Mi történik akkor, ha egy 19 éves egyetemista elveszíti a szüleit és mivel nincs munkája, nem tudja fizetni a rámaradt lakás rezsijét?
Pont ugyanígy jártam. Harom évem volt még a fősuliból.
Ösztöndíj, diákmeló, árvaellátás, és még a lakás is megmaradt.
Nyaranta, hétvégeken dolgoztam, és megéltem.
Az egyetemen is érdeklődj támogatások után, tanulj jól az ösztóndíj miatt, és hidd el, ez nem a világ vége.
Sokkal szarabb helyzetbe kerültem, amikor 30 évesen nem volt munkám pár hónapig.
Őszintén szólva anyagilag nem olyan rossz, ahogy gondolod. (Egyébként ha nem fiktív kérdés, akkor részvétem.)
- Ilyen helyzetben biztosan kapsz szociális ösztöndíjat. Havi 20-30 ezer forint lesz legalább.
- Ha jól tanulsz, akkor tanulmányi ösztöndíjad is lesz. 10-30 ezer forint.
- Nem tudom milyen szakra jársz, de én még nem találkoztam olyannal, akinek heti 20 óra diákmeló nem fért volna bele. Ha nagyon rosszul fizet, ez akkor is 45 ezer havonta.
- Árvaellátás. Fogalmam sincs mennyi, de csak az előzőkből már van kb. 100 ezer forintja.
Kiadások:
- Kollégium havi 10-20.
- Kaja, havi 30 ha ügyes és főz.
- Szükséges ruházkodás, tisztálkodási szerek havonta 10-20 ezer forint. Ez együtt szerintem maximum 70, de inkább kevesebb.
+ Megfontolandó: eladni az örökölt lakás. Nem volt a szülőknek megtakarított pénze? Folyószámla?
Mindenképpen tanulj tovább.
És közben magántanítást vállalj és költözz el.
Mert a szüleid,nem úgy tűnnek, hogy támogatnak.
13#as voltam.
Ismered azt a dalt, hogy "csavard fel a szőnyeget"?
Tanulságos.
egy felnöt már nem kap árvaellátást
amugy mért nem fogatsz albérlöket és keres diák melot
"egy felnöt már nem kap árvaellátást
amugy mért nem fogatsz albérlöket és keres diák melot"
Kap.
Valószínűleg kapsz szociális ösztöndíjat és árvaellátást.
Add ki a lakást.
Vegyél fel doákhitelt.
Ebből a háromból lazán meg lehet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!