Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A születési név megváltoztatás...

A születési név megváltoztatása esetén mely okmányokat kell kicseréltetni és mennyibe kerül? (Hasonló procedúrán átesett emberek válaszát várom. )

Figyelt kérdés

Születési anyakönyvi kivonat

Személyi igazolvány

TAJ kártya

Adókártya

Lakcímkártya

Bankkártya

Általános iskolai bizonyítvány

Középiskolai bizonyítvány

Érettségi bizonyítvány

Leckekönyv

Diploma

Munkaszerződések

Egyéb

2017. okt. 18. 15:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyítványokat én nem cseréltettem, ha valaha valahová kérnék őket, akkor elvinném a határozattal együtt, és kész. A régi munkaszerződéseimmel szintén nem foglalkoztam, a munkaügyi központban simán beazonosítottak a taj-számom alapján, ott mondták is, h más név szerepel, mondtam h ja, változott. Nem akadtak fenn rajta.

Maga a névváltoztatás került pénzbe, ha jó emlékszem 10e Ft volt, a papírokat ingyen cserélték. Az összeset.

2017. okt. 18. 21:01
 12/17 A kérdező kommentje:
Utolsó, és Neked is a születési neved változott?
2017. okt. 18. 21:14
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg 10e az illeték és kérvényezni kell a változtatást. De az okmányok cseréje ilyen esetben nem ingyenes.
2017. okt. 18. 21:19
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a születési nevem változott, és tényleg ingyen cserélték az okmányokat. A személyivel volt egy kis gondom, de csak az ügyintéző értetlenkedése miatt; vittem az új születési anyakönyvi kivonatomat meg minden, a nő meg azt mondja, h hát de ez egy érvényes személyi igazolvány, ezt nem cserélheti le... negyed órán keresztül magyaráztam, hogy az igazolványon lévő személy konkrétan nem létezik, engem nem így hívnak... végül “kiegyeztünk” abban, hogy a személyim “megrongálódott”, ezért csinál újat... mondom nekem mindegy, csak a jó név szerepeljen rajta. xD
2017. okt. 18. 21:31
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Csak az igazolványaidat fogják cserélni, bizonyítványokat nem. Bankkártyát is akkor, ha kéred. Azon nem kell, hogy a teljes neved szerepeljen, azt írnak rá elméletileg amit te akarsz.

Azzal, hogy születési nevet változtatsz, az új anyakönyvi kivonatodban csak az új születési neved fog szerepelni, a réginek már nem lesz nyoma. Hivatalos ügyintézésnél jobb ha viszed majd magaddal a névváltoztatási okirat másolatát. Habár felnőttként, nem tudom, hogy egy általános iskolai bizonyítványban szereplő név miért lenne érdekes. Munkaszerződés: gondolom van a cégnél egy nyomtatvány, ahol az aktuális adataidban lévő változást le tudod jelenteni, hasonlóképpen az állandó lakhely változáshoz hasonlóan, majd ott csinálnak egy módosítást ha kell. A többi meg egyszerű okmányirodai ügyintézés.

2017. okt. 19. 01:33
 16/17 anonim ***** válasza:
83%
#14 szerencséd volt. Nekem mindenért elkérték a díjat.
2017. okt. 19. 10:30
 17/17 Metionin ***** válasza:
75%

Születési anyakönyvi kivonat: benne van a 10 ezerben amit befizetsz

Személyi igazolvány: 1500 ft

TAJ kártya: ingyen

Adókártya: nem emlékszem, szerintem ingyen volt

Lakcímkártya: 500 ft

Bankkártya: nem kötelező cserélni, elég ha bemész az okirattal és az új személyiddel jelenteni a módosítást, majd a kártya lejártakor az új kártyán már az új név lesz

Bizonyítványokat nem kell cserélni, ha bekérik őket felvételi, állás miatt akkor csatolni kell hozzá a névváltozási okiratot.

Ami csere, az még jogsi, útlevél de ezek nekem nincsenek, így az árát nem tudom.

2017. okt. 19. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!