Hogyan segítsek Anyukámnak?
Mindig is nagyon összetartó családunk volt, sosem voltak nagyobb viták. De most baj van Anyukámmal.
Szeptemberben Édesapámnál rákot diagnosztizáltak sajnos, kapott kemót, sugarat. Javult az állapota.Aztán áprilisban áttéteket találtak az agyában, mostanában már néha van egy-két nem tiszta pillanata.
Apukám egész jól viseli, a család már kevésbé, de együtt csináljuk végig.
Viszont Anyukám teljesen kifordult magából. Ő volt mindig az összetartó, a legnyugodtabb, de most nem lehet vele beszélni. Mindenért ordít, cuppog, vágja a fejeket.
Teljesen világos, hogy Őt nagyon megviseli, de terrorizál mindenkit. Apukámat főleg: mit csinálsz, hová mész, miért ezt a pólót veszed fel, miért nézed a tv-t, miért nem alszol??
Szegény Apu, egy ideig tűri, de neki is véges a türelme.
A minap leültem Anyával beszélni, mondtam Neki, hogy legyen vele türelmesebb, meg amíg bírja, hagyja, hogy dolgozgasson a pincében, mert amikor rosszabbul van úgysem csinálja, tudja, hogy nem megy neki. De csak velem kiabált, hogy őt meg ki érti meg és nehogy már én oktassam ki, aki nem is lakok otthon(szinte mindennap otthon vagyok, segítek főzni, bevásárolni stb).
Nem tudom mit csináljak. Tegnapig bírtam türelemmel, szó szerint elzavart otthonról, meg mi a sz@rnak jöttem, miért nem sütöm a húst már?? Akkor eljöttem, és nem haragszom, csak nem tudom mit kéne még tennem. Igyekszem segíteni, de itt a vizsgaidőszak..
Hogy kezeljem a helyzetet?
Borzasztóan nehéz lehet ezt feldolgozni szegény anyudnak. Szednie kellene gyógyszert, legalább enyhe nyugtatót, ami nem olyan ártalmas, B vitamint, Valerianat, ilyesmit és eljárni pszichologushoz, az segítene, erre próbáld rávenni.
Én belegondoltam, ha párommal történne ilyen, és csak azon lennék, hogy minden percét megédesítsem, kellemes, nyugodt légkört teremtsek neki.
Nagyon köszönöm a segítségeket!
Holnap- holnapután vizsgáim vannak, de utána áthívom magunkhoz, és elkísérem bárhová.
Én is úgy érzem, hogy inkább boldogságban kellene eltölteni a maradék időnket együtt, támaszként állni egymás mellett.
az én felfogásomban szinte minden betegség pszichoszomatikus (most halt meg pl tüdőrákban egy imserősöm anyukája, aki sosem gyújtott rá, bio ételeket evett stb)
a rákos megbetegedések lelki oka az elfojtás
talán ha megmagyaráznád anyukádnak, hogy édesapád állapotán csak ront ha rátelepszik, kicsit talán meggondolja
én megértem anyukádat is, iszonyatos nehéz lehet neki, de egyiktőtöknek sem könnyű
olvasgass utána a neten a rák lelki okaira és mutasd meg anyukádnak
apukádnak jobbulást
Szia,.Igen ez eléggé rosz lehet neked és persze az egész családnak.De érsd meg (tudom,h megérted)
Ilyenkor hiába kérsz segítséget emberektől,mert itt emberek nem tudnak rajtad segíteni.Kérd az Urat ő hatalmas és biztos,hogy meghallgat téged. És ne add fel soha!Kérj nyugottan tőlle segítséget őő segít.
Hozzáteszem,h keresztény avgyok és tudom azt,h aZ Úr az hatalmas és csodákra kképes. szval csak higgy,mert a Hit hegyeket mozdít meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!