Mit kellene tennem ebben az esetben?
Fogadj örökbe egy kisbabát:D
am nem gond. Más is van így, hogy nem szül soha gyereket.. csakhát igen, neki sosem lesz családja, csak a férje, persze ha talál olyan férfit, aki szintén nem akar gyereket : )
A 15.36-os válaszán elbőgtem magam.
Nekem nem lehetett gyerekem.
Szia:)
A hasadban nem "valami" mozog majd, hanem a kisbabád. A te véred...lehetőleg attól az embertől akit nagyon nagyon szeretsz:) Szerintem ennél csodálatosabb dolog nincs a világon.
Nem baj az önmagában, hogy nem akarsz gyereket, de a későbbiekben megbánod, talán...ha nem lesz évek múlva majd senkid...
Van párod? Erről nem írsz...talán ha megtalálod az ideális partnert:)
Szerintem ne a közvélemény, NE AZ ÁLLAM, ne a szomszédok, ne a családtagok, ne az újságok pszichológus szakértői stb. szabják meg, hogy egy nőnek mikor legyen gyereke, hanem az adott nő (és társa, de a nőé a döntő szó, mert ő hordja ki és szüli meg) igénye, vágya döntsön, és az, hogy van-e kellő (alapvető) háttere/hátterük. Aki csak külső nyomásra vállal gyereket, annak sokszor nem lesz jó vége. A gyereknek is az az érdeke, hogy szerető családba szülessen.
Én 29 éves nő vagyok, jelenleg (de fenntartom a későbbi változás esélyét) én sem érzek ilyet vágyat. Nem is az van, hogy nem bírom a gyerekeket, nem utálatoskodok, mint egyesek (mert van ilyen is) de nem is kezdek visítozni, ha látok egyet (ilyen is szintén van). Ha valamelyik barátnőm a kezembe adja a gyerekét, elvagyok vele, de nem érzem azt, hogy én is azonnal akarok egyet. Idegenül méregetjük egymást a kisgyerekkel, összehaverkodunk esetleg, de nincs elragadtatás.
De olyan párral, aki mindenből kivenné a részét (tehát semmire nem mondja, hogy "női munka", hanem ha úgy adódik, pelenkázza is), pár év múlva vállalnék gyereket. Olyannal, amilyenekről itt írnak, hogy nem hogy nem segít, de otthon sincs, akár félre is lép - na olyantól ne legyen gyerekem.
Egyáltalán nem baj ha valaki nem akar gyereket, ugyanolyan normális mint az ellenkezője! :)
Viszont az egy kicsit önző és buta dolog hogy attól félsz egyedül maradsz. 1, nem azért kell gyereket szülni, örökbe fogadni hogy legyen aki ápol 2, a gyerek is elhagyhat ugyanúgy mint mindenki más, semmivel sem kevesebb az esélye. Aki egyedül nem tud boldog lenni az társaságban sem lesz az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!