Milyen jogai vannak egy 18 éves lánynak?
Szólval,2 hét múlva 18 leszek.A családommal nagyon rossz a viszonyom mindennapos veszekedések stb.
Azt tervezem ha betöltöm a 18at akkor elköltözök itthonról a barátomékhoz.A szülei ajánlották fel.
És ha most én 18 évesen elmegyek itthonról annak lehetnek következményei?(úgy értem rendőrségi ügy)A szüleim feltudnának jelenteni engem vagy a barátomékat?
Bizony, ha betöltötted a 18-at, másnap oda mész ahová csak akarsz és azt teszel, amit csak akarsz. De jól gondold át, nemcsak kamaszkori lázadás áll-e a szülőkkel kapcsolatos állíólagos rossz viszonyod mögött? Nem csak te látod túlságosan borúsan a helyzetet? Mikor szóltál hozzájuk utoljára kedvesen? Mikor adtál nekik egy-egy puszit? Mikor mondtad utoljára, hogy szereted őket? Mikor kérdezted meg, hogy milyen napjuk volt, tudsz-e valamit segíteni?
Nem vagy már gyerek, hogy mindig te légy a figyelem középpontjában, néha neked is figyelned kell a körülötted élőkre. Biztos vagyok benne, hogy a szüleid nagyon szeretnek és valószínűleg ők is szenvednek ebben a helyzetben. Felneveltek, jól tartottak, iskoláztak, szerettek és féltettek, persze most is szeretnek és féltenek. Ne tégy semmi jóvátehetetlent, amit később megbánhatsz! Nem léphetsz csak úgy át a szüleiden.
Önállósodni lehet, de csak ésszel! Miből fogsz élni? Hogy járultok hozzá a barátodéknál a rezsihez? Hogy fogsz továbbtanulni? Hol fogsz dolgozni? Hová mész, ha valamiért mégis szakítani fogtok? Vagy anyuéktól várod majd a segítséget?
Ezeket jól gondold át és fontold meg, mielőtt felégetsz mindent magad mögött.
Nem kell megvárnod a 18 at, akár most azonnal elköltözhetsz!
14 év felett nem minösül pedofiliának a nagykorúval folytatott együttlét ha abba te is beleegyeztél!!
Mellesleg hiába jelentenek fel ki fogják őket röhögni a rendörségen ezzel...
GYakorlatilag semmi sem fog történni max annyi hogy egyszer meghallgatnak titeket, hogy te szabad akaratodból mentél e el, és ha igent mondasz azzal a dolog le is van zárva...
Viszonta kocsog szuleidet ha egy kicsit elobb kapcsolsz meg lehetett volna szivatni ha te felnyomod oket a gyámugynél...
ma 18:49
Vannak szülők, akik csak azt várják el a gyerektől amit teljesíteni tud, és nem fogják be a kordély elé mint az igáslovat csikó korába!!
Ez csak parasztéknál szokás...
Higgadj le, gondold végig, mi bajod a szüleiddel, te mennyiben lehetsz felelős a kialakult helyzetért. Bizony, ebben a korban már elvárható, hogy te is figyelj a családodra, ne csak tőlük várj figyelmet.
Nem lehet a konfliktusok elöl mindig elmenekülni, át kell gondolnunk, miben hibáztunk és meg kell tenni mindent a béke helyreállításáért. Ez az egyik legfőbb lépés a felnőtt kor felé, amikor erre képessé válsz és nemcsak duzzogva, hisztizve világgá mész mint egy ovis.
18:49: nyugi, én sem értem a neked szóló 19:03-as megjegyzést :S
Ez az egész úgy kezdődött,hogy 4 évvel ezelőtt megismerkedtem a mostani párommal.A szüleim tiltanak tőle a származása miatt.A barátom és a családja mindíg mellettem álltak,és a mai napig is velem vannak.Itthon én vagyok a rossz mindenér.Ha kitakarítok az a baj ha nem akkor az.Egy szóval semmi nem tetszik anyunak."Akkor dögöltem volna meg amikor megszültelek,ha tudom ez lesz belölled még akkor elvetetlek"-ezeket minden nap hallgatom anyámtól.Elengem van már ebből.Ez alatt a 4 év alatt nagyon kikészűltem,sűrűn voltak pánikrohamaim.Mára ezek már kezdenek megszűnni.
A barátom 21 éves,dolgozik,500.000ft híjján tudnánk venni magunknak egy szép kis lakást.Addig a szüleinél lennénk.Nekem a suliból van még 1 évem.Leéretségizek mellé meg lesz a bolti eladó szakmám és valahol remélem majd eltudok helyezkedni.Ez a 4 év nagyon nehéz volt,nem is értem hogy bírtuk ki titokba.Alig várom már hogy végre akkor legyek vele amikor akarok,akkor fogjam meg a kezét amikor akarom.Ezért szeretnék otthonról úgy elmenni,hogy annak semmilyen következményei ne legyenek.
Menj, de csak ha befejezted a sulit és van állásod is. És nagyon fontos, hogy mindig tegyél félre valamennyi pénzt. Ugyanis nagyon meg tud változni a helyzet az összeköltözés után. Nekem pl. az tette tönkre a kapcsolatom pár hónap alatt ennyi idősen, holott előtte minden csodás volt.
Nagyon bizonytalan az a helyzet, amibe belemész, ezt tudd. Emiatt nagyon-nagyon fontos, hogy legyen lehetőséged adott esetben lépni, akár albérletbe, akár a szüleidhez. Az elköltözést is igyekezz úgy megoldani, hogy nem égeted magad mögött fel a szálakat (pl. "azért költözöm el, mert így nektek is könnyebb, nem akarok a terhetekre lenni"). Most ennek nem látod sok értelmét, de tíz év múlva örülni fogsz neki. A szüleid ugyanis egész másképp állnak majd hozzád, miután elköltöztél - és sosem árt, ha az ember jóban van a szüleivel :)
18 évesen azt csinálsz, amit akarsz, de főleg azt, amire lehetőséged adódik...
A legfontosabb, hogy fejben is legyél felnőtt, ne csak az életkorod alapján. Az, hogy nem jó otthon, nem szépen bánnak veled és szívesebben élnél a barátoddal, nem elég indok arra, hogy tanulóként, eltartottként odaköltözz egy családhoz, akik nem a szüleid. Minden lehetőséget fontolj meg és csak akkor dönts, ha vállalod a kockázatot minden esehetőségre.
Pl gondoltál-e arra, ki fogja állni a költségeidet, ha elköltözöl?
Mi történik, ha a most befogadó, eltartó barát, család később másképp gondolja és pl szakítotok, de Te még tanuló vagy, nem lesz állásod, se szakmád?
Hol fogsz lakni, ha esetleg mégse válik be a közös élet a barátodéknál?
Ha ezekre tudsz elfogadható választ adni, akkor érett gondolkodású vagy és érdemes megfontolnod az elköltözést, de az nem elég indok, hogy a barátoddal lenni jobb, mint otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!