Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki tud ebben segíteni nekem?...

Ki tud ebben segíteni nekem? Bővebben lent! Aki tud segítsen mit tudok tenni!

Figyelt kérdés

Elváltam. Van két közös gyerekünk. Új törvény szerint kikérhetem a pótszabit a 2 lányomra is hiába nem egy háztartásban neveljük őket. Leírtam neki, hogy adja meg a lányok TAJ-számát, erre rosszindulatúan visszaírt nekem, hogy nem egyezik bele abba hogy kikérjem a szabikat és nem adja meg a TAJ-számokat sem, és még megjegyezte, hogy mi történhet, tán lecsukják vagy megbüntetik ha nem adja meg??

MIT LEHET ILYENKOR TENNI???

2014. febr. 6. 13:30
 1/8 anonim ***** válasza:

És kit érdekel, hogy nem egyezik bele?

Szerintem menj be a gyámhivatalba, és kérd ki ott, egyben tegyél panaszt.

Nem tudom, van-e oka így viselkedni veled, de a gyerekek adatait nem titkolhatja előled.

Én a helyedben-csak jól jöhet alapon-kikérném a gyerekek születési akvijának a másolatát, még kellhet valamihez, aztán azt se adná oda.

2014. febr. 6. 13:35
 2/8 A kérdező kommentje:

A gyámhivatalban meg tudják adni?

Hosszú történet, és csúnya... Megcsalt a bátyáimmal, és elhagytam. A válóperhez sem volt hajlandó ideadni a gyerekek anyakönyvi kivonatát és ki kellett azt is kérnem, persze pénzért.. Én azóta újranősültem és mióta tudja tönkre akar minket tenni. Sajnos ő egy ilyen rosszindulatú nő.. :( Nem bírja elviselni a boldogságomat, holott ő csalt meg engem a házasságunk alatt.. :( Új gyermekem is született az új házasságomból, a gyerektartást persze rendesen fizetem, szóval szava nem lehet, de mégis lépten nyomon alánk akar tenni, pl. most ezzel.. :(

2014. febr. 6. 13:42
 3/8 anonim ***** válasza:

A válási papírokban nincs benne véletlenül? Vagy a gyerektartásoson?

Szerintem a gyh meg tudja adni, vagy a szül akvi birtokában az OEP. Őket fel is tudod írni megkérdezni.

Vagy ha ismered a gyerekorvost, ő is megadhatja.

2014. febr. 6. 13:48
 4/8 anonim ***** válasza:
írni=hívni
2014. febr. 6. 13:49
 5/8 anonim ***** válasza:

A helyedben én is egy kalap alatt minden irat másolatát begyűjteném. De a legegyszerűbbnek a TAJhoz a háziorvos tűnik.

De szerintem ha találsz egy unatkozó, de dolgos rendőrt, akkor ő is segít neked. A gyerek adatait nem tarthatja vissza.

2014. febr. 6. 13:59
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és ha ilyen szemtelen, akkor én a helyedben visszaírtam volna hogy a gyerektartást akkor szünetelteted kicsit. Úgyis ki kell neki fizetned előbb utóbb, de gondolom neki sem mindegy ha csúszik pár hónapot.. :) Szerintem máris engedékenyebb lenne a TAJ számmal.
2014. febr. 6. 14:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha a gyerektartást a munkáltatód vonja, és "normális" könyvelőtök/bérszámfejtőtök van, kérd meg, hogy írjon ő a volt nejednek, hogy adja meg a gyerekek TAJ számát.
2014. febr. 6. 14:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem köteles odaadni a gyerek tajkártyáját ha nálad vannak láthatáson? Nekem ez lenne logikus, mert ha történik velük valami, akkor szükség van rá. Szerintem kérdezz rá a gyámhivatalban.
2014. febr. 6. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!