Milyen érzés felváltva lakni a szülőknél?
Van itt olyan aki egy hetet az egyik szülőjénél és egy hetet a másiknál lakik? Mi az ami jó benne és mi az ami rossz? Ti is így akarjátok?
Ha szülő is olvassa és ilyen helyzetbe van, akkor elmondanák, hogy miért oldják meg így és mit gondolnak jó e így a gyereknek?
"4-es, de belemegy a bíró"
Tévedés. A kirendelt pszichológus szakértők szinte minden esetben megtorpedózzák ezt a fajta elhelyezési módot, mert súlyosan veszélyezteti a stabilitást, ami a gyerek elemi érdeke. A bíró nem megy szembe a szakértői véleménnyel, csak mert a szülők maguk között eldöntöttek valamit. A szülő véleménye érdektelen, a gyerek érdekei számítanak, márpedig az nem élet, hogy valakinek nincs egy stabil helye. Itthon nagyon ritka a 50/50, pont emiatt.
Nálunk ez lesz a helyzet, egyébként én vagyok a gyerek. Messzire nem kell mennem, de fura lesz, nem tudom mire számítsak. Én azt mondtam próbáljuk meg. Bár közre játszik, hogy apu sokkal engedékenyebb. Azt mondták, ha nem jó így eldönthetem, hogy kinél szeretnék lakni.
Mindketőjüket szeretem, nem tudnék dönteni. Ti ilyen esetben hogy döntenétek? Mi alapján? Az engedékenység miatt apura hajlok, de nem tudom.
Hány éves vagy, hogy engedékenység alapján akarsz dönteni?
Csak mert 14 alatt nem a tiéd a döntés joga.
Én 12 éves koromtól kezdve 18 éves koromig így éltem, most kezdtem az egyetemet szóval ez megszűnt, de én imádtam. :)
A szüleim a válás után is napi kapcsolatban voltak és mikor az egyiknél voltam gyakran beugrott a másik és fordítva. Távolság sem volt nagy, mert 10 perc alatt ott voltam kocsival vagy 15 perc busszal az egyik helyről a másik helynél. Viszont ismerek olyat aki nagyon nem szerette, hogy folyamatosan ingáznia kellett.
Bnom csinalja igy. A gyerekeket ismerem, azt mondjak nagyon kimerito az ingazas, tanulmanyban meg sokat rontottak.
En pont emiatt perre mentem az enyeimmel, mert a gyerekek nem akarnak ingazni, az exnek nincs jovedelme, es csak aláz folyamatosan (amit ertelemszeruen bizonyitani is tudok).Megegyezni vele lehetetlen. Azert akarja csak a felest, mert abban a havi 2 hetben meg enni adna a gyerekeknek, de a tobbit fizethetnem (suli, ruhak, kulonorak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!