Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Válófélben vagyunk, hogyan és...

Válófélben vagyunk, hogyan és mennyi kapcsolat legyen köztünk?

Figyelt kérdés
Én meg szeretem, ő már nem és kapcsolata is van, ezért lépett ki. Van egy kislányunk. Anyósom nagyon rendes sokat segít. A heti két találkozást a gyerekkel rajta keresztül oldjuk meg. Nekem még nagyon nehéz. 4hónapja ment el és nem tudom hogyan csinaljam. Szeretné, ha mi beszèlnènk, találkoznánk és tartanánk a kapcsolatot a gyerek miatt is. Egy héten egyszer hármasban is valami program. Aki volt ilyen helyzetben hogy oldotta meg, hogy túl lépni, de közben kapcsolatot is tartani. Jelenleg csak neten beszélünk de mindig vita a vége a sérelmek miatt. Kislányomnak a legjobbat akarom és azt is szeretném, ha máshogy nézne rám a lassan volt férjem. Mi lenne a legjobb megoldás mindenkinek?

2017. okt. 24. 09:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%

Ne méregből verd a telefonod, mert olvashatatlan a szöveged. Nyugodj le.

Másik szülővel kapcsolattartást írásban intézünk a gyerek dolgaival kapcsolatban és ennyi.

2017. okt. 24. 11:49
 12/20 anonim ***** válasza:
78%
Szetvaltak utjaid, minek kellene kozos program? Gyerek is majd megszokja es rajon hogy anya apa mar nincs egyutt, nincsenek kozos programok. Sokat akar a volt ferj. Lelepett, de azert igenyt tart rad, ezzel biztositva, nehogy te tovabb tudj lepni. Tudni akarja, ha esetleg uj csajszival nem megy, visszamehet hozzad, kislanyotokra hivatkozva. I balasztott, en beintenek a kozos programjaira es minimalis kapcsolatot tartanak fent, tenyleg csak a gyerekrol amit muszaj. Szerintem anyos is remenykedik, hogy meg osszekerultok. Szep tole hogy segit.
2017. okt. 24. 12:03
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

A volt férjed részéről ez egy nagyon önző kérés. A saját lelkiismeretét akarja megnyugtatni, mutatni, hogy minden milyen nagyszerűen működik, fikarcnyit nem érdekli, hogy te mit élsz át. Nyugodtan mondd meg neki, hogy nincs harag, de te nem óhajtasz ebben a színjátékban részt venni. Minden, a gyerekkel kapcsolatos dolgot megtárgyalsz vele chaten vagy e-mailben, esetleg telefonon, nyugodtan elviheti programot csinálni, de nélküled. Az útjairól elváltak, élje mindenki a saját életét, sok boldogságot kíván az neki.

Próbáld meg ezt higgadtan közölni, a későbbiekben sem kell belemenni régi sérelmekbe. A múltnak vége, zárd le és nézz előre. Tudom, hogy fáj még, de nem szabad beleragadni abba, hogy állandóan vele foglalkozol, várod, hogy majd megbánja stb, magaddal szúrsz ki, meg a gyerekeddel.

2017. okt. 24. 12:11
 14/20 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező!

Kár volt a 9-est tehetetlen dühödben lenulláznod, mert nem írt hülyeséget, sőt! Még ha neked fáj is az igazság. Amiket feltett kérdéseket, azok valós problémák. Ugyan már gondolj bele, ha neked lenne egy kapcsolatod és a pasid hetente közös programot szervezne az exével, te milyen fejet vágnál hozzá? Neked nem dühöngened kellene, ha szembesítenek az igazsággal, hanem higgadtan, felnőtt módjára elgondolkoznod a tetteken és a következményeiken.

Persze, ha annyira nincs önérzeted, hogy olyan után ácsingózol,("szeretem és mindig szeretni fogom") aki lecserélt, akkor nincs mit csodálkozni!

2017. okt. 24. 12:12
 15/20 anonim ***** válasza:
Tudomásul kell venni, hogy egy kapcsolat sosem tökéletesen kiegyensúlyozott, ha érzelmesebben akarjuk megfogalmazni, akkor "az egyik jobban szeret". Ugyanakkor még egy kiegyensúlyozottnak tűnő kapcsolatban sem szabad a másik felet kizárólagosan magunkhoz kötni, meg kell hagyni számára a "szabad" kilépés lehetőségét, mert ez az igazi szeretet. Ha nem érzi a kilépni kívánó fél, hogy a másik mindenképpen ragaszkodna hozzá, akkor tárgyszerűbben tud viszonyulni a kapcsolathoz és jobban érzi saját felelősségét.
2017. okt. 24. 12:33
 16/20 A kérdező kommentje:
Nem acsingozok de ugy gondolom az hogy a gyermekem apjat tisztelem es szeretem mindentol fuggetlenul nem elitelendo. Az elozmenyeket nem ortam le mert hosszu lenne.nyilvan ketten kellettunk ehhez hogy igy alakuljon de ahogyan ő intezte nem igy erdemeltuk a kislanyommal. Szeretnek tul lepni elfelejteni es idovel egy uj kapcsolatot ahol jol erzem magam es boldog lehetek. Jelenleg pedog igyekszem tulelni es talpra allni segitseget kerni hogyan is oldjam meg hogy a kislanyom es en sem seruljunk es boldogan tudjunk elni. Igyekszem alkalmazkodni mert a kislanyom az elso es legfontosabb szamomra de magamat is nwznem kell hogy talpra alljak mert csak ugy tudom felnevelni boldogsagban. Nem kerdezgetem hogy az uj kapcsolata mit szol hozza mert elzarkozik hogy barmit is mondjon es igazabol szerintem jobb ha nem is tudom.azt azert megjegyzem hogy probal kedves lenni szereti a kislanyat keresi de ha ott van vele a no nem keresi ha esetoeg kereswm a kislanyunkkal kapcsolatban kinyom es kesobb visszahiv de nagyon tartozkodo es nem tul kedves es annyira akkor a gyereket sem keresi.ezert mondtam neki hogy ez nekem is a gyereknek is rossz rendszertelen hogy van aztan nincs ez igy nem jo. Hetente fix alkalmak amikor a gyereket viheti hogy ne zavarodjon be a gyerek mert sajnos mar kezdett es nekunk eleg heti havi alkalommal telefonon beszelni a gyerekrol amit kell. Tudom nem a harmadikat kell hibaztatni de nehogy mar en legyek rossz mikor megcsalt lelepett titkolozott aztan kapcsolatban el de kozben elvarna felengedjem a lakasba a gyerekhez estenkwnt altatni.na erre en is azt mondtam nem igazsagos a te noddel szemben es ha nekem lesz kapcsolatom vele szemben sem. Csupan csak azt varom hogy mashogy nezzem ram ne legsen ellenseges es ne legyen szamara sem ilyen konnyi hogy eldobta a csaladjat.
2017. okt. 24. 12:50
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem erre nincs általános szabály, beszéljétek meg együtt, hogy hogyan csináljátok. A gyerekről beszéljetek, hogy mi legyen vele, ne az egymással kapcsolatos sérelmeitekről. Ez elég nehéz, de én úgy látom, mindkettőtöknek nagyon fontos, hogy a gyerek rendben legyen, úgyhogy szerintem ha értelmes felnőtt emberek vagytok, meg tudjátok oldani. Nekem is volt olyan, hogy szerettem valakit, de ő engem nem, és hetente 1-2 alkalommal muszáj volt élőben látnunk egymást (munkahely). Csak azután tudtam túllépni rajta teljesen, hogy munkahelyet váltottam és többet nem kellett látnom őt. Heti egy közös program elég durva, nem tudnám elképzelni úgy, hogy közben én még szeretem őt és felejteni kellene.
2017. okt. 24. 14:23
 18/20 anonim ***** válasza:
52%
Amit a kislányod érdekében tehetsz, és a legjobb neki, az az, hogy elengeded az apjához, rendszeresen. A bíróság meg fogja határozni aláthatást, de ettől eltérően is megállapodhattok. De.. mivel még nagyon kicsi a lányod, valószínűleg nem nagy intervallumban fog a láthatás megvalósulni. Minden életkornak megvan a maga igénye a kapcsolattartásra, na persze ez attól is függ, az apa mennyire fog erre igényt tartani, főleg az új jkapcsoalt melett. Mivel nem tudjuk az előzméneket, de gondolván a szitut, hidd el a barátnő valószínűleg nem fogja jó szemmel nézni, ha a (volt) férjed sok időt akar(na) a gyerekkel lenni. Persze ez csak az átlagos gondolkodás az ilyen jellegű kapcsolatokat illetően. És részemről tapasztalat.. Az én gyerekeim rendszeresen mentek, mindne hétvégén, ott is aludtak, mentek a "messzi mamához, nyaralni, stb... de mindig csak az apjukkal, a barátnő sosem ment velök ilyen helyekre. Nagyon nem is találkoztak vele. Igaz az én gyerekeim nagyobbak voltak (iskolások). Én azt mondom, akkor mennek, és jönnek amikor akarnak, csak tudjak róla mikor mennek, és mikro jönnek haza, és hova mennek. Azóta felnőttek, akkor sem szoltam bele ebbe az egészbe, most meg főleg nem érdekel már hogy tartják akapcsolatot, mennek, nem mennek, főleg hogy az egyik gyerekem külön él már, és dolgozik. A másik fele pedig az, hogy nyilván meg van az ő véleményuk is az egészről... hidd el a te kislányodnak is meglesz... nem kell vele közös program, vigye agyereket, és vele leygen. Amit meg gell beszélni, vagy ha kell ő is hozzá, azt írásban, vagy ahogy írod, nagyin keresztül meg tudjátok oldani. Ne hagyd megad, magyaddal törődj, hogy ki gyógyulj belőle... és hiodd el, sok minden változni fog még az idők folyamaán.. ahogy szoktál mondani, "addig sok víz lefolyik még a Dunán.... kitartás... :)
2017. okt. 24. 14:36
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
A kislányodnak az a legjobb, ha te nyugodt vagy. Ezektől a közös programoktól csak feldúlt leszel, amit nagyon is érez a lányod.
2017. okt. 24. 20:11
 20/20 anonim ***** válasza:
Lehet, rosszul gondolom, mert nem voltam még ilyen helyzetben, de én tök fölöslegesnek látom ezt a hármasban programozást erőltetni exek között. A gyerek elkezd reménykedni, hogy újra együtt a család, az új nő/férfi jogosan féltékenykedik meg bosszankodik (főleg, ha vmi jóakaró elkezdi ecsetelni neki, hogy "hú, sztem az exével csal téged a párod, mert láttam őket együtt fagyizni)... sztem bőven elég, ha a nagyobb ünnepeket együtt töltitek, iskolai ünnepségekre elmentek mindannyian, és nem acsarkodtok egymásra, a gyerek láthatásra adása nem torkollik bele ordításba meg érzelmi zsarolásba, a gyerek nincs egymás ellen uszítva, addig teljesen jó... és nem kell erőltetni a kapcsolattartást. Akkor sem, ha mindketten túllennétek a dolgon, így meg főleg, hogy te nem, És ezt el is lehet mondani, hogy figyu, ez engem érzelmileg leterhel, és a gyereknek sem jó, ha anyu full letargiában van minden egyes közös program után.
2017. okt. 26. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!