Iskolát szeretnék váltani, de a szüleim ellenzik?
Szóval. 9-edikes vagyok. Nemsokára évvége,és lehet,hogy ha az elkövetkezendő hetekbe nem szolok,nem lesz lehetőségem máskor rá,csak 10-edik második félévében,én meg annyit nem akarok azért várni.
Nem szeretem azt az iskolát ahova mentem. Nem a tanárok miatt,néhányuk nagyon nagyszerü,és elképesztően jól tanit,persze van olyan aki egyszerüen más szakmát kellett volna válaszon.
Az osztályfönököm utál. A szak amin vagyok,nem igazán az amire vágytam,eleve..a szüleim eröltették rám,mert egy igazán jó hirü iskolába akarták hogy járjak.
Jók a jegyeim,harmadik tanuló lettem. Az osztályközösségemet,nem igazán szeretem,de van 9 ember akivel nagyon jól elvagyok.
...A gond az,hogy egy kicsivel gyengébb iskolát választottam,ami jónak számit,de sokkal gyengébb mint ahol most vagyok.
Viszont ott sokkal jobb lenne az osztályközösség,sok embert ismerek onnan,nem lenne baj a beilleszkedés.
Hogy győzzem meg őket? Nem hiszem kibirnám itt,mert nem szeretem amit főként tanulok!
Az alap tanulnivalóval nincs bajom,jól megy.
Szerintem nem függ attól,hogy hol végzek,hogy hogy teljesitek az éretségin,de szerintem attól félnek nem lesz érettségim ha oda fogok járni.
Bocsánat ha hosszúra sikeredett,és megköszönnék minden tanácsot.
4-es ezért a teljesìtményért nem kérsz ez kekszet?
Ha nem lennének ilyen embereink mint te a földön màr a tapsifülesek rég àtvették volna a hatalmat itt..
A az iskolaváltásból eredendően gondolom szakváltással is tisztában vagy. Különbözeti vizsgát kell tenned néhány tantárgyból vagy esetleg újrajárhatod a kilencediket.
Szerintem ezeket a problémákat nyolcadikban kellett volna megbeszélned a szüleiddel.
Bevallom őszintén, hogy a szüleid helyében nem engedném az átiratkozást. Persze lehet azt mondani, hogy álmaid szakja van a másik suliban, de erre egy évvel ezelőtt kellett volna gondolnod. Talán ezzel még meg lehetett volna győznöd engem, de a leírásod alapján Te csak a haverok miatt akarsz átmenni. Na ezért nem javaslom a suliváltást.
Nem a barátok miatt mennék át. Csak azért mondtam el,hogy ne jöjjenek egyesek azokkal a kommentekkel,hogy nem tudok majd beileszkedni,ezért nem kéne atmennem.
A szak ami ott van pedig való igaz álmaim szakmája lenne,egyetemen is azt szeretném továbbtanulni..
Mi ez a vágyott szak és mit tanulsz?
Igazából a gimi még mindegy, sőt ha egyetemre akarsz menni akkor nem is értem, hogy miért olyan helyre jársz, ahol "szakma" van. Neked most a felvételitárgyakat kéne tolni 1000rel és nem mindenféle alapozótárgyakat tanulni egy szakmához, mert az az egyetemen kb egy félévre lesz jó, közben meg be kell hoznod a gimisek tudását, mert magasabb óraszámban van nekik a humán meg reál tárgyak is. Ha jót akarsz magadnak, tényleg tehetséges vagy és nem is kérdés az egyetem, akkor egy erős gimibe válts, ne szakközépbe.
Köszönöm szépen utolsó..
Csak felek erősebb iskolába nem vennének fel,azért is gondoltam egy gyengebbikre..
De lehet először megpróbálok egy erősebb sulit :)
Angolt tanuljuk emelt szinten,Nyelvek.
A szak amit választanak a turizmus egy szakliceumba.
Nem az angolal van bajom hanem a másik tantargyal amit mellette tanulunk.
Nem akarom kiírni,mert ha valaki idetevedne aki ismer tudná ki vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!