Ti hogyan becézitek a tesótok, barátokat, ismerősöket?
Kifejezetten olyan becenévre lennék kíváncsi ami a nevéből jön mint pl: Angelila= Angi.
Sok jöhet!:)
Öcsém Dani, Dankának hívom.
Gyuriból Gyuró lett nálunk,
Vera nagynéném Vercsa mindenkinek a mai napig.
Nem tudom nálunk nem így jöttek a becenevek
Nem komoly becézés (tehát nem szólítjuk egymást így a való életben), de a párom, a húga, a legjobb barátja meg én -usz végződést tettünk a nevünk mögé.
Fiktív példa:
Gréta - Grétusz
Rami- Ramusz
Egyébként sem a környezetem engem, sem én a környezetemet nem becézem.
Nálunk egy pár kivétellel mindenkinek "normális" beceneve van. (Andrea-Andi, Gergő-Geri stb.)
Van egy barátnőnk, őt Borókának hívják, őt is van, hogy csak Borókázzuk, de sokszor mondjuk neki, hogy Boró vagy Borcsa.
Van egy Péter nevű ismerős, őt Petyának, Petyusznak hívjuk viccesen, de egyébként ő is sokszor "csak" Peti.
Valamint van egy régi barát, akit világéletében Dodinak becézett mindenki (Zsolti az igazi neve). Úgy ragadt rá ez a név, hogy kiskorában még nem tudta kimondani a saját nevét és Dodit mondott helyette. Úgyhogy nagyjából 2 éves korától így hívja mindenki. :D
Unokatestvéremet - akinek Horváth a vezetékneve - osztálytársai Horinak becézik.
Más különösebb nincsen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!