Miért van az, hogy egyes családtagok és barátok teljesen természetesnek veszik ha ingyen vitetik haza meg ide-oda magukat?
Ad1-Mielőtt mentek valahova,mondd el nekik h felezzétek,negyedeljétek.. a költségeket,mert neked sem ingyen adják a benzínt.
Szóval ahányan mentek,annyi felé!
Ad2-A párod családjának nem is neked,hanem neki kéne szólni!
Hát nem tudom, ha mi pl. Pestre megyünk koncertre, teljesen természetes, hogy a létszámnak megfelelően oszlik el a benzinpénz, akkor sem sértődik meg ezen senki, ha kőgazdag a sofőr.
El se fogadnám, hogy ingyen szállítgassanak! Örülök, hogy nem kell a hajnali vonatot kivárnom, hanem van, aki hazahoz!
Egyértelműen előre mondani kell, hogy ennyire és ennyire jött ki az egy főre eső benzinpénz.
Családban már ez neccesebb, mert lehet, ők meg viszonozzák mással, legalábbis ennek így kéne működnie. Mittudomén, segítenek a ház, lakás tatarozásában, adnak a gyümölcsöskertjükből gyümölcsöt, vigyáznak a gyerekre, ha van, akármi. Azért ezeket be kell számítani. De ha nincs ilyen jellegű kölcsönösség, szerintem is a Párodnak kell szólnia.
Hmmm...azért az éremnek két oldala van...Pl ha megyek valahova ahova kell mennem, szivesen elviszem a havrt barátot családtagot. Hiszen én amúgy is mennék, és ha már megyek miért ne segithetnék rajta...persze azért legalább illemből meglehetne kérdezni hogy mennyi...
amúgy meg családtagoktól nem lenne pofám pénzt kérni, akkor sem ha megkérnek h vigyem el őket valahova, őersze rövidebb utak, és nem túl gyakran, szerintem ez valahogy természetes.
amúgy meg biztos ők is segitenek Nektek valahogy valamilyen formán, nem? Szerintem nem kell ennyire anyagias lenni...főleg családtagok között nem...
ha te meg teszel nekik valamit, tuti viszonozzák valahogy, nem a pénz az egyetlen lehetőség.
szerintem...
amúgy ha nem tetszik valami meg kell mondani, de szerintem senkinek sem fog jól esni...Üdv
Nekem eszembe se jutna pénzt elfogadni olyan útért, ahova egyébként is menem kell.
viszont, ha megkének, hogy mennyek ide vagy oda, rögtön hangosan kiszámolom a kilométert, és benzinköltsget,és közlöm, hogy ennyi meg ennyi. És így soha nincs utólagos félreértés
Miert van hogy termeszetesnek veszik hogy ingyen viszitek oket?
Mert megengeditek nekik. Ez koszonheto SAJAT MAGADNAK es a FERJEDNEK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!