A családom irigy ránk. Mit tegyek? Rosszul esik a helyzet!
Kissé jobb anyagi helyzetben vagyunk mint ők. Érzem mennyire irigyek ránk. Rosszul esik nekem ez a helyzet.
Nem tudom hogy mit tegyek? Annyira rossz amikor látom rajtuk hogy irigyek ránk. A vicc az egészben hogy olyan dolgokra irigyek amiket ők is meg vehetnének.
Annyira rossz amikor a saját családod irigy. Mit tegyek? Kerüljem el őket inkább? Ez nekem nem jó így :(
Ezzel semmit nem lehet tenni, sajnos, ha ennyire primitívek, akkor legfeljebb a saját lelkednek tudsz jót tenni, ha beszólsz nekik, ha ők is beszólnak, kellemetlen megjegyzéseket tesznek:
- a napi x óra kemény munkát, amivel megkerestem az árát, is irigyled?
- reggel 5-től a gép előtt ülök, így megengedettem magamnak
- egy havi cigipénzedből meg is lenne neked is az ára
stb.
Nem hiszem, hogy azért kellene rosszul érezned magad, vagy hazudni, mert más rosszul osztja be a pénzét, vagy egyszerűen csak más irányba vezetted az életedet, és neked többre, jobbra telik. Nem kell dicsekedni, de azért letagadni sem. Ahogyan az meg ritka prosztó viselkedés, ha a saját frusztrációját azon vezeti le, hogy hangot ad az irigységének (gondolom, nem csillogó szemmel mondja, hogy "de jó nektek, most irigykedek"), hiszen abban benne van az is, hogy sajnálja tőled, úgy érzi, nem érdemled meg. Nehogy már még te érezd rosszul magadat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!