Szerintetek gáz ha egy muszlim férfivel vagyok kapcsolatban?
Barátnőm gyerekével is lelépett egy török.
Tényleg ilyenek.
Volt a városban egy tanárnő, a lánya az egyetemen ismerkedett meg egy muszlimmal (diplomás nő!!) hozzáment feleségül, kiköltöztek, amikor megszülte a fiút, és miután nagyobbacska lett a fiú, az európai feleségét 100 kecskéért eladta egy másik muszlimnak. (Csak a véletlenen múlt, hogy egy másik "fehér emberen" keresztül tudott haza üzenni!)
Nemzetközi yard + vöröskereszt + akárkik kellettek ahhoz, hogy megtalálják és haza tudják hozni a csajt. Persze az édesanyja itthon idegösszeomlást kapott, szó szerint totál össze-omlott...
Nekem van egy barátnőm aki arab férfival élt együtt, kb. 5 évig. Nem Magyarországon ismerkedtek meg, hanem Németországban, a pasi akkor már ott élt legalább 5-6 éve, dolgozott, (rendes, hivatalos, szerződéses munka) letelepedési engedélye volt stb. A barátnőm is kiment dolgozni, és a munkahelyen ismerkedtek meg kb 1 évre rá, hogy ő is kint élt már. Először minden szép és jó volt, nagy volt a boldogság, főleg, hogy a pasi is az európai felfogást követte, nem volt vallásos. Összeköltöztek, együtt jártak bulizni, közös barátaik is voltak, nyoma sem volt annak, hogy olyan felfogású lenne mint a tipikus muszlim férfiaknak/családoknak. Aztán 2-3 év után valami elkezdett megváltozni, a pasi egyre féltékenyebb lett, nem örült ha a barátnőm nélküle akart elmenni valakivel kávézni, vagy szórakozni. Aztán egy idő után együtt sem mentek, viszont a pasi minden hétvégén a barátaival kártyázott, kocsmázott, nagyon sokszor volt egyedül a barátnőm. Aztán jöttek a pasi rokonai látogatóba, addig a barátnőm arra a 2 hétre elköltözött máshoz, mondván, hogy igazából nem akar "útban lenni", meg kevés a szoba, mégis a pasi rokonai stb. Mi már akkor furcsálltuk ezt, de megmagyarázta a barátnőm mindig valamivel, hogy igazából ő nem akart menni valahova, vagy, hogy ő nem akart ott lenni mikor jöttek a rokonok. Aztán volt egy esküvő is, ahol a pasi egyik rokona házasodott, európán belül, de csak a pasi ment. Barátnőm ezt is megmagyarázta, hogy csak azért, mert ő nem ismer senkit, ő nem akart menni. Aztán kibukott belőle egy idő után az igazság, amikor már nem bírta, hogy a pasi küldte el otthonról akkor is amikor mentek a rokonok, mert a többség férfi volt a látogatók közül, és ugye egy helyen semmi keresnivalója egy nőnek idegen férfiak társaságában egy kisebb lakásban. Az esküvőre nem mehetett, mert ugye a férfiak mulatnak, szórakoznak, a nőnek nincs keresnivalója ott, rendezze otthon a dolgokat, míg ő elutazik. Tehát itt nem is a valláson volt a hangsúly náluk, hanem nagyon meghatározó volt, hogy a pasi egy ilyen közegben nőtt fel, (Irakból érkezett), és hiába nem követte a vallást, azért beleivódott, hogy az ő társadalmában meg vannak azok a dolgok amit egy férfinak lehet, egy nőnek nem, és, hogy pl. mit látott otthon. Tehát én azért vigyáznék a helyedben...
Saját tapasztalat pedig, hogy anno megismerkedtem egy tunéziai férfival, baráti volt a kapcsolatunk, nagy ritkán beültünk 1-1 kávéra, baromi értelmes pasi, tehát jó volt a társaságában lenni. 1-2 évig így tartottuk a kapcsolatot, ő sem követte a vallását, azonban egyik nyáron írt még egy üzenetet, hogy nem lenne-e kedvem elmenni vele hazalátogatni, 1 hétre megy Tunéziába, jó kis nyaralás lenne. (Mondanom sem kell, hogy beindult a vészcsengő, hogy miért pont engem akarna vinni, mikor tényleg baráti a viszonyunk, soha semmi nem történt köztünk, és azért olyan bensőséges sem volt a kapcsolatunk, hogy csak úgy elvigyen "nyaralni".) Nyilván nem mentem, ő elutazott, aztán el is tűnt pár évre. Azóta sem hallottam róla, a közösségi oldalán is láttam, hogy többen írtak neki utána, hogy hol van, hova tűnt, visszaért-e már Magyarországra, aztán kb. rá 2-3 évre láttam, hogy újra aktív lett, de azóta sem tudom, hogy merre van, mit csinál, vagy mit csinált kint annyi ideig és miért nem tért vissza, vagy visszatért-e egyáltalán..
Szerintem jól gondold át ezt a kapcsolatot, mert sajnos a legtöbb tapasztalat a muszlim férfiakkal nem egy happy end történet lesz...
"valós problémát boncolgat"
És mi a probléma? Én több olyan házasságot is tudok ami működik, persze biztos van ami nem. Amúgy Magyarországon háromból két házasság válással végződik, szóval inkább ez a probléma. Ettől függetlenül a kérdést továbbra is provokációnak tartom. Kérdezőnek egyetlen hozzászólása sincs.
európai házasságból sokkal könnyebben sokkal kisebb vesztességekkel menekülsz ki ha gond van.
nyilván ez neked nem gond nem probléma mert nem te leszel a fogoly
Tegnap d.u. 14,19-kor tette fel a kérdést, azóta írtunk neki 3 oldalt, és egyetlen 1x sem szólalt meg azóta.
Akkor ez most mi???
"Tegnap d.u. 14,19-kor tette fel a kérdést, azóta írtunk neki 3 oldalt, és egyetlen 1x sem szólalt meg azóta.
Akkor ez most mi???"
Provokáció, mi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!