Kedves ismerősöm fiára a javító intézet vár? Van valakinek tapasztalata?
Az ügyvéd tud amellett érvelni, hogy valamennyire helyrehozta a kárt, ez sokat jelent.
Így felfüggesztett vagy próbára bocsájtás a valószínűbb.
Az, hogy megtérítették (gondolom a szülők) a kár egy részét, valóban enyhítő körülmény.
De súlyosbító, hogy
folyamatosan (több bűncselekmény)
bűnszövetkezetben (együtt kövessenek el)
Nem lényegtelen az okozott kár mértéke (összegszerűen)
Aki a tárgyalásra tanúként van megidézve, annak kötelessége a tárgyaláson az adott időpontra megjelenni. Nagyon kevés kivétel van (pl. kórházi ápolás alatt állás)
Ha nem jelenik meg a tanú, elővezettetik (rendőrséggel)
Ha nem közeli hozzátartozó, köteles a bíró kérdéseire válaszolni, nem tagadhatja meg a vallomástételt.
Ha hamisan tanúskodik, az büntetendő.
Gondolom, volt rendőrségi feljelentés, ott volt kihallgatás, vettek fel jegyzőkönyvet, az megkapja a bíró is.
Mint írtad, a bíró ítélkezik.
Hogy hogyan dönt (megítélése alapján hova sorolja a bűntettet és a büntetési határok között mint választ), az függ az adott bíróság gyakorlatától és a bíró személyétől.
A szülők a nagyon aggódás mellett a pénztárcájukba is mélyen belenyúlhatnak az ügyvédi (és per) költség miatt.
Meg amiatt is, hogy ha az első által említett verziót kapja, nem kövessen el újabb bűncselekményt, mert akkor ezeket is "előveszik".
Persze, tudom, tanul belőle, jó útra tér...
Vagy azt gondolja: az előzőt is megúsztam, aztán egy újabb haverral újabb bűncselekményeket követnek el.
Ha bekerül a javítóba, - különösen az ilyen befolyásolható kölyök, - képzett bűnözőként fog onnan kijönni.
Nem fog hasznára válni ez a "gyerekbörtön"
értem, de ha ennyi idő eltelt, és 2 év alatt nem volt újabb ügye a srácnak, akkor főleg lehet azzal érvelni h pillanatnyi serdülőkori áramszünet volt, hiszem lám azóta se történt semmi, így nem veszélyes a társadalomra és így pedig indokolatlan béármilyern büntetés kiszabása.
sztem egy megrovással meg kéne ezt úszni, de hát tényleg minden az adott bírótól függ. kifoghattok normálisdat is meg komplett elmebeteget is, szal lehetetlen megjósolni, mit akar (de az ügyészségi váidatot kell alapul venni, az már szentírás magyarországon, ahhoz tartja magát mindig a bíróság is, tehát abból már láthatjátok, mit fog kiszabni a bíró)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!