Mit lehet tenni egy olyan exfeleséggel, aki állandoan azon töri a fejét, hogy keseritse meg az életünket?
Majd ha megvolt a tárgyalás írd már meg, mi történt végül!
Köszi! :)
Utolso!
Törvényesen max a kötelezett jövedelmének 50%a terhelhető tartasdijjal, úgy, hogy ez az 50% az összes saját gyermeke között arányosan megoszlik. Ergo, ha ott egy gyerek van, még van egy közös a kerdezovel, és apuka még mindig 50%ot fizet az exszel közösbe, azt bizony egészen pontosan a felére fogják lecsokkenteni
12: ez a "stipi-stopi" elég óvodás dolog. nincs olyan, hogy jogod van valakire, ha menni akar, hadd menjen.
50% tartásdíjat meg három gyerekre szoktak megítélni, egyre max 20% szokott járni (persze ha az nagyon kevés lenne, akkor inkább többet adjon a különélő szülő).
azert ez a csökkentes dolog nem valami igazságos. az exnek semmi köze hozzá, hogy a volt ferjenek uj gyereke/gyerekei lettek. megis ő issza meg a levét, mert a gyereke megszokott egy szinvonalat, ha belegebed is meg fogja azt adni neki. a ferfi meg, ha kedve tartja csinalhat 10 gyereket is felelőtlenül 10 nőnek, a nők akkor oldjak meg a felnevelest havi 10ezer gyerektartasból...
kerdesre: nem tudsz mit csinalni egy ilyen exszel. ha 5 ev utan ia haragszik, akkor ez sosem fog elmulni. talan ha talalna part maganak kevesebbet foglalkozna veletek.
16.
De az itteni szituációra értettem. A fél fizetését odaadja, anyuka kap családit, adókedvezményt. Anyuka döntése, hogy a párja ne vegye ki a részét a gyereknevelésből.
17#
általánosságban értettem, hogy igazságtalan a csökkentés. a kérdés esetében, ha nem biztosítja az ex a lathatást, en is azt gondolom, hogy akkor gyerektartást se várjon. (viszont engem az ilyen kérdéseknél annyira érdekelne a másik oldal is... hogy neki mik az indokai, mivel lehetett ennyire megbántani. azért a megcsaláson/váláson az emberek többsége túlteszi magat és új életet kezd)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!