Van itt olyan, aki nagycsaládban nőtt fel? Gyerekként ez tényleg rossz?
Mi hatan vagyunk tesvérek. Semmi nem igaz ránk abból, amit írtál. Egyet kivéve : megosztom a szobámat az egyik tesómmal. És akkor mi van ? Laktam már külön szobában is, de utáltam egyedül lenni. Nem mindenki antiszoc. A szüleink nem ingerültek és találnak alkalmat eleget foglalkozni mindenkivel. A tesóimmal nem szoktunk veszekedni. Szeretjük egymást. Ritkán kell vigyázni a nagyobbnak a kisebbre, de mivel nem utáljuk egymást, akkor sem probléma.
Én imádom a nagycsaládot. Soha nem adnám semmiért egyik tesómat sem. Nem lennék egyke semmi pénzért.
Huhh, nekem 3 fiú tesóm van (egyetlen lány vagyok). Farkastörvények volt, aki erősebb az a vezér... Fél szobába voltunk bezsúfolva emeletes ágyakon, oldalazva fértél el a kettő között. Személyenként csak 2 polc a ruhásszekrényben.
Magunkra voltunk hagyva, a szülők alapból csak nyűgnek láttak, sose voltunk pl színházba/moziba/nyaraláson család szinten. Ha kellett valami mindannyiunknak (edzés, új ruha, tankönyv)? Döntsétek el egymás között (ez a verekedés lett). Valahogy mindig alulmaradtam, a családban nem létezett logika (pl. múlt hónapban te kaptál valamit, akkor most a másik tesó).
Ingerült szülők pipa, azért idegesítő lehetett végighallgatni az üvöltözésünket és sírásunkat + amikor valaki komolyabban megsérült és kórház/doki.
Én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy nem vállalnék be egynél több gyereket, ha se türelmem nincs hozzájuk, se pénzem a legalapvetőbb dolgokra (tusfürdő, ruha stb).
Egyébként már kirepültünk a családi fészekből, sokkal jobb a kapcsolatunk egymással, nincs meg az állandó düh és utálat a másik iránt, kulturáltan képesek vagyunk beszélgetni.
A nagy család önmagában nem biztos, hogy probléma, de ha az
új párodnak is vannak gyerekei, azok mindig kedvesebbek lesznek Neki, mint a Te gyerekeid, illetve Neked is a saját gyerekeid. Akár lesznek közös gyerekeitek, akár nem.
A gyerekeidnek biztosan nehéz, hogy meghalt az Apjuk és még ez az új helyzet is, hogy újra férjhez mentél. Idő kell hozzá, hogy megszokják, de mivel nevelte Őket az Apjuk, az új férjed sosem lesz Nekik olyan mint Ő.
Hát nekem egy bátyám van, de mindenből dupla annyit kap: zsebpénz, szeretet, figyelem, ruha stb.
Bármit megtennék, hogy egyke legyek 😞
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!