Párom gyermeke a főasztalnál?
Sziasztok!
Párom és én idén házasodunk össze. Neki van az előző kapcsolatából egy gyereke. Illendő őt beültetni a főasztalhoz?
Egyáltalán nem arról szól a kérdés hogy eskőnél vagy lakodalomnál milyen az ültetési rend.
Egyszerűen belökte itt a menyecske hogy egy asztalnál ülhet e a gyerek.
Ha nálam ezt felhoznám hogy a saját gyerekemet nem akarnád oda engedni, biztos hogy te nem ülnél a fő asztalhoz.
Szokás kérdése eleve, hogy hány fős a főasztal. A mi esküvőnkön 6 személyes volt, középen a férjem és én, mellettünk a szüleink ültek. Férjemnek három testvére van, épp olyan közeli rokonok, mint a szülei vagy ha lettek volna, akkor a gyermekei, de ők már nem ennél az aszalnál ültek, de a főasztalhoz a legközelebb.
Viszont tény, hogy manapság már gyakran nem megoldható ez ilyen egyszerűen. Gond szokott lenni, ha a vőlegény vagy menyasszony szülei elváltak, és új házastársaikkal jönnek, ilyenkor eleve nem férnek el egy hat személyes asztalnál.
Konkrétan a kérdésre válaszolva: nem, az előző házasságból született gyermeknek a legnagyobb tiszteletet megadva sem a főasztalnál van a helye egy esküvői vacsorán. Anélkül, hogy bárki eltagadná tőle a családban betöltött helyét, konkrétan az esküvő az új párról szól és ezt képezi le a főasztal is.
Én az édesanyja mellé, a főasztal közvetlen közelébe ültetném, de nem a főasztalhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!