Mennyi esélye van egy gyermekotthonos kamasznak nevelőszülőkhöz kerülni?
A kérdés mindig az, hogy miért kerültél nevelőotthonba. Nyilván nem pár évesként, mert akkor már nevelőszülőkkel élnél.
A gond az, hogy ha valaki 14-15 évesen kerül be, annak az az oka, hogy a gyermek kezelhetetlen, öntörvényű. Az ilyen korú gyermekeket már nem lehet irányítani, átnevelni, és félő, hogy sokkal több gondot vesz az ember a nyakába mint amennyit örömöt. Ezért sajnos minimális az esély, hogy egy 14-16 éves gyerek nevelőszülőkhöz kerüljön. 2 év, és felnőtt lesz.
Olvasva amit írtál, én téged értelmesnek, okosnak tartalak, és ha otthon élnék Magyarországon lehet adnék esélyt magamnak és neked is.
Lehet, hogy hulye kerdes, de nem tudsz elmenni forumokra, rendezvenyekre, ahol neveloszulok vannak? Lehet, hogy papir alapjan nem valasztanak, de ha eloben latnak...
Nem tudsz ehhez protekciot szerezni nevelootthonos felugyeloktol?
Es meg a helyi plebaniat is megprobalhatnad.
Alapozz a szemelyes varazsodra:-)
Nincs olyan, hogy lehetetlen:-)
Azt is számítsd bele, hogy örökbefogadásod esetén is fenn áll a "csöbörből-vödörbe" helyzet esélye.
Ugyanakkor én sem látok rá sok esélyt a te korodban arra hogy adoptáljanak. Legtöbb leendő szülő szeretné a gyereket felnevelni, te pedig lassan felnőtt leszel. Én mondjuk talán azért mert ismerős a helyzeted szívesen kisegítenék egy korodbeli gyereket is a pocsék környezetből ha lenne rá lehetőségem, de alig vagy idősebb nálad. Én is azt tudom ajánlani csak hogy keress olyan közösséget, amit családiaanak érezhetsz.
Nagyon meg tudlak erteni. En is igy jartam ahogy te. Anyam kidobott otthonrol 15 eves koromban, es harom evig magahoz vett eppen apam, de mivel neki volt egy felesege, a neveloanyam, aki ki nem allhatott, igy amikor 18 lettem ki lettem hajitva az utcara. Hiaba "neveltek fel" vagyis turtek meg 18 eves koromig, utana ugyanolyan egyedul voltam a vilagban mint te most. Soha nem volt szereto csaladom, es utana sem erdekelte oket soha, hogy mi van velem. Hidd el, nem csak 16 eves korban tortenik gyerekekkel hogy elhagyja oket a csaladjuk, es utana csakugyanugy egyedul vannak mint egy szerencsetlen arva vagy intezetis.
Nem tudom mit tegyel, de valaki itt mar tanacsolta elottem hogy talan probalj meg plebaniakhoz fordulni, ott nagyon el tudom kepzelni hogy megprobalnak rajtad segiteni.
De ha nem talalsz senkit, ne keseredj el. Tanulj es alapozd meg az eleted, mert ha ez nem sikerul, akkor a helyzeted kesobb meg rosszabb lehet, es felnott korodra kilatastalanul kiszolgaltatott helyzetbe kerulhetsz.
Szerintem első körben próbálj meg a gyermekvédelmi gyámoddal beszélni ezügyben. Ő tud neked segíteni, javaslatot tenni gondozási hely megváltoztatására.
De az valóban igaz, hogy nevelőszülőkhöz a kisebb gyerekeket szokták kihelyezni (12 év alattiak), de ha van férőhely és indokolt a dolog akkor nagyobb gyerekek is kerülhetnek nevelőszülőhöz.
Ismertem egy csajt aki neveloszulokhoz kerult tizenevesen, de neki ez borzaszto volt. Nem engedtek neki kb semmit (pl hajvasalas) tehat mindenbe beleszoltak, utalt ott lenni, szerencsere csak fel evet volt ott mert betoltotte a 18at.
Hogy mondjam mi aparommal gondolkodtunk azon hogy egyszer ha nem lenne gyerekunk orokbe fogadnank. Mi kisgyereket valasztanank, nem babat vagy barmi mast. De ha lennek vagy 40 akkor egy kedves tinit is befogadhatnank, persze ugyis rengeteget kene talalkozni mielott befogadnank. Elvarnam h tanuljon rengeteget, mert jo jovot terveznenk neki, ugyanugy mint egy sajat gyereknek. Ha orvos akar lenni, legyen orvos! Ha gyogyszeresz akkor gyogyszeresz. Nalam az lenne a "maradas" feltetele ha kihozza magabol a maximumot. De persze ha kihozza a maxot es o cukrasz lenne akkor legyen csak az, de mint mondtam a maximum a maradas feltetele :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!