Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » El szándékozom költözni...

El szándékozom költözni itthonról, a 18. életévemet betöltöttem. Tanulok, de mellette van munkám is. Hogy ha én elköltözöm, akkor a szülők ( akikkel nem fényes a viszonyom) megakádolyhatják ezt jogilag?

Figyelt kérdés
Már nagykorú vagyok, az iskola mellett dolgozom is. A lakhatásomat meg tudnám oldani. Viszont egy dolog visszatart, hogy elköltözzek, még pedig anyám. Azzal fenyeget, hogy ha elköltözöm bejelent a rendőrségen, mint eltűnt személyt. Tudni fogja hogy elköltözöm, levelet is fogok írni ( az írásos dokumentáció végett). És ennek ellenére is "haza cibálhatna"? A saját lábamra akarok állni és élni az életemet, de így sajnos nem tudom.

2017. máj. 6. 16:22
 1/10 anonim ***** válasza:
48%

Ha ennyire nem vagy tisztában semmivel, akkor még nem vagy érett az önálló életre sem.

De legalább a keresöt használnád, mert kb 500 ugyanilyen kérdés volt már.

2017. máj. 6. 16:27
 2/10 anonim ***** válasza:
94%

Igaza van az elsőnek amúgy...

De a kérdésre válaszolva: 18 éves korodtól jogilag nagykorú vagy, önrendelkező, teljes körű felelősséggel önmagadért és a tetteidért. Anyukád hiába szólna a rendőröknek, hogy eltűntél, ha megtalálnak, szólsz nekik, hogy te szabad akaratodból vagy ott, ahol, és édesanyád is tisztában van azzal, hol tartózkodsz...

2017. máj. 6. 16:29
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tehet semmit, ha betöltöd a 18at. Ha jelent a rendőrségen, ők már nem vihetnek haza jogilag, és a tartózkodási helyed sem adhatják ki.

Ha levelet akarsz, hagyni olyan formába tedd amin van időbélyegző és nálad is meglegyen. Legjobb az ajánlott levél, de ebben az esetben kiderül az új címed.

2017. máj. 6. 16:30
 4/10 anonim ***** válasza:
87%

Felesleges a levél semmi értelme semmit nem jelent.

De az első kettőt adom.

2017. máj. 6. 16:48
 5/10 anonim ***** válasza:
79%
Nem vitethet vissza, de kérlek áruld el nekem melyik az a diákmunka amivel suli mellett megkeresel havi minimum 140 ezret?(albérlet, rezsi, kaja, bérlet suli, gyógyszerek). Mert oda én is mennék.
2017. máj. 6. 16:49
 6/10 jafnrétti ***** válasza:
100%

Egy nagykorú személyt - mindegy, hogy 18 vagy 81 éves -, nem vihet haza anyucihoz a rendőrség, mivel felnőtt emberről beszélünk.

Ha el is megy a rendőrség hozzád, maximum elkérik a személyidet, és megmondják, hogy anyád keres, ennyi.

2017. máj. 6. 17:09
 7/10 anonim ***** válasza:
NEM.
2017. máj. 6. 17:39
 8/10 anonim ***** válasza:
69%
Nem vitethet haza. Viszont az önálló élet legalább 160 nettoból oldható meg, ha egyedül laksz...és akkor semmi extrát nem vettél
2017. máj. 6. 19:23
 9/10 anonim ***** válasza:
54%

A Nagykorúság nem egy matematikai 18-as kérdés és hurrá.

Azt csinálok amit akarok!

Csak jogi.

2017. máj. 6. 20:01
 10/10 anonim ***** válasza:

Jaaj...hogy akadályozhatnák meg? Mondd meg neki, hogy ha bejelenti az eltűnésed az meg szándékos hatóság félrevezetése lenne és ő járna rosszul.

Ha van rá pénzed költözz el, ilyen anyától én is menekülnék.

2017. máj. 7. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!