Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elhagytam egy karórát, amit...

Elhagytam egy karórát, amit ingyen kaptunk, és most adtuk volna el a vaterán 30 000 forintért. Helyesen cselekednék, ha azt hazudnám apámnak, hogy megtaláltam, eladtam, és a nyári munkával megkeresett pénzemet adnám oda neki?

Figyelt kérdés
Szóval a történet: Találtunk egy karórát. Másfél hónapig állt a fiókban, egyáltalán nem használtuk, majd kitaláltam, hogy el kéne adni vaterán. Megvették, de a hétvégén utazás közben sajnos elhagytam/ellopódodtt. Apám üvöltött velem a telefonban amikor megtudta, és mivel már régebben is előfordult ez, hogy elhagytam egy karórát, most azt találtam ki, hogy a nyári munkával összeszerzek ennyi pénzt, és most azt mondom neki, hogy megtaláltam az órát, és sikeresen eladtam a vásárlónak. Mit szóltok hozzá?
2010. máj. 23. 20:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Most akkor ingyen kaptátok, vagy találtátok? Kicsit fura az egész. Én ha arra készülök, hogy eladjak valamit a neten, vagy bárhol, akkor azt a cuccot beteszem egy fiókba, és postázásig otthagyom. Nemhogy magammal viszem hosszas vonatutakra, meg hordom, ahogy egyesek szokták. Úgy kellett volna kezelned, mintha már nem a tiéd volna.

Erre meg ha még teszel egy lapáttal egy ízes, és baromi átlátszó hazugsággal, akkor az a szánalmasság csúcsa, bocs, hogy ezt mondom.

Apád úgyse veszi be, hogy eladtad az órát, ha késel a pénzzel (mert meg kell keresned), meg műár bejelentetted neki nagy ünnepélyesen, hogy elhagytad egy vinaton. Legalább ne nézd hülyének.

2010. máj. 23. 22:13
 12/16 anonim ***** válasza:
Bocs az elgépelések miatt, fél kézzel kell írnom.
2010. máj. 23. 22:14
 13/16 anonim ***** válasza:
Gyerekek, ti vennétek karórát 30.000 Ft-ért a Vaterán???:)))
2010. máj. 23. 23:22
 14/16 anonim ***** válasza:
I. Ferenc József arany Patekját esetleg.
2010. máj. 23. 23:30
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Haverom a közvetítő a vaterán, aki az osztálytársam. Most hétvégén mentünk osztálykirándulásra, és akkor akartam odaadni neki, de elfelejtettem. Az óra újonnan 50000 forint, apám már tudja, hogy elveszett. Úgy terveztem, hogy kölcsönkérek annyi pénzt a haveromtól, és a nyári munkából fizetem vissza. Az órát találtuk, azt értettem az "ingyen kaptuk" alatt is.

Akkor teljesen biztos, hogy ez hülyeség, amit kitaláltam?

2010. máj. 24. 16:37
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem hülyeség, csak a hazugságot hagyd ki belőle. Mondd meg apukádnak, hogy elhagytad ugyan, de az árát visszapótolod a nyári pénzedből, hogy a te hibádból ne essen el a család ettől a pénztől. Ez igen jó pont lenne, és akkor kölcsönkérned sem kell, hanem odaadod az árát, mikor összejön a fizudból. Akkor is ragaszkodj ehhez, ha apukád szabódik. Jelentsd ki, hogy ez a te sarad és mindenképp jóváteszed. Jó pont lenne, felelősségteljes döntés, apukád is értékelné. Végül ugyanott kötsz ki, ahol akartál, csak a hazugság-szitut kikerülöd. Tiszta lesz a lelkiismereted, becsületes az eljárás, nincs lebukás, meg rizikó. Tehát alapjában szép, hogy meg akarod adni az árát, de azt egyenesen is lehet, én ezt az utat javasolnám.

Sok sikert!

2010. máj. 25. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!