Unoka örököl? (Magyarázat lent? )
Bocs, nem engedte kiírni röviden.
Van egy ember, akinek van 2 vagy több gyereke.
Mindegyik gyerekétől vannak unokái.
Az egyik gyereke meghal.
Az elhunyt gyerek gyerekei örökölnek?
Csak mert vicces lenne, ha igen.
De apám nekem egyenesági rokonom. Én örököltem anyukám után, és ha meghalnék, az apám kapná, hiába van testvérem. Házastársról szó sem volt.
Csak azért tettem ki a kérdést, mert tegnap megjelent az egyik nagybátyám, hogy mit tervezek tenni a pénzzel. Ő már temeti a nagypapámat, és kíváncsi volt, hogy én is lemondok-e a pénzről, mint anyu. De bennem fel sem merült, hogy örökölnék.
"Én örököltem anyukám után, és ha meghalnék, az apám kapná, hiába van testvérem."
Ha még el akkor.
Amúgy az örökség visszautasításához nem kell ügyvéd vagy drága procedúra, simán kijelented a hagyatéki tárgyaláson, hogy visszautasítod és ennyi, akkor nem örökölsz. Csak nem értem, hogy ez miért jó neked, de ez már nem az én dolgom, persze :)
Anyukám is lemondani tervezett, én is azt teszem.
Csak az a baj, hogy a hagyatékira sem akarnék elmenni. Hogy ha nem mondják, hogy volt testvérük, vagy hogy a testvérüknek vannak gyerekei, akkor a közjegyző nem is tudja. Nálunk sem csinált semmit, azért kapta meg a jó sok pénzt, hogy hangosan felolvassa, amit mi magunkban is el tudtunk volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!