Ki tud ebben segíteni nekem? Bővebben lent! Aki tud segítsen mit tudok tenni!
Elváltam. Van két közös gyerekünk. Új törvény szerint kikérhetem a pótszabit a 2 lányomra is hiába nem egy háztartásban neveljük őket. Leírtam neki, hogy adja meg a lányok TAJ-számát, erre rosszindulatúan visszaírt nekem, hogy nem egyezik bele abba hogy kikérjem a szabikat és nem adja meg a TAJ-számokat sem, és még megjegyezte, hogy mi történhet, tán lecsukják vagy megbüntetik ha nem adja meg??
MIT LEHET ILYENKOR TENNI???
És kit érdekel, hogy nem egyezik bele?
Szerintem menj be a gyámhivatalba, és kérd ki ott, egyben tegyél panaszt.
Nem tudom, van-e oka így viselkedni veled, de a gyerekek adatait nem titkolhatja előled.
Én a helyedben-csak jól jöhet alapon-kikérném a gyerekek születési akvijának a másolatát, még kellhet valamihez, aztán azt se adná oda.
A gyámhivatalban meg tudják adni?
Hosszú történet, és csúnya... Megcsalt a bátyáimmal, és elhagytam. A válóperhez sem volt hajlandó ideadni a gyerekek anyakönyvi kivonatát és ki kellett azt is kérnem, persze pénzért.. Én azóta újranősültem és mióta tudja tönkre akar minket tenni. Sajnos ő egy ilyen rosszindulatú nő.. :( Nem bírja elviselni a boldogságomat, holott ő csalt meg engem a házasságunk alatt.. :( Új gyermekem is született az új házasságomból, a gyerektartást persze rendesen fizetem, szóval szava nem lehet, de mégis lépten nyomon alánk akar tenni, pl. most ezzel.. :(
A válási papírokban nincs benne véletlenül? Vagy a gyerektartásoson?
Szerintem a gyh meg tudja adni, vagy a szül akvi birtokában az OEP. Őket fel is tudod írni megkérdezni.
Vagy ha ismered a gyerekorvost, ő is megadhatja.
A helyedben én is egy kalap alatt minden irat másolatát begyűjteném. De a legegyszerűbbnek a TAJhoz a háziorvos tűnik.
De szerintem ha találsz egy unatkozó, de dolgos rendőrt, akkor ő is segít neked. A gyerek adatait nem tarthatja vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!