Szerintetek az ilyesmi elfogadható?
Egy ismerősömről van szó aki már külön lakik a szüleitől (30on túl van már), egy nagyobb házban.
Mikor beszélgettünk , feljött hogy majd a jövőben valamikor a szülei talán odaköltöznének az ő nagy házába , pontosabban egy külön lakrészbe.
Én furcsálltam először mikor mondta , bár ha külön lakrészben vannak úgy lehet jobban elfogadható hisz van privát tere.
Ti ezt elfogadhatónak tartjátok?
A másik ami elgondolkodtatott hogy egy ilyen helyzetben nem lenne vajon az hogy a szülők ráakaszkodnak a gyerekükre vagy akar forditva?
Vagy ha valaki eddig is bevásárolt , takarított stb egyedül akkor ezután is egyedül csinálna mindent?
Vagy amúgy egy ilyen helyzetben lehet elfogadott hogy ha már egy házban vannak akkor megosztják a munkát?
Én nem vagyok ilyen helyzetben , csak elgobdolkodtatott a kérdés.
Pár évtizeddel ezelőtt teljesen normális volt, hogy több generáció él együtt, tudják egymást segíteni, támogatni. Manapság meg már ritkaságszámba megy, hogy nem akarják a családtagok kinyírni egymást meg beleugatni egymás életébe.
Képzeld el kérdező, akinek nincs egyszerűen anyagi lehetősége, hogy külön menjen, mert különben nyomoroghat a marha nagy önállóságában.
Ha nem cseszegetik egymást a családtagok, egyik főz, másik bevásárol, a harmadik meg csinálja a takarítás nagy részét és mindenkinek több pénze, marad, ebben mi mégis az ördögtől való?!
Ha nem átlag-magyarok, hanem elég értelmesek ahhoz, hogy tiszteletben tartsák a másik magánéletét, akkor semmi gond vele.
Én Nyugaton élek, és itt teljesen megszokott az egy házban, két külön lakásban a szülökkel, viszont itt az is megszokott, hogy a szülök is meg a fiatalok is a másik lakásba csak elöre bejelentve mennek át (minimum egy telefonhívás), mintha "idegen" szomszédok lennének, emellett még így sem ülnek egymás nyakán.
1. Senkinek semmi köze hozzá.
2. Nemcsak elfogadható, hanem példaértékű. Végre valaki, aki nem fordít hátat a szüleinek, amikor már szükségük lesz segítségre!
Nem mindegy, hogy valaki 30 évesen még a szülei nyakán lakik, vagy 30 évesen odaveszi magához a beteg szülőt! Hatalmas különbség!
És igen, elfogadhatónak tartom. Azt nem tartom annak, amikor valaki tojik a saját segítségre szoruló szüleire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!