Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha valamelyik szülődnek van...

Ha valamelyik szülődnek van gyámja, gondnoka és meghalna, akkor is a gyerekét keresik meg, hogy eltemesse vagy a gyám, gondnok intézi?

Figyelt kérdés
Ugyanis a pénzével, nyugdíja felett is ő rendelkezik. Szoc. Otthonban van, azt kifizeti, de kb 30 ezer nála marad havi szinten.
2017. ápr. 25. 15:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
28%

Kedves kérdező!

Tehát konkrétan nem vállaltad a felelősséget. Más igen, ő lett a gondnok. Ha ilyen csodás család vagytok, nyilván hivatasos, gyamhivatali gondnoka van az apadnak, az pedig semmit nem tud zsebre tenni a nyugdijabol. Pláne, hogy hacsak nem kimagaslóan magas nyugdíjat kap, amúgy se marad egy fillér se.

A temetés az örökösök költsége, mindegy hogy milyen volt a viszony, ez egyenlően fog terhelni téged és a testveredet

2017. ápr. 26. 09:11
 12/14 A kérdező kommentje:
Nem,nem vállaltam! Nem tudok hetente több száz km-t utazgatni! Azt hiszem nem csak én vagyok így vele ebben az országban! :)
2017. ápr. 26. 09:51
 13/14 anonim ***** válasza:
56%

"Tehát konkrétan nem vállaltad a felelősséget. Más igen, ő lett a gondnok. "

Annak a másnak kötelessége elvállalni,ez a munkája!

Ne mondja már nekem senki,ha valakinek eltűnik az életéből a szülő,hogy évek múlva mikor előkerül,tárt karokkal várná,felborítaná az addig megszokott életét!

Ezért van sok anyuka,apuka a szociális otthonban,mert mikor a gyerekének szüksége lett volna rá,ő sehol nem volt! Akkor,mikor ő szorul támaszra,segítségre,hirtelen előkerül a semmiből!

Nem,egy gyereket sem kötelezhetnek arra,hogy öregségére ellássa a magatehetetlen szüleit,mikor évekig ő tojt a csemetéire!

Kérdező: Nem kell vállalnod,hiába támadnak olyanok,akiknek halvány lila fingjuk sem lehet a történethez.Ha gondolod és megengedheted magadnak,néha napján meglátogatod,ahogy a szíved diktálja.

Ha esetlegesen meghal,értesítenek,de ha nem tudod eltemetni,az adott önkormányzat eltemeti szociális alapon.

A kirendelt gondnok elszámolási kötelezettséggel tartozik,de ahogy ismerjük a magyar hozzáállást,az utolsó "elköltött" forintig lesz róla igazolása,még akkor is,ha a negyedét nem költi rá a megmaradt nyugdíjból!

Az vesse rám az első követ,aki így bevállalná bármelyik szülőjét,mert én sem borítanám a családomat,akármennyire csúnyán is hangzik!

2017. ápr. 26. 10:52
 14/14 anonim ***** válasza:
59%
A hivatalból kirendelt gondnok biztos nem fogja eltemetni..
2017. ápr. 28. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!