Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mondanak ilyet mindenkire?

Miért mondanak ilyet mindenkire?

Figyelt kérdés

Észrevettem, hogy akinek kettő-háromnál több tesója van azt általában lenézik, hogy biztos cigányok meg csórók. Szerintem ez nem minden esetben így van...van pár ismerősöm akik sokan vannak testvérek.

Mi 6-an vagyunk és egy nagy, szép házban lakunk és nem vagyunk cigányok, sőt az egyik bátyám hungarista (-.-" :D) és apa is utálja a cigányokat, de nem fajgyűlölő. Először nekem is mondták, hogy "biztos csóró vagyok" de utána rájöttek, hogy mégsem...mi normális ruhákban járunk, tiszták vagyunk, nem buktunk meg soha, fehérek vagyunk :D.

Az igaz, hogy a ruha lök egy kicsit az emberen de nem biztos, hogy koszban is élnek. Ti hogy vagytok ezzel?

15/L

2010. máj. 20. 17:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ahhoz nem kell feltétlen nagy család, hogy piszkos legyen valaki. Láttam én már egyke gyereket akinek retkes volt a nyaka. :D Nagy családban is lehet rend és tisztaság, ez egyénfüggő. Hogy kinek milyen az anyagi helyzete az már megint egy másik dolog. Mért, fehér embernek már nem is lehet nagy családja, mert az már rögtön putris? Sok tesó több öröm, semmi magány :D
2010. máj. 20. 17:39
 12/23 anonim ***** válasza:

Én szeretnék majd nagy családot egyszer.3,esetleg 4 gyermeket.

Amúgy mamámék 8-an,papámék 7-en voltak testvérek.Nagyon tisztességesek voltak mindannyian.Nem voltak cigányok,szerencsére akkor még nem mondtak ilyeneket az emberek.

Egyébként hallottam már olyat,hogy lecigányoztak egy lányt,mert sokan voltak.Jó,4testvére volt,de rendesen tanultak,iskolába/óvodába jártak,segítettek otthon.Anyja,apja magyar volt,ergo a gyerekek is.Mégis lecigányozták őket...

2010. máj. 20. 17:41
 13/23 anonim ***** válasza:
Ja és a szegénység nem szégyen! Én is szegény vagyok, pedig csak egy tesóm van. Nem vagyok koszos és igénytelen, mindig tisztaságra nevelt anyánk.
2010. máj. 20. 17:42
 14/23 anonim ***** válasza:

Van ilyen előítélet?! Nem hallottam még róla. Odáig rendben van, hogy a cigányok általában több gyereket nevelnek, na de ebből arra következtetni, hogy akinek sok testvére van az cigány... enyhén szólva érdekes.

Amúgy meg nem az lenne logikus, hogy a sok gyerek többe kerül, ergó biztos jómódúak, jó egzisztenciával rendelkezők a szülők, mert el tudják tartani őket?

2010. máj. 20. 17:46
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy meg nem az lenne logikus, hogy a sok gyerek többe kerül, ergó biztos jómódúak, jó egzisztenciával rendelkezők a szülők, mert el tudják tartani őket?"

Igen, ez lenne a logikus, de a világban nem ez figyelhető meg. Hanem épp a fordítottja. a szegények vállalnak felelőtlenül nagyon sok gyereket, akik nyomorban tengődnek (vagy az afrikai országokban éhenhalnak, vagy valamilyen betegségben már babaként elhunynak; gondolom hallottad már, hogy ott a legmagasabb a csecsemők születésszáma és halálozási aránya), a jómódúak meg éppen 1-2 gyereket vállalnak csak, hogy azoknak mindent megadhassanak, ami a jóléthez kell. Vagyis mondhatni, a jómódúbb országokban van az emberekben felelősségtudat, a szegényekben nincs.

A romák is a segély mellett azért is szülnek annyi kölyköt,mert annyi esze nincs, hogy kotonra költsön...

2010. máj. 20. 17:54
 16/23 anonim ***** válasza:
Unokatesómék is négyen, barátom unokatesói meg öten vannak tesók, mégse romák. Ez megint egy általánosítás...
2010. máj. 20. 17:59
 17/23 anonim ***** válasza:
Van egy baráti családunk, nekik 15(!) gyerekük van. Gondolhatjátok.. Leírom valahova, rögtön cigányoznak. Pedig náluk becsületesebb fehér(!) család nem sok van.
2010. máj. 20. 17:59
 18/23 anonim ***** válasza:

Ez ellen nem lehet mit tenni, mert valóban a nagycsaládosok nagy része roma.

De aki nem az, és/vagy tisztességesen, tisztaságban él, az úgyis látszik. Akinek pedig nem inge, az nem veszi magára, ugyebár. :)

Én így állok hozzá.

2010. máj. 20. 18:02
 19/23 anonim ***** válasza:
56%

17:27 Tudod, ha segít az ember akkor a kérdésre is válaszol. Jobb ha javítunk valamin, minthogy keresztül lépjünk rajta. Bár te az én kommentemre reagáltál. Gerenda és a szálka játéka. :)

Fiatal lány vagy s klassz a meglátásod. Én világ életemben szerettem volna ha nagy családom van, de máshogy alakult.

2010. máj. 20. 18:17
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

17:27 nem tudom honnan vetted, hogy a 17:24 a válaszokra reagált volna. Hisz a kérdésben a kérdező tévesen fogalmazott meg valamit amit kijavított. Semmi sértőt nem írt. 17:27 Te reagáltál rosszul.

Kérdező hidd el az általánosítás zsákutcába vezet. Nem mindenki gondolkodik rosszul. Sajnos elfogadás nélkül nem tudnak az emberek előre haladni. Egymást szeretve, tisztelve kellene élni. ;)

2010. máj. 20. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!