Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Öngyilkosság gondolata,...

Öngyilkosság gondolata, kérjek orvosi segítséget?

Figyelt kérdés

Sajnos a családommal soha nem volt meg az az igazi családi szeretet.

Próbáltam megfelelni nekik de semmiben sem vagyok nekik elég jó... Úgy alakult a nagymamámat én ápolom itthon, de még neki sem sikerül megfelelni. Ő és édesanyám csak a hibákat látja bennem ahogy a többiek is. Sajnos több betegség miatt is szteroidos gyógyszereket szedtem amitől meghíztam de próbálom a felesleget leadni ebben is csak kigúnyolnak... Pedig nagyon komolyan veszem. A bátyám nap mint nap a súlyommal és a kinézettemmel gúnyol, borzasztó rosszul esik. A nővéremnek pedig bármit csinálok én vagyok a rossz. Biztos én is hibás vagyok, de gyerekkorom óta csak azt kapom azoktól akiket szeretek, hogy kívűl belül gusztustalan ember vagyok...

Barátaim sincsennek teljesen magamba fordultam jó pár éve... Egyszer már megpróbáltam véget vetni az életemnek nem sikerült... Erről senki sem tud. Most is ezen gondolkozom. Szeretnék véget vetni mindennek, egszerűen csak megakarok hallni...

22L

2017. szept. 9. 15:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Vannak ott elegen ápolni, miért engeded hogy kihasználjanak?
2017. szept. 10. 17:17
 12/13 anonim válasza:
100%
Nem szabad meghalnod, mert még nem is éltél. Próbálj egy kis pénzt gyűjteni és lelépni onnan, külön menni, munkát keresni, elsőre akármilyet. A lényeg, hogy anyagilag függetlenné válj. Aztán nyílnak majd meg más ajtók is, mindegyiken érdemes belépni, ha nem tetszik, lépni tovább. Emellett tornázz, fogyózz kicsit, keresd a számodra előnyös ruhadarabokat. A kövér embereknek is lehet kedves és kívánatos kisugárzása. Mélypontok mindenki életében vannak, próbálj naponta keresni valamit, ami jobb kedvűvé tesz, örömet okoz. Azért akarsz meghalni, mert azt hiszed, annyi élet, amiben most vagy, de ha megismered valójában, meglátod, hogy jó dolog élni és csak akkor szabad menni innen, ha visznek, ha nincs már más választásunk. Amíg élsz, van beleszólásod a sorsodba!
2017. szept. 11. 20:29
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Kérj mindenképpen orvosi segítséget. Ha csak annyit szeretnél, hogy valaki meghallgasson, akkor is. A pszichológus/pszichiáter azért választott segítő szakmát, mert szeretne embereken segíteni. Őszinte érdeklődéssel hallgatná meg a problémáidat, és még abban is tudna talán segíteni, hogy hogyan tudsz új kapcsolatokat kiépíteni olyan emberekkel, akik jó hatással lennének rád. A fogyáshoz is kereshetsz társaságot, pl. facebook-on fogyókúrás csoportot, az ottani emberek nem kinevetni fognak, hanem biztatni és pozitív visszajelzéseket adni az eredményeidről. Mindenképpen keress új ismeretségeket, mert a jelenlegi köreid eléggé méltatlanok hozzád. Sajnos a családját senki sem választhatja, de éppen ezért semmi szégyen nincs is benne, ha más emberek lesznek végül fontosabbak, ha egyszer a család úgy viselkedik, mint a tiéd. Ugyanakkor azt is tudnod kell, hogy aki szorongásra, depresszióra hajlamos ember, az sokszor lát ellenségességet és támadást ott, ahol nincs is ilyen szándék. De ezt neked kell megítélni, hogy hogyan látod. Szóval a kérdésedre a válasz, kérj orvosi segítséget!

2017. szept. 16. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!