Miért kell alkoholt inni?
Megkinálás , és erőltetés azért nem ua a kategória..
És 1-től nem lesz semmi bajod tényleg csak próbáld ki , sőt talán még jót is tesz kisebb mennyiségben , de a te dolgod.
A tinik leginkább azért, mert "menő".
A felnőtteknél sok a probléma és bizony van, hogy valaki nem tudja elengedni, bármilyen jó is a társaság. Ebben segíthet némi ésszerű alkoholfogyasztás, amivel semmi baj sincs.
A hányásig, öntudatlanságig részegedés ellenben minden életkorban és helyzetben szánalmas.
Kérdező te olyan vagy, mint egy hisztiző, idióta kisgyerek :D Rádférne egy ital, hogy lazuljál :D
Olyan ez, mikor a spenótot "erőltetik" edd meg, finom az, de mégsem írunk ki kérdést és nyafogást a gyakorira :DD
Egyszerűen nem kell velük foglalkozni, egyik füleden be, másikon ki. Ennyi!!:)
Tudom milyen érzés, én 42 éves vagyok soha nem ittam :) és nem dohányoznak meg, persze a suli mögött meg régen, de ott mindenki kipróbálta már, igaz?!:) én büszke vagyok erre és a gyerekeim is.
Mai napig mondjak nekem... igyál, próbáld ki , csak egyszer.... bla..bla... bla... ha nem akarod nem erőltethetik.
Nyitókérdésben: "... "egytől nem lesz semmi bajod". Hát de lesz....."
Hát de nem lesz. :DDDD
Azt értem, hogy nem akarsz inni és zavar, ha erőltetik. De ne képzeld, hogy bármi bajod lenne egy pohár italtól.
Hisztis p...nak tűnsz a kérdésed alapján, ez sokkal nagyobb baj, mint egy pohár italt inni.
Mindig azt mondják, hogy az ember a rokonait nem válogathatja meg a barátait azonban igen.
Ilyen esetre azt mondanám, hogy nem számít rokon e vagy barát az aki erőlteti az alkoholt annak aki más értékek szerint akar élni. Ugyanis azt, hogy kikkel találkozunk, minden esetben megválogathatjuk. Akár barát akár rokon.
Ja, Magyarország nagyon alkoholista ország... Azért nem mindenkinek ilyen a környezete, engem pl. életem 40 éve alatt senki nem erőltetett ivásra :) Igaz, nem vagyok absztinens, de nagyon ritkán és nagyon keveset akarok inni, nem akármiből.
Mindenképpen taplóság erőltetni az ivást. Ha valaki nem akar sejtmérget bevinni a szervezetébe, azt illik tiszteletben tartani, kultúra ide vagy oda. Hangulatromboló? Mit ront az, hogy valaki a nagy társaságban nem iszik? :D De ha valakit ez zavar, az se számít, mert joga van azt enni és inni, amit akar (tág keretek között).
Ha nagyon erőltetnek, akkor ha lehet, kerüld a társaságukat, ez van. Van, akinek elmondhatod a véleményedet, akkor sem tágít s bár nem ismerek ilyet, az elég idegesítő lehet, ha a szocializáció fele arról szól, hogy erőltet s te hárítasz. Nem poén.
Nekem nagyon egyszerű a módszerem: gyógyszert szedek, arra nem lehet inni. Ezt mindenki csont nélkül elfogadja. A másik módszer az, hogy kocsival megyek és akkor egyértelmű, hogy nem iszom. A harmadik se rossz, azt mondom hogy később fontos programom lesz és nem lehetek ittas/alkoholszagú.
A miért egyszerű: udvariasság, néhány alkalommal pedig az alkohol együtt jár. Ha disznót vágunk, akkor mindig van pálinka. Ha esküvőre megyünk, mindig pezsgőzünk. Ha az erdőt takarítjuk, akkor meg ott a sör.
Az, hogy nem akarsz inni még rendben van, de az alaptalan kivagyi lenézésed miatt az én rendezvényemre utoljára lennél meghívva.
Azért vicces mi lett ebből a kérdésből. Szép kis jellemrajz. Eleinte jöttek a válaszok hogy őket nem zargatta senki az ivással, utána a valódi helyzetre jellemző válaszok jöttek.
Á, dehogy, nem fog ártani az az egy pohár ital. Hogy is lehet elképzelni az életet ital nélkül? Sőt az élet egyetlen öröme ha eliszod az agyad. És a kedvencem: Ha nem piálsz a többivel, akkor még te vagy modortalan, bunkó, nem az aki rád tukmálja az italt. Méghogy hagyomány... Pusztán egy össznépi rossz szokás. Én nem fogok senkit ba.szogatni, hogy ne igyon, végtére is mindenki úgy teszi tönkre magárt ahogy jól esik, de engem is hagyjanak békén ha nem akarok inni. Mert mondjon ki mit akar: lehet hogy van akinek nem árt a "csak még egy pohárral" Nekem igen. Ezt tudom magamról, ezért sem megyek bele az ivászatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!