Miért mondanak ilyet mindenkire?
Észrevettem, hogy akinek kettő-háromnál több tesója van azt általában lenézik, hogy biztos cigányok meg csórók. Szerintem ez nem minden esetben így van...van pár ismerősöm akik sokan vannak testvérek.
Mi 6-an vagyunk és egy nagy, szép házban lakunk és nem vagyunk cigányok, sőt az egyik bátyám hungarista (-.-" :D) és apa is utálja a cigányokat, de nem fajgyűlölő. Először nekem is mondták, hogy "biztos csóró vagyok" de utána rájöttek, hogy mégsem...mi normális ruhákban járunk, tiszták vagyunk, nem buktunk meg soha, fehérek vagyunk :D.
Az igaz, hogy a ruha lök egy kicsit az emberen de nem biztos, hogy koszban is élnek. Ti hogy vagytok ezzel?
15/L
Én szeretnék majd nagy családot egyszer.3,esetleg 4 gyermeket.
Amúgy mamámék 8-an,papámék 7-en voltak testvérek.Nagyon tisztességesek voltak mindannyian.Nem voltak cigányok,szerencsére akkor még nem mondtak ilyeneket az emberek.
Egyébként hallottam már olyat,hogy lecigányoztak egy lányt,mert sokan voltak.Jó,4testvére volt,de rendesen tanultak,iskolába/óvodába jártak,segítettek otthon.Anyja,apja magyar volt,ergo a gyerekek is.Mégis lecigányozták őket...
Van ilyen előítélet?! Nem hallottam még róla. Odáig rendben van, hogy a cigányok általában több gyereket nevelnek, na de ebből arra következtetni, hogy akinek sok testvére van az cigány... enyhén szólva érdekes.
Amúgy meg nem az lenne logikus, hogy a sok gyerek többe kerül, ergó biztos jómódúak, jó egzisztenciával rendelkezők a szülők, mert el tudják tartani őket?
"Amúgy meg nem az lenne logikus, hogy a sok gyerek többe kerül, ergó biztos jómódúak, jó egzisztenciával rendelkezők a szülők, mert el tudják tartani őket?"
Igen, ez lenne a logikus, de a világban nem ez figyelhető meg. Hanem épp a fordítottja. a szegények vállalnak felelőtlenül nagyon sok gyereket, akik nyomorban tengődnek (vagy az afrikai országokban éhenhalnak, vagy valamilyen betegségben már babaként elhunynak; gondolom hallottad már, hogy ott a legmagasabb a csecsemők születésszáma és halálozási aránya), a jómódúak meg éppen 1-2 gyereket vállalnak csak, hogy azoknak mindent megadhassanak, ami a jóléthez kell. Vagyis mondhatni, a jómódúbb országokban van az emberekben felelősségtudat, a szegényekben nincs.
A romák is a segély mellett azért is szülnek annyi kölyköt,mert annyi esze nincs, hogy kotonra költsön...
Ez ellen nem lehet mit tenni, mert valóban a nagycsaládosok nagy része roma.
De aki nem az, és/vagy tisztességesen, tisztaságban él, az úgyis látszik. Akinek pedig nem inge, az nem veszi magára, ugyebár. :)
Én így állok hozzá.
17:27 Tudod, ha segít az ember akkor a kérdésre is válaszol. Jobb ha javítunk valamin, minthogy keresztül lépjünk rajta. Bár te az én kommentemre reagáltál. Gerenda és a szálka játéka. :)
Fiatal lány vagy s klassz a meglátásod. Én világ életemben szerettem volna ha nagy családom van, de máshogy alakult.
17:27 nem tudom honnan vetted, hogy a 17:24 a válaszokra reagált volna. Hisz a kérdésben a kérdező tévesen fogalmazott meg valamit amit kijavított. Semmi sértőt nem írt. 17:27 Te reagáltál rosszul.
Kérdező hidd el az általánosítás zsákutcába vezet. Nem mindenki gondolkodik rosszul. Sajnos elfogadás nélkül nem tudnak az emberek előre haladni. Egymást szeretve, tisztelve kellene élni. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!