Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más családban is elvárás már...

Más családban is elvárás már egy lánytól, hogy diplomája és utána jól fizető állása legyen?

Figyelt kérdés

Nálunk elvárás a családom részéről, de én ezt soknak érzem.

Nem elég, hogy dolgozzak valamit, amit szeretek.

Manapság más magyar családokban is ez a jellemző?

2018. jan. 14. 15:42
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
27%

Ma az életben valamit elért férfi is elvárja azt, hogy a nő is tegyen le valamit az asztalra. Férfiaknak nem imponáló, hogy van egy nő, akire sehogy se lehet nézni, mert csak eltartjuk, néha szétteszi a lábát, tehát egy szextárgy!

Márpedig gazdasági diploma, kozmetikus meg fodrászattal a sggedet kitörölheted...

Ja és aki lepontoz (soha nem érdekelt, ezért vagyok 51%-os, de voltam már 40% is), az magára ismert, tehát ő egy szextárgy:DDD GRATULA!

2018. jan. 14. 19:38
 32/42 anonim ***** válasza:
51%

" Akkor egy nő megteheti azt is, hogy férfi nélkül élje le az életét. Gyereke a spermabankból is lehet. :D"

Egészségére!

2018. jan. 14. 19:39
 33/42 anonim ***** válasza:
81%

29. Én nem tartanék el egy férfit sem, ahogy Engem sem tartott el gyerekkoromban egy férfi sem, ahogy Édesanyámat sem. Mégis egyedül felnevelt, építkezett és kiiskoláztatott. Mondhatni, olyan volt, mint sz@rból várat építeni, mert a drága exférje, akit nem tudok, apának tekinteni a legkisebb mértékben sem támogatott. De a környezetemben is rengeteg olyat példát láttam, amit fentebb írtam. Egy férfi nem azért lesz hajléktalan mert a neje elválik tőle. Ha igen, annak más oka van: vagy munkakerülő, vagy alkoholista, vagy játékszenvedélye van.

Visszatérve arra, amibe belekapaszkodtál: Akkor kérdem Én, mi szüksége egy nőnek a férfire? Gyerek lehet spermabankból is, vagy örökbe is fogadhatok, a házban való teendőkért, amit egy férfi hivatott megcsinálni, inkább hívok szerelőt, és nem kell neki széttennem a lábam - ha már ilyen nyersen fogalmaztál -, hanem a munkájáért fizetek. Nekem egy férfi sem ér annyit, hogy akár egy kávét is fizessek neki, anélkül, hogy dolgozott volna érte. Egyébként meg egy nő se legyen olyan mamlasz, hogy egy szöget ne verjen be, vagy egy villanykörtét ne cseréljen ki.

2018. jan. 14. 19:49
 34/42 A kérdező kommentje:

Miért lennék eltartott ha főállásban dolgozom, szeretem a munkám, csak nem keresek sokat?

2018. jan. 14. 19:52
 35/42 anonim ***** válasza:
61%

#34, igazad van, csak azt nem veszed figyelembe, hogy az "átkozsban" teljesen más társadalmi rendszer volt, más társadalmi értékekkel, a gazdaság sokkal jobban teljesített orbánista lózungok nélkül is, nem kerestél sokat ugyan, de abból a kevésből jól megvoltál, mert volt a pénznek értéke, volt egy stabil, nagy középosztály, és nem 4,8 millió nincstelen élt az országban, mint ma. Volt akkor is legalja söpredék réteg, persze, de egyrészt akkor még nem voltak a bűnözőknek csak jogaik, másrészt volt KMK, tehát ha valaki nem akart dolgozni, fogták, és vitték a hűvösre a germók közé.

Akkoriban teljesen mások voltak az erkölcsi normák és értékek is. Tudom, mert én még éltem az "átkozsban", anno kinézték pl. a pénzvadász nőket, nem volt ám puncs.hu meg ilyesmik. Tehát az akkori tapasztalataidat képtelenség a mai társadalomszerkezetre érvényesíteni, egyszerűen mert alma és körte a kettő.

A kérdésed jogos egyébként, mi szüksége így a nőnek a férfire, ha ő maga is mindent meg tud csinálni. Na jó, majdnem mindent, például női kőműves, vízvezetékszerelő, uránbányász nincs, ezeket még mindig férfiak végzik, de ház körüli teendőket igenis el tud végezni a nő. Azzal sincs semmi baj, hogy elvársz a férfitól, ha cserébe te is adsz - a PÁRkapcsolat ettől PÁR, hogy 2 emberről szól. És az a baj, hogy a mai nők nagyon nagy százaléka nem így érzi. Szerintik a feminizmus azt jelenti, hogy akkor nekik már mindent lehet, minden jár, a férfi meg fogja be a pofáját. Na EZ az, ami nem oké.

2018. jan. 14. 20:01
 36/42 anonim ***** válasza:
46%

#32-es ez azért nem igaz hogy gazdasági diplomával kitörölheti az ember a seggét.. Ha nem teszel bele mindent akkor egy mérnökdiplomával ugyanúgy nem mész semmire.

Egyébként én úgy látom a dolgot hogy nincs azzal baj ha valaki fodrász kozmetikus akar lenni kevés pénzért, de bele kell gondolnod, hogy fordított esetben hogy választanak párt a nők. Egy diplomás állású nő (tegyük fel orvos) nagyon ritkán választ párnak pl egy autószerelőt, és ez fordítva is így van. Ha elmész fodrásznak akkor te sem számíthatsz arra hogy egy olyan férfit fogsz ki aki majd jól kereső diplomás állással eltart, inkább autószerelő, festő stb kategória.

Mégegyszer, nincs azzal semmi gond ha valaki festő, gyárimunkás stb, de a világ így működik ha tetszik ha nem.

2018. jan. 14. 21:01
 37/42 anonim ***** válasza:
84%
Egyébként nem minden fodrász, kozmetikus keres szarul, sőt egy pörgős helyen igen szép összeget megkeresnek. Pl nekem múltkor 22,500 ért csinálták a hajam egy forgalmas helyen Pesten. Ez csak festés, vágás, beszárítás na akkor pl ha műhaj meg valami kezelés is hozzá jön akkor már több. Ezzel is be lehet futni.
2018. jan. 14. 21:11
 38/42 A kérdező kommentje:

Ki mondta, hogy nem lenne jó nekem szakmunkás férj?

Nem az számít, csak ő is dolgozzon valamit és szeresse.

Egyébként sokan nem foglalkozás alapján választanak párt.

2018. jan. 14. 21:13
 39/42 anonim ***** válasza:
85%
Annyi igaza van sajnos, hogy közgazdászból bődületes a túlképzés, és a java nem tud elhelyezkedni a szakmájában. Ezért szoktam írni, hogy a diploma semmire nem garancia. A politikusoknak is van, és egytől egyig legalja hitvány emberek mind, ugyanúgy, ahogy egy autószerelő is lehet rendes, emberséges, tisztességes személy. A gonoszság, aljasság, gerinctelenség sajnos velejárója a nagy vagyonnak, de ugyanúgy vannak ilyen szegények is.
2018. jan. 14. 21:27
 40/42 A kérdező kommentje:

Igen, majdnem minden gazdasági álláshoz 2-3 vagy sok esetben 5 év releváns szakmai tapasztalat kell, gyakornoki munka vagy nincs, vagy nem fizetnek érte semmit.

Unalmas a matek számomra...

Keresek valami -ezen sokan ki lesznek akadva- lányos szakmát, amit szeretnék csinálni.

2018. jan. 14. 21:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!