A születési név megváltoztatása esetén mely okmányokat kell kicseréltetni és mennyibe kerül? (Hasonló procedúrán átesett emberek válaszát várom. )
Születési anyakönyvi kivonat
Személyi igazolvány
TAJ kártya
Adókártya
Lakcímkártya
Bankkártya
Általános iskolai bizonyítvány
Középiskolai bizonyítvány
Érettségi bizonyítvány
Leckekönyv
Diploma
Munkaszerződések
Egyéb

Bizonyítványokat én nem cseréltettem, ha valaha valahová kérnék őket, akkor elvinném a határozattal együtt, és kész. A régi munkaszerződéseimmel szintén nem foglalkoztam, a munkaügyi központban simán beazonosítottak a taj-számom alapján, ott mondták is, h más név szerepel, mondtam h ja, változott. Nem akadtak fenn rajta.
Maga a névváltoztatás került pénzbe, ha jó emlékszem 10e Ft volt, a papírokat ingyen cserélték. Az összeset.

Csak az igazolványaidat fogják cserélni, bizonyítványokat nem. Bankkártyát is akkor, ha kéred. Azon nem kell, hogy a teljes neved szerepeljen, azt írnak rá elméletileg amit te akarsz.
Azzal, hogy születési nevet változtatsz, az új anyakönyvi kivonatodban csak az új születési neved fog szerepelni, a réginek már nem lesz nyoma. Hivatalos ügyintézésnél jobb ha viszed majd magaddal a névváltoztatási okirat másolatát. Habár felnőttként, nem tudom, hogy egy általános iskolai bizonyítványban szereplő név miért lenne érdekes. Munkaszerződés: gondolom van a cégnél egy nyomtatvány, ahol az aktuális adataidban lévő változást le tudod jelenteni, hasonlóképpen az állandó lakhely változáshoz hasonlóan, majd ott csinálnak egy módosítást ha kell. A többi meg egyszerű okmányirodai ügyintézés.

Születési anyakönyvi kivonat: benne van a 10 ezerben amit befizetsz
Személyi igazolvány: 1500 ft
TAJ kártya: ingyen
Adókártya: nem emlékszem, szerintem ingyen volt
Lakcímkártya: 500 ft
Bankkártya: nem kötelező cserélni, elég ha bemész az okirattal és az új személyiddel jelenteni a módosítást, majd a kártya lejártakor az új kártyán már az új név lesz
Bizonyítványokat nem kell cserélni, ha bekérik őket felvételi, állás miatt akkor csatolni kell hozzá a névváltozási okiratot.
Ami csere, az még jogsi, útlevél de ezek nekem nincsenek, így az árát nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!