Egy ismerősöm szaporító, mit kezdjek vele?
Magamat nagy állatvédőnek mondom, több menhelyen önkéntes vagyok, adományozni is szoktam, nem (v)eszek semmilyen állati eredetű cuccot. A környezetvédelem is fontos számomra... Erre van egy ismerősöm, aki szaporító. Egyszerre kb 10 fajta kutyát szaporít. Szereti a kutyákat, de a beteges anyukákat is pároztatja, messze nem törődik eleget a kutyákkal. Jól megy neki az üzlet, majdnem minden kiskutyát elad. Kedves ember, meghalt a fia autóbalesetben, anyukámat félig ő nevelte fel, így kb rokonnak minősül.
Hogy tudnám elfogadtatni magammal a helyzetet? Nem tudok erre az emberre gondolni anélkül, hogy gyűlöletet éreznék.
Ha szeretné a kutyákat, nem szaporítana.
Jelentheted a NAV-nak is, de akár a rendőrségen is, mert élő állatal nem lehet csak úgy kereskedni.
Ilyen alapon munkahelyre bemenve majdnem mindenkit utálnom kéne. Pl nő akinek volt abortusza, férfi aki elhagyta a terhes barátnőjét, nő aki nem foglalkozik idős anyjával, nő aki kikezdett a főnökkel, pedig házas,a főni meg kihasználja az embereket, férfi aki veri a nejét stb.
Ennél sokkal rosszabb dolgok is történnek.
Értem ,hogy téged ez bosszant. De lehet nem is tudja, hogy amit ő csinál az nem jó.
Kedves Kérdező!
Vezesd rá/tanítsd meg az illetőt az etikus kutyatenyésztésre. Ha nincs ilyen protokoll, dolgozd ki.
Ez egy megoldható feladat, amit ha megvalósítasz, nem kell gyűlölnöd őt. Hm?
"Utolsó válaszoló. Épp hogy először az állatokon kellene segíteni! Épp az emberek miatt vannak ilyen helyzetbe az állatok! Egy hűséges, barátságos kutya többet ér, mint egy bunkó, rosszindulatú ember, akit senki sem szeret. Egyes állatok sokkal többet érnek, mint az ilyen az olyan emberek."
Igen? A gyerekeknél is többet akik betegek? A nyugdíjasoknál is akik végigdolgoztak egy életet, de nyomorognak a kis nyugdíjukból? Vagy azoknál az embereknél akik menekülnének egy erőszakos családból de nincs hova menniük? Én megértem azt aki azt mondja inkább az embereken kellene segíteni. Sokan vannak akik önhibájukon kívül vannak rossz helyzetben, de sokan inkább az állatoknak segítenek mint egy embernek.
Köszönöm a válaszokat! Még gondolkoznom kell, hogyan hozzam fel a témát. Nem akarok vitát, csak azt, hogy legalább több idő teljen el egyes szukák pároztatása között, vagy valami hasonló. Szereti a kutyákat, ez egy tény, de nem azért van neki egyszerre 60 darab... A pénz nagy motiváció tud lenni sajnos.
-(Attól még nem feltétlenül jó ember valaki, csak mert segített felnevelni egy gyereket.)
-A Bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthanba járok 2 hetente, egy 3 fős kis csoportnak tanítok biológiát, angolt, ha kell, akkor néha matekozunk is. Szóval az emberekkel is törődöm, nem csak a cuki kiskutyákkal. -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!