyógyul, addig nem megy haza - ez általában egy hét.

Aztán rendre az történik, hogy hazamegy mikor már jobban van, de a párját még megfertőzi, és jön vissza még egy hétre, amíg a párja otthon gyógyulgat.

(Sajnos elég betegesek, ezt évi többször játsszák el.)

Most is ez van, múlt hétfőn megjelent hogy ő jött hozzánk a hétre, mert beteg. Pénteken hazament, nem telt el két nap, és jött vissza, hogy a párja beteg, úgyhogy ezen a héten is itt lesz, még a hétvégét meglátja, hogy arra hazamegy-e.

Én nehezen bírom, mivel a két szoba között nagyon vékony a fal, ő meg egész éjszaka és nappal szünet nélkül köhögött egész múlt héten, mellé meg ment a tévéje, nem bírtam tőle aludni.

Koszt hagy mindenhol maga után - diónyi fogkrém a mosdókagylóba száradva, a haja MINDENHOL (a lefolyót eldugítja vele és nem takarítja ki), ha megtelik a szemetes akkor simán csak lerakja mellé a betétjét/tamponját (becsomagolva ugyan, de hát akkor is....), a wc tartályon a gombot nem nyomja vissza "alapállásba", órákig folyik a víz utána, fürdéskor elpancsolja a melegvizet, beleiszik mindenki poharába a konyhában (egy ideig rendre elkaptam valamit a számra, mikor nálunk volt, azóta csak saját flakonból iszok, pohárból nem), és hasonlók...

A szobáját már vagy 4-5 éve nem takarította ki, mindig nekem kell.

Persze igényei vannak, ő elvárná, hogy én este 10 után már ne menjek ki a fürdőbe, mert zavarja az ajtónyitás és ~csukás hangja (halkan mászkálok), ne gyújtsak füstölőt a saját szobámban, mert érezni az ajtó előtt és szerinte büdös, ne használjak parfümöt mert "rosszul van" tőle, ne hallgassak zenét hangosan mert zavarja, ne hallgassak zenét fülhallgatóval mert akkor nem hallom ha szól hozzám....stb...

Én lakok alapesetben az emeleten egyedül, ilyenkor ketten vagyunk - úgyhogy szüleim annyit reagálnak ezekre, hogy intézzük el egymás közt.

Próbáltam vele beszélni, de nem lehet! Mindig azt mondja, hogy oké, majd rendesebb lesz, de ennyi, soha nincs semmi változás, évek óta! Ha komolyabban akarok vele beszélni, akkor meg összeveszik velem, hogy ne p0fázzak bele a dolgaiba!

Mit lehetne vele csinálni?

2018. febr. 6. 13:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
70%

dugj el a szobájába vmi qrva büdöset, több helyre

ágy alá, szekrény mögé stb

majdcsak nem bír megmaradni

bár a leírtak alapján akkora igénytelen tróger, hogy lehet tetszene neki

2018. febr. 6. 16:17
 12/15 anonim ***** válasza:
26%

vagy vmi fóbia?

pl pók

ha gonosz vagy, veszel pár pókot és elengeded

ha annyira nem, akkor legközelebb csak annyit mondj, hogy most nem érsz rá elkapni a nagy szőrös pókot ami az ágyán volt, de majd nemsoká

ha nem találja, úgysem mer majd aludni

2018. febr. 6. 16:18
 13/15 acelsziv ***** válasza:
Érdekes. Korábban volt egy kérdés kb ugyanezzel a szöveggel....
2018. febr. 6. 21:22
 14/15 anonim ***** válasza:

Hát, először is soha többé nem volnék hajlandó takarítani a szobáját, de utána sem a közös helyiségeket sem. Ha ott van a haj, a fogkrém, meg a betét, akkor ott van. Nyelnék egy nagyot és megvárnám, amíg anyám vagy apám is észreveszi. Gondolom, őket azért csak zavarja. Aztán ha szóvá teszik, remélhetőleg, a nővérednek, majd megbeszélik vele, ha esetleg rajtad akarnák leverni, akkor nagyon keményen fel kell lépned, hogy márpedig te nem fogod utána eltakarítani. Ha elég kitartó vagy, vagy a nővérednek kell majd, vagy ők fogják. Mást nem tudsz mit tenni, hiszen miért ne mehetne ő is haza a szülőkhöz.

Az más dolog, de szerintem rohadt undorító a nővéred a véres betéteivel, meg a hajaival, de a hab a tortán, hogy képes otthagyni magára a beteg párját.

2018. febr. 7. 17:07
 15/15 A kérdező kommentje:

"Ha ott van a haj, a fogkrém, meg a betét, akkor ott van. Nyelnék egy nagyot és megvárnám, amíg anyám vagy apám is észreveszi. Gondolom, őket azért csak zavarja."

Nem zavarja őket, külön fürdőszoba van az emeleten nekem (nekünk), és a földszinten a szüleinknek, utoljára olyan 2 éve jártak a fenti fürdőben, mikor a lentit felújították és addig a fentit használták, amúgy nem mászkálnak fel.

Hát igen, azt én se értem, hogy a párja ezt hogy tudja elviselni.. :/

2018. febr. 8. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!