Az apám sosem adott pénzt nekem, az anyám meg sosem perelte be, hogy kérjen gyerektartást. Én beperelhetem?
Amennyiben nem volt megállapított tartásdíjfizetésre kötelezés, akkor most te mire perelsz?
Hány éves vagy? Mert amennyiben már nagykorú, és már nem tanulsz, akkor már nem is vagy jogosult tartásdíjra.
Ha meg nem vagy nagykorú, akkor nem vagy perben cselekvőképes, tehát akkor édesanyád, mint törvényes képviselőd lesz a perbeli cselekvőképes személy... Te nem indíthatsz pert, csak ha cselekvőképes vagy.
Az elmaradt tartásdíjat pedig nem igazán fogod "kiperelni" kedves édesapádból.
Szia
Mivel én most ebbe benne vagyok a fiam apjával, biztosan tudom, hogy a gyerektartás nem évül el. Tehát, ha nagykorú vagy, indíthatsz pert, és visszamenőleg x évre követelheted. Azt nem tudom, hogy így lehet-e, hogy sosem volt apád perelve, de a gyámhatóságon tudsz erről érdeklődni. Egyébként meg van a véleményem ezekről az "apákról".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!