Ezek közül a nevek közül mi tetszik nektek?
Izabella.
Nagyon jól becézhető és felnőtt korában is komolyan vetető
Az Annabellában a két darab kettős magánhangzó nem valami szép szerintem.
Lora nem lenne rossz, de Dr XY Lora..."gyenge", Maja ugyanez a kategória.
Norina. Erőltetett.
Violett/Violetta.. ez is. Viola sokkal szebb, egyszerűbb lenne, sőt, a magyar nyelvi környezetbe is jobban illene. lenne.
"Tetszik:Izablla, Nóra, Dóra
Nem rossz, de nem adnám: Annabella, Violetta, Norina
Nagyon nem tetszik: Lora, Maja, Elizabet, Violett és az összes külföldről hozzánk kényszerített név."
Izabella: a bibliai eredetű Erzsébet spanyolos változata. Nóra: arab eredetű (fényt jelent). Dóra: latin (ajándék). Annabella: Anna (héber, kegyelem) és Bella (olasz, szépség), Violetta: latin virágnév kicsinyítő képzővel, Norina: a Nóra becézése. tehát akkor egyik se tetszik, mert mind külföldi?
Utolsó, jól értesz a szavak kiforgatásához. Úgy értettem hogy olyan külföldi nevet ami magyarországon, magyar vezetéknévvel gáz, ami magyarra van erőltetve.
Ilyenek az Elizabet, Kiara, Kira, Mira, Amira, Ketrin, Dzsesszika stb...
De igazad van én ezek közül egyiket se adnám a gyerekemnek. Én a magyarországon is jól csengő nevek pártján vagyok. De komolyan: Elizabet???? Pl Szabó Elizabet? Iszonyatosan romás.. kb mint a Ketrin
Nóra és Dóra is hosszú ó-val elfogadott Magyarországon, ezt tessék figyelembe venni. Egyébként mindkettő elfogadott és átlagos név, szóval nincs vele gond.
A Lora nekem kicsit kutyanév, azt biztosan nem választanám.
A Maja szerintem max becenévnek jó, biztosan nem anyakönyvezném. De pl. Annamária becenevének már hallottam használatban.
A Norina tetszik, egyetlen lányt ismerek ilyen névvel, szerintem különleges.
A többit nem választanám, túlságosan erőltetettek, mesterkélten akarnak külföldinek hatni, plusz a mai világban erősen pejoratív felhanggal bírnak. Az ilyen "ál-külföldi" nevek bizonyos körökben nagyon népszerűek, és én nem szeretném, hogy látatlanban bélyegezzék meg a gyerekemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!