Mit tegyek? A hugom vőlegénye meghalt tegnap. Mibe segíthetnék neki? Tegnap óta ott ül a széken és nézz maga elé! Vigyem el orvoshoz vagy?
Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat.2010. máj. 8. 17:09
21/25 anonim válasza:
Borzasztó, nagyon sajnálom! Próbálj legalább egy kis vizet belédiktálni, és éreztesd, hogy támasz vagy neki! Meg figyeld, ne hagyd egyedül, mert - ne adj isten! - elképzelhető, hogy utána akar majd menni.
22/25 anonim válasza:
Légy mellette és legyetek türelmesek. Hosszú folyamat a gyász, hétről hétre nehezebb lesz. A testvérem épp így halt meg 20 évesen. A barátok sokat jelentettek akkor. Részvétem.
24/25 anonim válasza:
Hogy van a húgod? Van némi változás? Iszik már? Sír?
Tudom kicsit ridegek a kérdések, de fontosak lehetnek, hiszen a gyászhoz tartozik a sírás és a könnyeket pótolni kell. Az életösztönnek azért működni kell.
25/25 anonim válasza:
Szia! Fogadjátok őszinte részvétem! Hasonló helyzetben vagyok:( Nekem is autóbalesetben halt meg a barátnőm, még január végén. 2 évig voltunk együtt.... Én sem fogtam fel még sokáig, hogy mi történt, csak néztem a semmibe.... Aztán amikor felfogtam, akkor kapott el a sírógörcs. A hugod is sokkot kapott, most hagyni kell Őt. Ha már felfogta, ki fog jönni belőle a fájdalom. Megértem, hogy senkivel nincs kedve beszélni, enni, inni, egyáltalán élni.... Én is így voltam és még mindíg nagyon rosszul vagyok:( Figyeljétek Őt, nehogy valami végzetes dolgot tegyen! Nekem is megfordult sajnos a fejemben, de aztán mikor lejjebb csitultak egy kicsit az érzelmek, belegondoltam, hogy a családomnak nem okozhatok ekkora fájdalmat! Na meg hívő is vagyok és az is közrejátszott abban, hogy nem tettem olyasmit.... A lényeg, hogy érezze, hogy maximálisan mellette álltok, bár biztos vagyok benne, hogy ezt teszitek. Ne erőltessétek, hogy beszéljen. Majd meg fog Ő nyílni, ha már felfogta a történteket. A szerető család és barátok nagyon sokat tudnak segíteni, tapasztalat! A legváratlanabb pillanatokban és intenzitással kap el a sírás, de a szeretteim tolerálják és próbálnak vígaszt nyújtani. Ha sírok, a szüleim velem sírnak! Nagyon segítőkészek, megértőek. A barátaim szintén mindent megtesznek, hogy elviselhetőbbé tegyék nekem a mindennapokat. Tiszta szívből kívánom, hogy mielőbb megnyugvást találjon a hugod! (Még én is megnyugvásra várok.... de majdcsak eljön.) Nagyon sok erőt kívánok a hugodnak és az egész családnak, hogy támogatni tudjátok Őt! Gyuszi,18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!