Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám élettársa feljelenthet...

Anyám élettársa feljelenthet mert megvertem és kivágtam a lakásból? Mit tehetnék hogy azután se jöhessen vissza hogy én elmentem?

Figyelt kérdés

Hazajöttem egy hétre a koleszból. Év eleje óta ott vagyok. Alig vártam már hogy itthon legyen kicsit, beszélhessek anyukámmal, tesómmal és megismerjem anyám új élettársát. Erre arra jövök haza hogy játssza az álszentet aztán 2 napja nem vagyok itthon de van képe részegen beállítani és megütni anyámat meg tesómat és kijelenteni hogy . Azok pedig mondogatják nekem hogy amúgy rendes ember csak néha rossz napja van. Bas sza meg az ilyen, ne ütögesse senki a családomat akármilyen kifogása van. Amúgy is ő az egyetlen aki nem fizet bele a lakhatásba 13 éves gyerek húgomon kívül. Erre fel neki nagy a szája. Örülhet hogy alig kapott. Nekirúgtam az ajtónak és egy szál pólóban és gatyában tettem ki az utcára. Ma írt SMS-t anyámnak hogy a kórházban éjszakázott, és eltört a bordája. Meg hogy fel fog engem jelenteni.

Tehet ilyet? Ha megteszi akkor mit lehet tenni?

Meg hogy győződhetnék meg hogyha megint nem leszek itthon akkor se jöhessen vissza ez a szemétláda?

Egyszerűen felhúz hogy anyámék még az ő pártját fogják, mikor egyértelmű hogy nem ez az első eset. Olyan szinten felhúzza az agyam hogy meg tudnám ölni.

Teljesen kétségbe vagyok esve. Mit tegyek?

2017. febr. 3. 19:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a saját, és a gyereke poklát teremti meg. Ha a saját életére szarik, a kislányáéra nem kellene.
2017. febr. 3. 19:51
 12/27 anonim ***** válasza:
54%
Elöször is beszélj anyáddal, hogy milyen tervei vannak ezzel az uj élettárssal kapcsolatban. Ha anyád ragaszkodik hozzá valamiért akkor nem tudsz mit tenni.
2017. febr. 3. 20:06
 13/27 anonim válasza:
100%

Emlékeztetném, hogy úgy jelentsen fel, hogy ő megütött egy 13 évest..... Gondolkozzon el rajta, hogy mennyit kaphat ezért. Ja és persze a közelükbe ne menjen többet.

Elég szomorú, hogy a családod ilyen áldozattípus. Nem tudom velük mit lehetne kezdeni, hogy felnyíljon a szemük.

De azért ésszel a verekedéssel. Ha lehet ne nagyon lépd szerintem túl azt a határt amit a bíróság elfogadhat önvédelemnek vagy mások védelmének.

2017. febr. 3. 20:07
 14/27 anonim ***** válasza:
9%
Áldozattípus??? Remélem leszel ilyen helyzetbe, hogy megtudd, milyen a félelem, a rettegés és a reménytelen helyzet! Le vagyok nullázva, mert nem szidom az anyját??
2017. febr. 3. 20:44
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó. Én voltam ilyen helyzetben , de akkor is azt mondom az anya magukból csinál áldozatot. Nagyon jól tudom hogy megy az ilyen.
2017. febr. 3. 20:45
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen, határozottan áldozattípus az anyuka.

Minden egészséges lelkivilágú nő már az első pofon után kivágta volna.

2017. febr. 3. 20:54
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
14-es ha az en gyerekenre emelne bárki kezet, ripityéra törném neki, nem még melléállok. Az anyuka egy idiota.
2017. febr. 3. 21:12
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére még nem voltam ilyen helyzetben - lehet, hogy rettegnék a pasitól (ha már egyszer belemegyek egy ilyen kapcsolatba??) de ha csak egy ujjal is a kislányomhoz nyúlna, ott helyben vágnám fel a torkát.
2017. febr. 3. 22:51
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk szerencsére nem volt ilyen gond, anyám úgy verte el a részeg élettársát mint a huzat mikor kezdett keményen vedelni, végül kivágta az utcára végleg.
2017. febr. 3. 23:35
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor kegyetlennek kell lenni, bármilyen istentelenül is hangzik. Nincs oka félni tőle, hiszen semmi joga ott tartózkodni, egyszerűen meg kell szakítson minden kapcsolatot az élettársával és annyi. Még csak olyan helyzet sem áll fenn, hogy a férjével közös a lakás és fél intézkedni, mert ha nem emelik ki a családból a bántalmazót, akkor vagy tűri, vagy ő megy el. Mert ezt még, bár nem mondom, hogy megérteném, de elfogadom nagy nehezen. Ez a senkiházi egy kvázi idegen aki nem hogy még anyagi támogatást sem nyújt, plusz pénzbe kerül ellátni és még van pofája erőszakoskodni. Erre már tényleg nincsen semmi mentsége anyukának, ha neki az az elfuserált életcélja, hogy áldozatszerepben tönkrevágja az életét, az szíve joga, de a kiskorű gyerekét ennek kitennie egyszerűen nincs joga. Így, hogy visszakanyarodjak az origóhoz, megmondom mit tennék, mire gondoltam, hogy lehet kegyetlenül hangzik. Elbeszélgetnék anyámmal, hogy zavarja el véglel ezt a félnótást, mert ha nem teszi, akkor bizony bár közvetve, de ő az, aki vesztélyezteti a saját gyerekét, ergo ha nincs ennyi esze, akkor jelzem a gyámhatóságon a kiskorú veszélyeztetését, ugyanis a helyzetet az anya teremtette, elkerülhetné, a saját hülyesége okán teszi ki ennek a rizikónak a védtelen, kiszolgáltatott kistestvért. Akkor pedig eljárás indul, a családból nem fogják ennyiért kiemelni a kislányt, de a férfi mehet a fenébe, bár valószínűleg az is elegendő lenne, ha megbeszélné a kérdező anyukával, hogy ez lesz a következő lépés. Ami pedig téged illet, igen feljelenthet. Eljárás indulna, de sanszosan vannak enyhítő körülmények, azért nem lenne ebből elzárás, sőt... viszont valószínűleg az is elég lenne, hogyha megmondanátok neki, hogy ha feljelent, akkor viszont kitálaltok és nem lesz az olyan egyszerű menet, lévén birtokon belül (nem a sajátjában) egy védtelen nőre és kiskorú gyerekre emelt kezet részegen. Bár elképzelhető, hogy evvel nem volt arányos a válaszreakció, amivel a család védelmében a kérdező élt, de nyilvánvalóan enyhítő körülményként számít a kérdésben a hirtelen felindulás és a kiskorú lánytestvér védelme miatt is eltúlzott viszonzás. Ő ugyanúgy bűnös, bár részeg embert elég a grabancánál fogva kitessékelni. Evvel együtt ez a derék ember saját magát is rendesen bemártja, az, hogy végül kórházba került, nem menti fel az alól, amit előtte elkövetett. Így ha abban reménykedik, hogy megússza és majd ejnyebejnyével tovább sasszézik, hívjátok fel a figyelmét rá, hogy nagyon pórul járhat. Kiskorú sérelmére elkövetett tettlegesség lényegesen súlyosabb, mint egy eltúlzott, aránytalan védelmi reakció. Komolyan beszélgess el anyáddal és légy felnőtt annyiban, hogyha ő szülőként nem érzi a felelősségét a testvéreddel szemben, akkor is legyen valaki mellette, aki kiáll a védelmében és a jogaiért, ha már egyszer a szülőanyja olyan szerncsétlen(már elnézést) hogy erre nem képes. Aztán meg felkereshetne egy szakembert, aki segítene neki kilépni ebből az ördögi körből, hiszen bizonyára nem egészséges az az ember, aki minden nemű függő helyzet nélkül egy ilyen agresszív állatot sportból elvisel.
2017. febr. 4. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!