Elhagytam egy karórát, amit ingyen kaptunk, és most adtuk volna el a vaterán 30 000 forintért. Helyesen cselekednék, ha azt hazudnám apámnak, hogy megtaláltam, eladtam, és a nyári munkával megkeresett pénzemet adnám oda neki?
Most akkor ingyen kaptátok, vagy találtátok? Kicsit fura az egész. Én ha arra készülök, hogy eladjak valamit a neten, vagy bárhol, akkor azt a cuccot beteszem egy fiókba, és postázásig otthagyom. Nemhogy magammal viszem hosszas vonatutakra, meg hordom, ahogy egyesek szokták. Úgy kellett volna kezelned, mintha már nem a tiéd volna.
Erre meg ha még teszel egy lapáttal egy ízes, és baromi átlátszó hazugsággal, akkor az a szánalmasság csúcsa, bocs, hogy ezt mondom.
Apád úgyse veszi be, hogy eladtad az órát, ha késel a pénzzel (mert meg kell keresned), meg műár bejelentetted neki nagy ünnepélyesen, hogy elhagytad egy vinaton. Legalább ne nézd hülyének.
Köszönöm a válaszokat!
Haverom a közvetítő a vaterán, aki az osztálytársam. Most hétvégén mentünk osztálykirándulásra, és akkor akartam odaadni neki, de elfelejtettem. Az óra újonnan 50000 forint, apám már tudja, hogy elveszett. Úgy terveztem, hogy kölcsönkérek annyi pénzt a haveromtól, és a nyári munkából fizetem vissza. Az órát találtuk, azt értettem az "ingyen kaptuk" alatt is.
Akkor teljesen biztos, hogy ez hülyeség, amit kitaláltam?
Nem hülyeség, csak a hazugságot hagyd ki belőle. Mondd meg apukádnak, hogy elhagytad ugyan, de az árát visszapótolod a nyári pénzedből, hogy a te hibádból ne essen el a család ettől a pénztől. Ez igen jó pont lenne, és akkor kölcsönkérned sem kell, hanem odaadod az árát, mikor összejön a fizudból. Akkor is ragaszkodj ehhez, ha apukád szabódik. Jelentsd ki, hogy ez a te sarad és mindenképp jóváteszed. Jó pont lenne, felelősségteljes döntés, apukád is értékelné. Végül ugyanott kötsz ki, ahol akartál, csak a hazugság-szitut kikerülöd. Tiszta lesz a lelkiismereted, becsületes az eljárás, nincs lebukás, meg rizikó. Tehát alapjában szép, hogy meg akarod adni az árát, de azt egyenesen is lehet, én ezt az utat javasolnám.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!