Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon tehetős szülők kértek...

Nagyon tehetős szülők kértek fel minket keresztszülőségre. Hogyan "vegyem fel a lépést" velük?

Figyelt kérdés

Kedves barátaink kértek fel a keresztszülőségre. Nagyon tehetősek, a férfi és női tag is egyedüli gyerek, tehát már úgy indultak a házasságba, hogy a férj lakást kapott a szüleitől, a lányéi pedig berendezték azt teljesen, modern bútorokkal. Mindenek előtt megjegyezném, hogy ők nem várják el a nagy ajándékokat, erről többször is szó esett már. Nem anyagiasak, a barátság hozott minket ennyire közel egymáshoz.

Saját magam érzem úgy, hogy valami szinten lépést kell tartanom a családjával. Mivel mindkettő egyedüli gyerek, ezért a nagyszülők már az első gyereket elhalmozták csomó mindennel. Egyszerű névnapra 10.000 Ft-os ajándék, születésnapra 50.000 Ft-os elektromos autó, stb. Emellett nagyon eltörpül egy plüssmackó és két társasjáték. Ez utóbbi kettőt csak példaként mondom, de remélem szemléltetem vele mire is gondolok. Mi sem állunk rosszul anyagilag, tehát nincs kölcsönünk vagy ilyenek, az életszínvonalunk átlagos. Nem kell számolnunk hó végén az élelmiszrrevalót, viszont soha nem jutna 50.000-es ajándékra. Tegyük hozzá, hogy nálunk is érkezni fog a baba hamarosan, az pedig anyagilag más szituba helyez.

Hogyan lehet jól megoldani egy ilyen helyzetet? Valaki hasonló cipőben?

2017. márc. 18. 11:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
94%

Miért kéne nektek az ajándékok értékben a szülőkkel lépést tartani? Ezt nem is értem. Nem a ti ajándékotoknak kell vinnie a prímet, az legyen a szülők dolga, ti meg ajándékozzatok olyasmit, amire futja, ami nem vág a földhöz, de jó játék, amit szívből választotok, mert úgy gondoljátok, hogy örülni fog neki a gyerek. Eltörpül a ti ajándékotok a szülőké mellett? És? Elég beteg dolog lenne ezen versenyezni, pláne a gyerek szüleivel.

Megjegyzem, volt olyan, hogy a szüleimtől szülinapra magnót meg bringát kaptam, amik elég drága dolgok voltak ugye, nagybátyámtól meg egy műanyag rajzcuccot, nem tudom, mi a neve, talán valaki emlékszik, filléres játék volt, egy karikában kellett egy műanyag kört tolingálni ceruzával, és akkor ilyen "virágformát" lehetett vele rajzolni. Nyilván elsőre a magnónak meg a bringának örültem, de már aznap este nekiültem rajzolni, és marha sokat játszottam vele, mert tetszett. Rohadtul nem az érdekelt, hogy melyik ajándék mennyibe került.

2017. márc. 18. 13:15
 12/20 anonim ***** válasza:
88%

Ne akard felvenni a versenyt, mert abból csak valami erőltetett jópofizás lesz.

Nálunk sem egészen a vallási nevelés a keresztanya fő szerepe.

De mit ad nálunk a keresztanya?-ő az aki képes vele órákig hasalni a földön és elolvasni századszor ugyanazt a mesét, aki órákig bolyong vele az erdőben, aki háromszor oda-vissza utat tesz meg vele a kisvasúton mert a gyereknek épp ahhoz van kedve, a keresztanyánál lehet fagyit enni ebédre és még sorolhatnám az élmények végtelen sorát, amit a lányom kap a keresztanyukájától.

2017. márc. 18. 13:24
 13/20 anonim ***** válasza:
39%
Elmondtanátok, hogy miért kereszteltetitek meg a gyerekeiteket, ha nem a vallás szempontjából?? Akkor mégis mi a francért kell képmutatóskodni egy templomban?
2017. márc. 18. 18:25
 14/20 TappancsMancs ***** válasza:

Ha beültök valahova egy kávéra vagy enni akkor is ez van? Ha nincs akkor ezen se variálj. Fölösleges. A kirándulások meg jó ötlet. Tudod milyen jó helyek vannak Magyarországon? Ha csak kastélyból kinézel egyet és felkészülsz hogy bármiről mondhass érdekeset az egy kisgyereknek is érdekes lesz. Nejednek is és még neked is. Sőt ha engeded még én is csatlakozom, mert egy kastély alapból érdekes de ha valaki mondja itt így éltek, ezt ettek, ezt ittak, ki milyen rangban volt, mit hordott ... :D

[link]

[link]

[link]

Amúgy csak lazán :)

2017. márc. 18. 20:41
 15/20 TappancsMancs ***** válasza:
2017. márc. 18. 20:45
 16/20 anonim ***** válasza:
15%

Hitetlenek keresztelnek az annyit is er nagy semmit.

Hajra keresztszuloseg nehogy mar kereszteny dolog legyen....

Hova tart a vilag ?

2017. márc. 18. 22:04
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem kell felveni versenyt velük ha tényleg barátok vagytok meg amugy sem ,azt ad amit tudsz .
2017. márc. 19. 06:35
 18/20 anonim ***** válasza:

Rengeteg ismerősöm van,akinél látom,hogy a keresztszülők elhalozzák drága ajándékokkal és pénzzel a gyereket.De ezen kívül semmilyen kapcsolat nincs köztük,nem beszélgetnek a keresztgyerekükkel, nem csinálnak közös programokat,nem vesznek részt egymás életében.

Ünnepeken csúszik a boríték és az ajándéktasak, de ennyi, egy büdös szót nem beszélnek máskor,csak ünnepekkor a kötelező kérdéseket lefutják.

Szerintem sokkal többet ér, ha ajándék és pénz helyett inkább foglalkoztok vele, közös programokat csináltok.És úgymond a gyerek bizalmasai lehettek, tud hozzátok fordulni később is,ha baj van(Vagy valami olyan,amit a szüleivel nem tud megbeszélni).

Ha úgyis megkap minden ajánékot a nagyszülőktől,akkor szerintem felesleges is még több drága ajándékot adni.

És az is érthető,hogy nektek is úton van a gyerek,akire szintén lesz mit költeni.

Szerintem nem gáz,ha nem adtok állandóan drága ajándékokat.Ha elviszitek a moziba szerintem nagyobb sikeretek lesz.

2017. márc. 19. 07:01
 19/20 anonim ***** válasza:
26%
Gaz az egesz kepmutatok pokolban fogtok egni
2017. márc. 19. 08:37
 20/20 anonim ***** válasza:
29%
Lepontozni azt tudtok, de válaszolni nem. :) Persze nem is kell, így is tudja mindenki, hogy csak képmutatásból kereszteltetitek meg a gyerekeket. Legyen mit mutogatni a fészbúkon. Ez olyan mint amikor templomban esküsznek, de amúgy nem vallásosak. Kell a buli, a csilli villi.. Amikor meg kopogtatnak a jehovák, vagy az utcán megállítanak a mormonok, fel vagytok háborodva, hogy miért tolják az arcotokba a vallásukat. Akkor ti meg ne toljátok a hitetlen pofátokat a templomokba.
2017. márc. 19. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!