Diákoknál hogy van reggel a kelés?
Reggel 5:00 szól az ébresztő
5:50-ig elvagyok
6:00-ra átöltözök
6:05-re bepakolok
6:20-ra kész a kaja az egész napra
6:25-kor készülődés
6:30-kor indulás a 6:40-es buszhoz
Ha jól emlékszem általános iskolában még anyu keltett, viszont középiskolában már ébresztőt állítottam és magam keltem/készülődtem.
Nekem meg volt a rutinom, hogy felkeltem, letusoltam, (akkoriban napi 3x tusoltam:D) felöltöztem és mehetünk. Közben mindenki csinálta a maga dolgát, anyu a kisebb testvérem keltette, ő készítette a tízórainkat, vagy amit a suliba vittünk kaját stb.
Amíg iskolába jártam, ébresztőre keltem kb. egy órával indulás előtt. A szüleimet csak akkor kértem meg, hogy keltsenek fel, amikor egész éjjel fent voltam, másnap meg mentem valahová (rossz volt az alvásritmusom a középiskola befejezése után, de el kellett intéznem a dolgaimat, és az egymás utáni öt ébresztőben sem bíztam).
Azóta egyedül élek, és ébresztő kelt reggel nyolckor.
Általánosban a szüleim keltettek fel reggel, persze mellette volt óracsörgés is, de arra nem akartam felkelni.
Középiskolában (tehét 10 éves koromtól) magamtól keltem, vagyis óra-, illetve amikor már volt telefonom, onnantól telefoncsörgésre. Általában egy 5 perces szundit engedélyeztem magamnak.
Anyu reggelit készített, ha otthon volt, de előfordult, hogy csak mi voltunk otthon gyerekek, akkor én készítettem a reggelit (mert én vagyok az idősebb).
6:35-kor anyum bejön, behozza a telómat, amin van vagy 10 ébresztő. Felébredni nem ébrednék rá, mert nagyon mélyen alszom, meg se hallom. :D 6:40 körül még kakaót is hoz be, mert szerinte kiszárít az éjszaka. :D
6:55-kor kelek fel végleg már ébresztőre. Utána is vannak ébresztőim, mert képes vagyok elbambulni. :D 7:10-kor indulok a 7:15-ös buszra.
Anyám 7:40 körül indul.
Nagyon gáz lehetek. :D
15/l, 0.-os
5kor csorog a telom, en meg felkelek. 6 evesen is egyedul kellett kelnem, mert a szuleim olyankor mar dolgoztak.
Letusolok, iszok egy teat, feloltozok, bepakolok a taskamba, kiengedem a kutyakat, fogat mosok... aztan megyek suliba, kb 20-25 perc seta
Az esetek 90 százalékában magamtól kelek ébresztőórára. Ha anya itthon van és nem hallom az órát/egy csomószor kinyomom akkor bejön és felkelt. Ha nincs itthon, akkor hamarabb felkelek az óra csörgésére, mert akkor nagyobb a felelőségtudatom, hogy időbe beérjek a suliba :D
16/L
Hát ha éppen hazalátogatom és dolgozni megyek, anya szokott kelteni. Behozza a reggeli kakaómat és utána már funkcionálok :D 22 vagyok.
Egyébként magam kelek ébresztőre, ha otthon vagyok. Esetleg felébredek valamelyik lakótársamra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!