Mit lehet kezdeni egy ilyen emberrel?
A férj, az apa már a kezdetektől ilyen: van egy csipcsup apróság, amin felhúzza magát, besértődik és mint egy dacos kisgyerek duzzog. Napokig nem szól senkihez, borzasztó nyomott ilyenkor a hangulat. Mindig valami más-más apróságon akad ki, fújja fel a dolgot. Nagyjából havonta egyszer fordul elő, de van hogy ritkábban, van hogy sűrűbben. Megbeszélni vele ilyenkor a dolgokat nem lehet, utólag ígérgeti hogy többé nem lesz ilyen.
Ismertek olyan családokat akiknél ilyen van, előfordul? Hogyan kezelhető az az időszak amíg tart a "hiszti"?
Ez egy beteg ember. Szakember nélkül soha nem fog megváltozni. Tönkre teszi mindenkinek az idegeit, az egészségét.
Nem kell reagálni a hisztire. Ha duzzog, magára kell hagyni. Meg kell próbálni nevelni.
A férjem egy ideig, néhány évig ilyen volt, később pedig, ennél sokkal rosszabb lett a helyzet, kötekedett, ordított, és végül én elhagytam.
A gyermekünk nagyon rendes, kedves, megbízható. Ő nem akar találkozni az édesapjával, mert nem tudja elviselni a hülye természetét.
A szerencsétlen gyermek idegeit is kikezdte, és végül a gyermek járt pszichológushoz!
Annak idején kértem segítséget a 13. kerületi Gyámhatóságtól, de nem akartak segíteni, sőt a doktori végzettségű ügyintéző nagyon primitív volt. Azt mondta, hogy ameddig "vér nem folyik", addig ők nem foglalkoznak az üggyel, és megfenyegetett, hogy, ha a gyermekem nem jár az édesapjához, akkor engem bírságolni fognak. A gyermek lelkével nem foglalkoztak!
Végül a gyermek 14 éves lett, és jogában állt eldönteni, akar-e találkozni az édesapjával. Nem akart!
Szegény, a mai napig nem tudta feldolgozni az édesapja bánásmódját (csicskáztatta, megalázta, ok nélkül őrjöngött rá, örökre elvette az önbizalmát). A pszichológus csak annyiban tudott segíteni, hogy a gyermek képes legyen talpra állni és elmenni iskolába, mert tanulni kellett...
Ráadásul, elküldte a gyermeket pszichiáterhez, aki nyugtatókat akart neki felírni, a szorongások miatt, amelyeket az édesapja okozott!
Mindez egy beteg pszichopata apa miatt történt, aki nem akarta kezeltetni magát!
Igen, pszichopata, ennek utána jártam, minden tünete megvan!
A pszichopatát nem lehet meggyógyítani. Soha nem ismeri el a hibáit, soha nincs lelkiismeret furdalása. Az életének értelmét az adja, hogy manipulálja az embereket. A naiv embereket!
Csak nevelni lehet őket, pl. meg kell tanítani arra, hogy ha hisztizik, akkor nem ér el semmit, mert erre senki nem reagál, sőt, egyedül marad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!