Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sose lesz normális családi...

Sose lesz normális családi kapcsolatom miattam?

Figyelt kérdés
Elég hülyén érzem most magam. Most 20 éves vagyok de sok családom volt már.. mindig volt valami ami miatt nem maradhattam az aktuálissal. Pedig volt ahol jól éreztem magam, volt ami nagyon rossz volt. Nem akarom sajnáltatni magam de jó lenne valakinek elmondani ezt. Szerintem én sokat sérültem az évek alatt és ez most jön ki rajtam. Régebben nem érdekelt semmi, haragudtam az egész világra de főleg a vérszerinti szüleimre akikkel valójában soha nem találkoztam vagy csak nem emlékszem rájuk. Nem tudok róluk semmit és arról sem, hogy miért alakult így az életem. Régen meg akartam találni őket de már nem biztos hogy szeretném. Úgy vezettem le a dühömet, hogy mindig azt csináltam amit nem lett volna szabad és nem fogadtam szót senkinek. Rossz gyerek voltam, olyan magamnak való. Mindig szerettem feszegetni a határokat és úgy élni, hogy megbotránkoztassak másokat. Ez már elmúlt de szeretek most is szabad lenni. 10 éve ismerem a "családomat" akiknek sokat köszönhetek. Anyukám a megtestesült szeretet és türelem, visszanézve az életemet ő az egyetlen aki mindent megbocsátott és soha nem bántott meg egy szóval sem, pedig neki lett volna a legtöbb oka erre. Apám kicsit másabb de ő is elég türelmes és neki is sokat köszönhetek. Van 2 saját gyerekük még akikre irigy voltam pedig ritkán éreztem okkal azt, hogy kivételesek. Néha a fejemhez vágták a dolgokat de alapjáraton megvagyunk egymással. Tudom, hogy családtagnak tekintenek engem is de én nem érzem magam annak. Mindig volt bennem valami ami ezt nem hagyta és érezteti hogy nem közéjük való vagyok. Családi összejöveteleken is tök hülyén érzem magam. Hálás vagyok nekik, hogy befogadtak és törődtek velem de szeretném ha zökkenőmentesen mennének a dolgok és nem jutna eszembe minden alkalommal az, hogy nem tartozom közéjük. Már nem élek velük de néha náluk vagyok napokig. Van amikor huzamosabb ideig érzem ezt, akkor csak telefonon beszélünk és mindig hazudozok, hogy miért nem megyek. Nem mondtam még el nekik ezt de biztos érzik ők is. Az ilyen összejöveteleken mint karácsony, születésnap vagy valami szívesebben figyelem őket vagy vonulok arrébb. Tudom hogy én magam vagyok az oka ennek az egésznek mert én zárom el magam tőlük. De mit tegyek hogy ez változzon? Jó lenne ha végre családtagként tudnám kezelni magam.
2017. márc. 27. 21:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha nem érzed magad oda valónak, akkor ez nem hiszem, hogy változni fog.. le ülsz velük és elmondod, hogy mi a problémád. De ennél többet senki nem tud neked mondani!
2017. márc. 27. 22:09
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az nagy szó h ilyen szerencsed volt megsegitett az isten h vegre jó emberekhez kerultel . De megértem az érzéseid , 100% ban, nehez helyzet , az ember érzi h nem magatól ertetödö a helyzet .

De szerintem család az , ahol szeretetet, elfogadast es megertest kapunk , az igazi áldás es ritka nagyon.

Remélem sikerul egymasra találjatok érzelmileg

2017. márc. 27. 22:25
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A család nem ott van, ahová a vér köt, hanem ott, ahol szeretnek.
2017. márc. 27. 23:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Tényleg nem tartozol annyira hozzájuk, mint a vér szerinti gyerekek, nem is kell így legyen. Viszont ettől még nagyon szerethetnek téged és ezt a szeretetet ők választották, mert megérdemled, becsüld meg és örülj ennek. Ha 10 évet velük töltöttél, akkor elég szoros a kapcsolat ahhoz, hogy megmaradjon és számíthass rájuk.

A genetika fontos dolog, nem értem miért hitette el veled bárki is, hogy ugyanolyan kapcsolatba kell lenned velük, mint a saját gyerekeikkel.

Viszont sokat kaptál tőlük, most add vissza egy kicsit és te is törődj velük. Ne csak elvonulj, hanem beszélgess, kérdezgess, segíts, így ők is úgy érezhetik, hogy megérte veled foglalkozni és nem egy hálátlan dög vagy. Tekints magadra úgy, mint a család egy jóbarátjára, ne vond ki magad a közös programokból.

2017. márc. 28. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!