Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jár-e tartásdíj a válás után...

Jár-e tartásdíj a válás után feleségnek ha 60 éves rokkant?

Figyelt kérdés
40 év házasság után ismerősöm válni készül rokkant nyugdíjas bele unt a férjének 10-szer annyia jövedelme azzal zsarolja tegye lea rezsi1/2 meg éljen meg a kis nyugdíjábból mer nem ad neki1 fillért sem én nyugtattam nem éppen ugy müködik ha el vállik valami tartásdíj jár neki! Akinek van tapasztalatta írjon,köszi !

2017. szept. 9. 20:39
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
A kérdést azért tetem fel ,mi a tapasztalat, volt ügyvédnél aki nem mondott összget mennyi jár csak annyit hogy a létfentartásához szükséges összeg , a jelenlegi életszínvonala nem romolhat drasztikusan !
2017. szept. 10. 08:30
 12/18 anonim ***** válasza:
Lehet rosszindulatú vagyok de hogy ha valaki a feleségét nem jelenti be akkor ott nagy baj van. Ez a férfi az élete árán sem fog asszonytartást fizetni. És hiába jár bármi mindent elfog követni hogy az asszonynak ne sok jusson.és hivatkozhatunk törvényekre de a való életben úgy tönkreteszi az asszonyt lelkileg hogy az inkább azt mondja hogy vigyen mindent mert ő inkább a békét választja.
2017. szept. 11. 15:10
 13/18 anonim ***** válasza:
Házasságban nem szegényedhet el egyik fél aránytalanul. Ha olyan mértékben rokkan, akkor nálunk is ítélnek asszonytartást. Nagyon kevés esetben,de így lehetséges. Természetesen felperesként el tud válni akor is , ha a másik nem akar.
2017. szept. 12. 13:02
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
De ez milyen szemétség már. Asszonyka válni akar de a férj pénze az kellene neki..hányni tudnék az ilyen emberektől.
2017. szept. 12. 13:05
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére a jog védi a "védtelenebbet"..jelenleg téged..a férjed ha nem jelentett be, fenyeget akkor nem fogja érdekelni h utcára kerülsz vagy sem..nem értem miért a nőt ítélik el mikor az beteg és kisemmizett(lesz)??
2017. szept. 17. 20:04
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
+ a váláskor mindennek a fele jár..ezért nem akar válni tőled a férjed, mert tudja h felezni kell, inkább fenyeget.
2017. szept. 17. 20:06
 17/18 A kérdező kommentje:
Annak válasz aki szemétségnek tartja hogy a férj a közös pénzükből alakitott jó menő vállalkozást és a dolgok ismetetségének hiányába itélkezik ,az nem szemétség hogy átvágja a társát? Kihasználva a jóhiszeműségét , mintha előre megfontolt szándékkal hozta ilyen helyzetbe !
2017. szept. 19. 17:53
 18/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha a nő könyvelt, akkor láni kellett, hogy nincs bejelentve!!!
2021. szept. 5. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!