Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ne beszéljek róla?

Ne beszéljek róla?

Figyelt kérdés

Anyukám már több mint egy éve meghalt. Néha nagyon hiányzik és időnként nagyon elkeseredek, amiért soha többé nem lesz már nekem. Ilyenkor szeretnék ezekről beszélni, de úgy érzem, hogy idegesítő ez a barátaimnak, páromnak. Az egyik barátnőm azt mondta egyszer, pár hónappal a temetés után, hogy ne hisztitzzek. Nagyon megbántott vele, de azóta már másokon is éreztem, hogy kellemetlen nekik, ha elmondom mi bánt.

A testvéreimmel sem tudom beszélni, mert ők mindig sírnak vagy azt mondják nem bírnak beszélni róla.

Szerintetek sem kellene beszélnem róla?

2017. febr. 7. 22:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Na, azt a barátnőt én ITT hajtanám el a fenébe, meg úgy mindenkit, aki szerint ez "csak hiszti".

Szánalom, komolyan... ez meg, hogy a párodnek nem mersz beszélni erről... milyen kapcsolatban éltek ti, ahol hagyja, hogy szenvedj magadban.

Egyébként szar, mikor úgy érzed, egydül kell megbirkóznod vele. Pszichológuson nem gondolkodtál? Én pl. tlejesen jól vagyok, amióta neki elmondtam a gondjaimat, meg néha-néha visszajárok hozzá. Semmi bajom, kivirultam, mert jót tett az is, hogy valaki meghallgat, nem szarik rám.

2017. febr. 8. 09:36
 12/14 anonim ***** válasza:

Hívd ezt, ahányszor csak beszélnél anyukádról. Meghallgatnak, tanácsokkal látnak el, ismerik a gyászreakciók kezelését.

[link]

2017. febr. 8. 13:20
 13/14 anonim ***** válasza:
Muszáj, hogy megéld ezeket az érzéseket, különben nem tudsz túljutni rajta. A tudatos gyász nagyon is fontos, és utána a tovább lépés is. Keress olyat aki meghallgat, akár a lelkisegély vonal is jó ötlet. Tavaly halt meg az édesapám, nekem rengeteget segített, hogy mécsest égettem a fényképe előtt, hogy a halála után többször összejött a család és rá gondolva együtt gyászoltunk. Levelet tettünk az asztalára amiben jó utat kívánva elköszöntünk tőle. Ilyen apróságok, kissé rituálé szerűen, kinek-kinek a hite szerint, nagyon sokat segít ezt feldolgozni, és lezárni. Menj ki a temetőbe, vagy olyan helyekre ahol együtt jártatok, gondolatban beszélj hozzá, vagy írd meg levélben amit nem tudtál neki már elmondani. Részvétem!
2017. febr. 9. 13:30
 14/14 anonim válasza:

Ha ugy erzed nekem is irhatsz, en az apukamat vesztettem el

Egyebkent ha valaki szamara hiszti, az egyszeruen egy rossz ember

Elhiszem, hogy kellemetlen nekik, de igazan lehetnenek empatikusak ilyen teren veled szemben

Azt, hogy a parodnak nem mondod, az elozmenyek miatt szinten megertem

2017. febr. 11. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!