Jár még a pótszabadság? Mit lehet ilyenkor tenni?
Figyelt kérdés
Áprilisban sajnos elhunyt a nagyapám. Be is vittem a munkahelyemre a halotti anyakönyvet. Ott viszont 2nap helyet csak 1et kaptam. Mikor rákérdeztem miért azt mondták hogy azt kérni kell,és csak annak jár aki a temetést intézi. Tudom hogy ez nem igy van,mert sajnos nem az első nagyszülőm halt meg és eddig megkaptam rendesen a 2napot. Azt mondták ez mem jár csak adható,és visszamenoleg sem jár. Mit tudok tenni?#Temetésiszabadság
2017. máj. 17. 05:47
1/3 Andizsuzsi válasza:
Sok mindent nem. Elmehetsz munkaügyi bírósághoz, igazat is adnának neked, csak kérdés, hogy ér-e annyit az a nap.
2/3 anonim válasza:
Valóban jár a két nap, nekem februárban hunyt el egy nagyszülőm, és meg is kaptam a 2 napot, bár nem intézkedtem a temetés ügyében. Én pl csak március végén tudtam "kivenni" a két napot, nálunk ebből nem volt probléma. Valóban el kell döntened, hogy az az egy nap ér-e neked annyit, hogy nekiállj balhézni miatta, mert bár valóban jár, de ha nem akarják kiadni, akkor bizony oda kell csapnod az asztalra.
3/3 anonim válasza:
Már semmit nem tehetsz.
amúgy valóban 2 nap jár, mi októberbe temettük öreganyámat és én is megkaptam a 2 napot anyám is a munkahelyünktől
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!