Kinek az egyértelmű hibája, ha a gyerek a rossz jegyeit nem mondja el és most derültek ki a dolgok?
Jaa hogy a "szülő" pöfffeszkedik otthon és elé kell járulni ha valami gáz van...Akkor ezek szerint a szülőnek NEM dolga belenézni az ellenörzőbe, NEM dolga megnézni kész van-e a házi feladat, NEM dolga hogy kikérdezze a gyereket, az a jó ha a szülőnek f1ngja sincs arról hogy a gyereknek milyen jegyei vannak..neki az a dolga hogy KIZÁRÓLAG A BIZONYÍTVÁNYT LÁSSA!
Mi a kóchengeres metélt f@$znak az ILYENEKNEK GYEREK????? Szánalom.
Azt is bírom mikor gyermektelen egyedülállók osztják az ész gyereknevelés ügyben. Érdekes.
Volt olyan osztálytársam, aki sírva fakadt a suliban, ha rossz jegyet kapott. Baromi szigorúak voltak a szülei és hatalmas nagy stresszben tartották a jegyek terén.
A jó jegyért nem ismerték el, a rosszért büntették.
Nála pl tökre megértettem volna, ha nem meri elmondani a rosszakat.
Szerintem a szülő hibája, ha nem alakít ki olyan viszonyt a gyerekkel, hogy az el merje mondani.
Persze nem azt mondom, hogy kapjon buksi simit és zsebpénz emelést ha rossz jegyet hoz, de el kell fogadni, hogy emberek vagyunk, hibázunk. A gyerek sem robot, neki is lehet rossz napja, ő is elfelejthet készülni.
Az se jó, ha szülő leszarja a jegyeket, a rosszakat is.
Meg kell értetni a gyerekkel, hogy maga miatt tanul, neki az érdeke, hogy jól menjen a suli és készüljön.
Utolsó!!! Szülő vagyok, másodikos gyerekem van. Megnézem a leckéjét, érdeklődöm utána a suliban. De lassan, fokozatosan elengedem a kezét (önálló tanulás, legyen kész a leckéje, ha kérdése van, segítek). Most kell megtanítani neki, hogy a tetteinek következménye van(nincs lecke, fekete pont). Természetesen FOKOZATOSAN. Inkább olyan kapcsolatot igyekszem kialakítani, hogy elmondhassa, ha fekete pontot, rossz jegyet kapott. Szóljon, ha segítségre van szüksége.
Másrészt tanár is vagyok, középiskolában. Jól ismerem a kamaszokat is. A gyerek hibája, ha nem tanul. A szülő hibája, ha nem követi nyomom a gyereke jegyeit. A szülő hibája, ha a gyerek nem meri/akaja/ nincs alkalma elmondani a rossz jegyeket.
A gyerek hibája, ha nem vezeti az ellenőrzőjét (mondjuk nem hordja, nem adja oda otthon, akár kérésre sem, elhagyja, vagy csak ezt hazudja, stb).
A kamasz jó eséllyel próbálkozni fog, hogy sumákoljon.
Azért megtehetnél nekem egy szívességet, kérlek ugorj a Dunába, ok?
Nem tudok, mert a Tisza mellett lakok.
Ezt ennyi idő tudatában nem lehet megmondani. Nálunk pl. én ugyan nem titkoltam el őket, de néha elég későn mondtam el, mert gyűjtöttem magamban az erőt. Ugyanis egy 3-as dolgozatért elvertek meg bicskanyitogató módon ordibáltak velem, de úgy, hogy 4 háztömbbel odébb is lehetett hallani. Ettől meg féltem. (amúgy elég ritka volt az ilyen, 2évente 1x max.)
Ha a szülők ilyenek, és a gyerek alapvetően jól tanul, és nem az van, hogy folyamatosan szar jegyeket hoz haza tanulható tárgyakból mindenféle tanulási nehézség nélkül, akkor a szülők is sárosak benne. De van olyan eset is, amikor csak a gyerek kummant, és a szülő nem ilyen degenerált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!