Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon bántó, amit mondtam?...

Nagyon bántó, amit mondtam? Bocsánatot kéne kérjek?

Figyelt kérdés

A nagynéném 37 éves, a férjével 5éve szeretnének gyereket.

Nekem három hete született meg a kislányom és sokat segít vele kapcsolatban, naponta jön hozzánk. Igaz, hogy ezekre nem kértük, de mondta anya is, hogy nehéz a nagynénémnek mostanában és hogy amíg nem teher, hogy itt van, ne mondjak semmit. Oké, ezt meg is értem.

Viszont már a terhességem alatt is tett pár megjegyzést, hogy nem igazságos, hogy nekünk 'csak úgy' összejött, miközben nem is akartunk egyáltalán gyereket és milyen sok pár évekig készül erre.

Az utóbbi napokban is mindig volt valami, amivel kicsit odaszúrhatott nekem, meg ilyeneket mondott, amikor sírt a lányunk, hogy "majd én segítek, te úgysem tudod, mi a jó egy gyereknek", és hasonlókat. Próbáltam tűrni, de ma már teljesen elszakadt a cérna.

Eljött velünk sétálni és a baba bealudt a babakocsiban. Én pedig úgy, ahogy volt, átraktam a kiságyba (nem akartam, hogy a hordozóban aludjon sokat). Erre elkezdett velem a nagynéném veszekedni, hogy ez így nem jó, nem kényelmes ruhában van és öltöztessem át rugdalózóba, stb. Ötszöt elmondtam, hogy nem kell, jó így, mert örültem, hogy alszik a lányom, de a nagynéném csak erőltette és bement a szobába, hogy ő igenis átöltözteti. És erre mondtam, hogy ne ébressze fel, majd a saját gyerekét úgy öltözteti és akkor, amikor csak akarja, de az enyémet haggya aludni. Erre kiakadt, hogy hogy mondhattam ilyet neki és hogy ő csak segíteni szeretett volna...

Utána elment.

Viszont most felhívott anya, hogy mégis miért vagyok ennyire szívtelen és gonosz, meg miért szólok bele, hogy hogy viselkedik a babával. Hát könyörgöm, talán azért, mert az én gyerekem és nem csak bébiszitternek vagyok itthon vele...

Szerintetek mit csináljak?

Nem az a baj, hogy itt van néha, hanem hogy mindenbe beleokoskodik ezzel az "én jobban tudom" stílussal és engem és a páromat tök hülyének állít be, mint akik idióták és nem tudnak gondoskodni a saját gyerekükről...

2017. nov. 11. 20:52
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
85%
Szerintem semmi bántó nem volt abban, amit mondtál, tehát bocsánatot sem kell tőle kérned. Egyedül neked és a párodnak van beleszólása abba, hogy milyen módon legyen nevelve a gyerek, mivel a ti "tulajdonotokban" áll, amíg felnőtt nem lesz. Ebben abszolút nincs igazuk, teljesen normálisan reagáltad le a helyzetet, minden anya ezt tette volna. Persze, másrészről őt is meg lehet érteni, mert biztos nem könnyű 5 évnyi sikertelen próbálkozás után megbarátkozni azzal a tudattal, hogy neked "csak úgy" lett egy kisbabád, de attól még lehetne tisztelettudó. Most a te gyermekedet tekinti a saját gyermekének, ezért is érzi a szükségét annak, hogy mindenbe beleszóljon, illetve kioktasson benneteket. Ezt kéne kontrollálnia, és máris minden jobb lenne. Senki nem sajátíthatja ki azt, ami a tiéd, ezt tudomásul kell vennie. Az irányítás a szülőké, mások csak háttérszereplők, ha szabad így fogalmaznom... Ő túlzásba vitte a nagynéni szerepet.
2017. nov. 11. 21:21
 12/24 anonim ***** válasza:
95%

NE kérj bocsánatot és ne engedd be a családod életébe a körülötted élő embereket, végülis nem a bejárónőd egyik rokonod se, minek van ott folyton és kinek mi köze ahhoz, hogy hogyan gondozod/neveled a saját gyerekedet? Anyádnak sincs köze hozzá, csak a férjedre és rád tartozik.

Sőt, ne is foglalkozz ezzel a témával többet, örülj, hogy megszabadultál az ilyen piócától.

2017. nov. 11. 21:29
 13/24 anonim ***** válasza:
95%

Ne kérj bocsánatot és ne engedd be többet babázni, max. alap rokoni látogatásra. Mindennek van egy határa.

Édesanyádnak pedig mondd meg szépen, hogy ő maga mondta, hogy addig ne szólj semmit, míg nincs a terhedre. Hát most arra van és nem kérsz többet belőle. Ennyi.

Ha nagynénéd ennyire babázni akar, menjen el bébiszitternek, ne a rokonságot terrorizálja már...

Menjen orvoshoz, tegyen a gyerekért ha ennyire kell neki, öt éve próbálkoznak és még nem vizsgáltatták ki magukat? Egy pszichológus sem ártana, nem hiszem el, hogy nem veszi észre, hogy mennyire szánalmasan viselkedik!

2017. nov. 11. 21:43
 14/24 anonim ***** válasza:
23%
Az oké, hogy leállítottad, még az is jogos lett volna, ha elküldöd a p.-ba, de azért nem kellett volna oda rúgni, ahol a legjobban fáj. A te sérelmed (hogy beleokoskodik abba, amihez semmi köze) össze nem hasonlítható az ő tragédiájával.
2017. nov. 11. 21:51
 15/24 anonim válasza:
28%
#14 Szükségét érezted annak, hogy mindenkit lepontozz? :)
2017. nov. 11. 21:54
 16/24 anonim ***** válasza:
39%
14-es azért ez kissé távol áll a tragédiától :D
2017. nov. 11. 21:58
 17/24 anonim ***** válasza:
68%
Nem olvastam a tobbi valaszt. A sajat gyereked nevelesebe egy kvazi idegen ne szoljon bele. Ha mar akartak reg gyrreket ha nem. Ot is megertem de a te gyereked. Es turtel eleg beszologatast. :)
2017. nov. 11. 22:56
 18/24 anonim ***** válasza:
91%
Nem kell bocsánatott kérned ,nincs miért mond meg anyukádnak hogy köszönöd de nem kérsz bele szolást gyereknevelésbe a nagynénédtől,és nem jöhet át többet.
2017. nov. 12. 05:35
 19/24 anonim ***** válasza:
93%
Neki kellene bocsánatot kérni, mert bőven túllépett egy határt, amikor elkezdett neked beszólogatni, és személyeskedni azzal, hogy kellemetlen megjegyzéseket tett rád anyaként. Semmi köze a te ügyednek az övéhez, a saját "tragédia" okán neki semmi joga beszólogatni, meg rajtad levezetni a frusztráltságát. Ezt mondd meg anyádnak is nyugodtan, hogy ha ennyire odavan a testvére lelkivilágárt, akkor vigye pszichológushoz, de ne téged és a gyerekedet használjanak terápiás csomagként, akinek minden sértést tűrnie kell, mert "jaj szegény..." Hagy a fenébe, majd megbékél, és ha jelentkezik, akkor józan állapotában el lehetne vele beszélgetni a normális viselkedésről. Mondjuk Anyudat erre megkérhetnéd, hogy ha ennyire beleszól a dologba, akkor ugyan üljön már le a nővérével, és világosítsa fel, hogy mit illik és mit nem más családja kapcsán. Jó, hogy most állítottad le, képzeld, mi mindent nyelhettél volna még le tőle, ahogy egyre nő a gyerek...
2017. nov. 12. 06:03
 20/24 anonim ***** válasza:
84%
Nem kell bocsánatot kérned, de én őt is megértem, az irigység beszél belőle.
2017. nov. 12. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!