Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti befogadnátok a hajléktalan...

Ti befogadnátok a hajléktalan volt férjeteket ha ápolásra szorul?

Figyelt kérdés
A gyerekeim mind azt mondják, hogy nincs lehetőségük, hogy befogadják. Ez részben igaz. Tőlem várják.
2017. dec. 9. 15:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
87%
Nem értem, előbb azt írod hogy nem tudják a gyerekeid befogadni, most meg azt hogy a lányod vállalja. Most akkor mi?
2017. dec. 9. 16:32
 32/72 anonim ***** válasza:
83%
Amúgy mondd meg nekik hogy HOZZÁD NEM JÖHET NEM FOGADOD BE ÉS PONT. Oldják meg ahogy akarják. Te már elváltál tőle, semmi közöd nincs ahhoz az emberhez.
2017. dec. 9. 16:34
 33/72 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. dec. 9. 16:34
 34/72 A kérdező kommentje:
A lányom a gondnokságot vállalná, meg az orvoshoz járkálást, intézkedést. Csak befogadni nem tudja mert van egy beteg kislánya.
2017. dec. 9. 16:37
 35/72 anonim ***** válasza:
81%
akkor a lányod egy mártír és ahogy elnézem volt honnan örökölnie
2017. dec. 9. 16:38
 36/72 anonim ***** válasza:
87%
Arra is érdemes gondolni, hogy a gyerekeid hogy fogadnák. Egészen biztos vagy benne, hogy az összes gyereked ezt akarja/elfogadja? Én például megszakítanám a kapcsolatot az édesanyámmal, ha befogadná az apámat.
2017. dec. 9. 16:52
 37/72 anonim ***** válasza:
89%
Szóval a lányod lenne a gondnok, ő kapná kézhez a rokkantnyugdíját, netán az ápolási díjat meg amit még össze lehet kaparni, elvinné orvoshoz, ha épp ráér a beteg gyerek mellett, te meg ápolhatnád 0-24-ben. Tudom, rettenetesen cinikusnak és bizalmatlannak hangzik, de láttam már karón varjút, nem árt a legrosszabb forgatókönyvre felkészülni. Továbbra is azt javaslom, ne menj bele. Ha egyszer ott lesz nálad ez az ember, jó eséllyel csak lábbal előre fogják kivinni tőled, és amilyen szívós tud lenni némelyik, valószínűleg csak hosszú évek múlva. Amint megnyugszik a gyerekeid lelkiismerete, hogy szereztek fedelet és ápolót neki a személyedben, egyik sem fogja hajtani, hogy otthonba kerüljön, minden más fontosabb lesz ennél, te meg nem tudsz futkosni egy 24 órás felügyeletet igénylő beteg mellől. Ne szúrd el az életed, egyszer már megszabadultál tőle, ne hagyd, hogy belehajszoljanak egy újabb csapdába.
2017. dec. 9. 16:53
 38/72 anonim ***** válasza:
83%

Nem. Ha a gyerekeid ennyire aggódnak érte, akkor dobjatok össze egy lepukkant egy szobás albérletre neki. Az is sokkal olcsóbb lenne, mint hogy a nyakadon éljen.

A helyedben én is nagyon két tűz között érezném magamat, de bocsássa meg az ég, hogy nem vagy hajlandó elb***ni az éveidet egy olyan valaki miatt, aki semmilyen módon nem képes tenni saját magáért. Neked nem feladatod őt megmenteni. Akkor sem, ha a saját hibájából az utcán fagy meg.

2017. dec. 9. 16:58
 39/72 anonim ***** válasza:
100%

Így, amiket írtál róla, így nem.

Ha nagyjából egy rendes, normális ember lenne, csak valami miatt mégis elváltatok, de semmi kárt nem okozott neked illetve a gyerekeidnek, akkor is csak átmenetileg a gyerekekre való tekintettel. Hiszen így egy kedves ismerős kategóriába esne.

De így, hogy ártott neked az ivászattal, mert piára költötte a pénzt, és még most is alkesz, így biztos, hogy nem.

2017. dec. 9. 18:36
 40/72 anonim ***** válasza:
73%

Nyilván egyszer szeretted és fontos volt neked, ezt teljesen megértem.

De eltelt 15 év, ő más utat választott, fontosabb volt neki az alkohol, mint te és a saját családja.

Egyszeri botlást én még elnéznék, na de hogy több évtizeden keresztül ez fent álljon.

Kizárt.

Ő valóban egy idegen neked. Ha a gyerekeidnek sem jelent semmit, akkor ne fogadjátok be és kész.

Az a baj, hogy aki ennyire mélyre jutott, abból kicsi eséllyel lesz újra normális ember.

Mi a garancia rá, hogyha befogadod , akkor nem fogja ellopni és eladagatni a holmijaidat?

Mi a garancia rá, hogy tényleg leteszi a piát és nem fog többet inni?

Mi a garancia rá, hogyha meggyógyul akkor elmegy dolgozni és elköltözik majd tőled?

Nagyjából semmi, feltehetőleg a nyakadon maradna.

Ha önszántából hagyott el, a piát választotta akkor én nem segítenék.

Ha miattam került volna az utcára(én hagytam volna el és szándékosan kisemmiztem volna),akkor dolgozna a lelkiismeret és befogadnám.

2017. dec. 9. 18:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!