Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nálatok is ilyen idegörlő az...

Nálatok is ilyen idegörlő az ajándékozás?

Figyelt kérdés

A párom családjáról lenne szó. Itt a karácsony, és megint ugyan ott járunk.

Náluk mindig van ajándékozás,még a névnapkor is.

Nem is lenne ezzel baj, de amit a párom tesója leművel az már nekem dúrva.

Pár év után m eeg tudtuk/megtudtam,hogy ők nagyon is nézik,mekkora értéke van egy egy ajándéknak amit ők kapnak.vagy amit ők szánnak valakinek. És felháborodnak,ha pár ezerrel olcsóbb dolgot kapnak,mert ők is mindig kitesznek magukért. Ki is mondta a párom tesója,hogy szerinte három ezer forint alatt gáz egy ajándék.Még akkoris számolgatja legyen meg a xezerösszeg egy látógatóba/gyereklátogatóra szánt ajándéknak.

Oké ezt még elfogadom

De már ott tartunk,hogy egy egyszerű névnapkor,pl párom anyukájának névnapjakor egy nagyobb összegű dolgot talált ki a tesó, és mindenkitől kért az ajándékba pénzt,hogy ezt adjuk közösen.

Nyílvnán nem fogunk ezekre nemet mondani,mert akkor sza rrágók leszünk, de abba nem gondol vajon bele,hogy mondjuk nem mindenki szeretné ugyanazat ajándékozni,annyira szemékytelen az eeg ész.

Egy ember elmegy megvenni, a többi családtag meg a kisujját nem mozdította meg.

Én még egy tábla csokinak is örülök ha valaki gondol rám a névnapomkor,mert egy szép gesztus attól,aki nekem szánja.

Itt jön a karácsony, és ez a tesó már mindenkinek megszabta kb hogy kinek mit vegyübk,mennyit adjunk vele.(természetesen nem.nagy összegről van szó)

Néha még bele is férne,de mostnár.minden egyes eseménynél ki van kötve,anyósnak apósnak ,nekik mit vehetünk,mekkora összeg legyen.

Persze olyan ajándékokról van szó,amik nagyon hasznosak és amiknek tényleg nagyon örül az illető.

A gyerkőcének az ajándékát szintén megszabja,mit vehetünk neki, konkrétam elkér mindenkitől x összeget és akkor kijön egy nagy ajandékra a kicsinek.

Csak én vagyok ilyen fura,hogy ez zavar?

Az én családomban sosincs ez a műsor,hogy mindebki kiköti na ezt és ezt kérem karácsonyra ,szülinapra, max egy pici kis célzás. De akkor se vagyunk csalódottak ha nem azt kapjuk,meg ha nem is olyan drága. Nem ks várom a párom családjánák a karácsonyi ajándékozást,mert már kb tudom hogy ki mit kap. Semmi varázsa ennek az ajándékozásnak , ebbyi erővel adjob mindebki pénzt és megveszi magának.

Az én anyukámnál,növéremnél nincs ilyen. Akár milyeb kis gagyi dolognak tudok örülnk,mert sose tudom előre hogy mit kapok tőlük,és ők se,hogy tőlem mot fognak kapni.

Biztos h.ülye vagyok.

Lehet inkább örülnöm kéne,hogy nem kell bajlódni azokkal a ...ajándékokkal.

Cs ak a pénzt kell átadni pár.embernek és kész is.

2017. dec. 18. 21:10
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem valami kis kacat dísztárgyra,porfogóra gondoltam azalatt,hogy apróság.
2017. dec. 19. 01:15
 12/20 anonim ***** válasza:
91%
Nem mert nincs nagy rokonságunk .anyukám meg mi 2 és a gyerekek ,mindenki azt kap amit szeretne ,nincs ár limit megszabva .
2017. dec. 19. 05:41
 13/20 anonim ***** válasza:
94%

Értelek téged, de valahol ő t is. Én is probálom az egy-két nagyobb ajándék elvet követni, nagy a család, 2 gyerek van, ha nem iráányitom pikk-pakk 10 ajándék érkezik,minek ha tudom minek örülnek,és mondjuk akkor még minöségi strapabirobb is lehet...

Ugyanez felnötteknél is,ha tudom,h valaki 40 e ft-os szekrényt szeretne egyedül sok,de ha összeadjuk könyebb. Náalam limit nincs ha egy ezrest akarnak adni adjanak annyit...

2017. dec. 19. 06:27
 14/20 anonim ***** válasza:
40%
Én megmondanám, hogy kimaradok ezekből a marhaságokból. Névnap meg hasonlók. Majd mi eldöntjük mit veszünk névnapra, és nem nagy értéket. Egy szép bonbont virággal slussz. Ezek nem normálisak és minél tovább hagyjátok magatokat, annál nehezebb lesz kiszállni ebből. A gatyátok rá fog menni, mert mindig überelni kell majd az előző évi ajándékokat. Tudom, ti lesztek a szar alakok és a fekete bárányok, de hát inkább ez.
2017. dec. 19. 08:40
 15/20 anonim ***** válasza:
40%
Elvesziti a varazsat az egesz. De a sajat csaladodban megmarad a varazs, es ez a lenyeg. Meg hogy ha gyereked lesz, akkor neki is tartsd meg a varazst, ne szemelytelen tranzakciokrol szoljon a karacsony.
2017. dec. 19. 09:19
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva nem értem mi a problémád, te magad írtad, hogy hasznos ajándékokról van szó, amiknek nagyon örülnek az ajándékozottak, ráadásul nem is kell nagy összeggel beszállni. Mi a bajod azzal, ha valaki olyan ajándékot kap amire tényleg vágyódott? Kösd ki te is, hogy mit szeretnél, és annyi! Megmondom őszintén, hogy én személy szerint rosszul vagyok a bonbontól és társaitól - én pl. nem eszem csokit, nem fogyasztok alkoholt, fix márkájú illatszereket használok amik után bizony menni kellene, és tele van egy láda olyan "apróságokkal", díszekkel és kacatokkal, amiket rohadtul semmire nem használok, így el fogom őket adományozni. Sosem értettem, hogy ha én egy botmixer szettet vagy könyvet szeretnék, akkor mi a francért kapok pizsamát és dezodort? :D Azért, mert nemes egyszerűséggel tojnak rá...
2017. dec. 19. 09:49
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek utolsóval. Mint írtam, nálunk is ajándéklista van, mindenki azt kap, amit szeretne, összeglimit pedig pont azért, hogy ne szálljon el az egész egy irreális, túlzó ajándékversenybe. Nem vagyunk egyformán eleresztve anyagilag, ráadásul mindegyikünknek változott az idők folyamán is, építkezés, költözés, stb., ez a 2-3 ezer Ft az, ami mindenkinek mindig kényelmesen, gond nélkül belefér.
2017. dec. 19. 10:51
 18/20 anonim ***** válasza:
56%

Ne.. mindenki kap svájci csokit, sajtot, és csá.

Én nem fogok elbxni egy csomo pénzt olyanokra, akik amugy le sem szrnak.

2017. dec. 19. 11:47
 19/20 anonim ***** válasza:
52%

Nálunk nem szokás az ajándékozás a tágabb családnak. Karácsonykor max. csoki, alkohol, amit kapnak nagynénémék/nagybátyámék/ kicsi unokatesóim. Egyedül kerek szülinapok alkalmával dob össze a rokonság egy drágább ajándékra valót, aminek tényleg haszna van és örülne az ünnepelt neki.

Pároméknál a szülők konkrétan megmondják, hogy mit vegyen a párom. Kb. 5-10 ft értékben. Jól keres a párom, de minden hónapban 20-40e forintot kérnek "kölcsön" a szülei. Ha nem kapják meg az ajándékukat, mert a páromnak már nincs pénze a "kölcsön" után még azokat is finanszírozni, akkor megsértődnek, mint a tízévesek... Párom tőlük évek óta még egy szülinapi csokit se kapott.

2017. dec. 19. 15:25
 20/20 anonim ***** válasza:
Már az is egy magyszerű ajándék, ha együtt van a család, összetart, és szeret. Elvégre ez a karácsony “lényege”.
2017. dec. 19. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!