Vezetéknév-változtatás (csak egy betű) Milyen hosszú procedúra lenne? Részletek lent.
Sziasztok! A hivatalos vezetéknevem Ács (ez van az anyakönyvi kivonatomban valamint a személyimben) viszont érdekes módon édesapám (szintúgy hivatalos) vezetékneve Áts. (Ergo: valamit nagyon elnéztek annak idején a hivatalban) Iszonyatosan idegesít ez a dolog, mert én alapjáraton az Áts-ot használom gyerekkorom óta (hisz akkor még nem volt személyim, és ezt láttam Apukámtól) Ezért rendhagyó módon sok iratom (pl APEH igazolvány, OM kártya, diákigazolvány) ts-sel van, míg a többi cs-vel. Iszonyúan idegesítő! (Az már más kérdés, hogy kiskoromban miért nem cselekedtek valamit a szüleim, ezt nem tudom.)
A kérdésem az lenne, hogy egy szem betű megváltoztatása (jelen esetben a c t-re váltása, hogy hivatalosan is Áts lehessek) milyen hosszú procedúra lenne, valamint mennyibe kerülne? Főleg így, hogy nem is az én hibám a dolog...
Ha kicserélik a születési anyakönyvi kivonatodat Áts-ra, azzal mehetsz személyit cseréltetni, majd taj kártyát, adókártyát, stb.
Több ilyen okmánycserét végigcsináltam már ügyintézőként, volt olyan, amikor a 70 éves bácsika ügyének intézésekor vette valaki észre, hogy nem is két t-vel írja a nevét, csak egy t-vel. Szegény bácsi ott káromkodott, hogy ki a fenét érdekli már, hogy hány t..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!