Lelkiismeret-furdalásom van amiért 37 és fél évesen leszek először anya, kaptam bántásokat és rosszul viselem lelkileg, miért kell megszólni?
Betegség,rossz régi párkapcsolat stb. miatt sajnos nem tudtam,nem voltam kész és nem volt megfelelő alkalom ahhoz hogy én fiatalabb korban szüljek.
Megkaptam már azt,hogy miért kellett ennyit várni,megkaptam azt,hogy akkor egyke lesz az nem jó,hiszen nem tudok már másikat bevállalni és így tovább. Körülöttem mindenkinek van már gyereke több is ebben a korban,fiatalon szülték az elsőt és valahogy kirekesztve éreztem magam sokáig.
Még anya is mondja,hogy nem lesz majd aki vigyázzon rá ha én nem tudok otthon maradni mindig a gyerekkel (60 elmúlt már anya), hogy nem lesznek nagyszülei és sorolhatnám.
Miért ilyenek az emberek?
Egyre többen vállalják az önkéntes gyermektelenséget is morális okokból, ez is nagyon tiszteletre méltó. Gyermeket a világra hozni felelősségteljes dolog, különösen egy erősen túlnépesedett, környezetileg túlterhelt, szennyezett, feszült, agresszív világba, amilyen a Földünk most.
Az ember várható élettartama az EU-ban 80 év. Ha tehát 40 évesen szülsz gyereket, előreláthatólag annak 40 éves koráig segítheted az életét, követheted nyomon a fejlődését, támogathatod érzelmileg, szellemileg, anyagilag, fizikailag ha szükséges. A gyerekeknek nem feltétlenül jó, ha testvéreik vannak és a nagy rokonság sem feltétlenül előny. A lényeg az, hogy a gyereket a szülei szeressék, gondoskodjanak róla, érzelmi biztonságot adjanak számára, támogassák szellemi fejlődését, beszélgessenek vele sokat. Ehhez fontosak a jó anyagi körülmények is és, hogy a szülei ne legyenek túlterheltek. A 40 éves kor ideális társadalmi értelemben a gyermekvállalásra. Nagyából az élet dele, amilyen életkorban majd ő is eldöntheti, hogy akar-e gyereket. Ha 40 éves korban szül mindenki és 80 évig él, akkor a nagyszülők 20 éves korukig támogathatják unokáikat, szerintem ez ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!