Fontos! Apukám alkoholista, mit tegyünk?
A mi alapítványunkban nyílt egy rehabilitációs központ, szakképzett emberekkel, akik komolyan törődnek a betegekkel. www.remenyseg.hu. (Alkoholbetegek családtagjai részére is, mert ugye ilyenkor nem csak a beteget kell, kellene rehabilitálni, hanem a családtagjainak is fontos ha tudják, mit tehetnek.)Sajnos vannak visszaesők, de sok a gyógyult is!
Alapvetően ha ő maga nem akar változni akkor nagyon nehéz a helyzet. VISZONT!! Tényleg készséggel segítenek a kollégák bármiben, kiknek az elérhetőségét megtalálod a honlapon. Pontosan nem tudom mennyibe kerül, az biztos, hogy az állam is támogatja. Mindenképp nagyon sok törődést igényel, és ezt "képzetlenül" nem sokáig lehet bírni, előbb utóbb rámegy a család minden idege, vagyona!
Jó reggelt, felébredtél? :) "eddig hittük hogy majd abbahagyja" . . . .
Nem fogja, amíg nem akarja. És a háziorvossal sem tudsz ráijeszteni. Az én apám bekómált a piától, a mentő vitte el (tudni kell, hogy hajlamos az epilepsziára), és annyi hatása volt, hogy amíg tele volt tömve gyógyszerekkel nem ivott (kb. fél év). Utána ugyan úgy, és azóta is . . .
Egy valamit kell megjegyezni:
Ha ő nem akar, akkor SOHA nem fog leszokni róla!
Bár ezt is többnyire azok értik, akik benne vannak, ebben nevelkedtek.
És amíg ő nem akar, addig Te sem tudsz segíteni, ha a fejed tetejére állsz, akkor sem.
Nem elkeseríteni akarlak, de sajnos ez a valóság!
Szegénykém.
Nagyim és a nagybáttyáim (anyám és apám felőli)is azok voltak. Nem tudtuk őket megmenteni, bár csak visszfordíthatnám az időt.
Az állami szanatórium nem jó, szerintem a magánokban érdemes.
Viszont hallottam olyat, hogy egy apa ivott, elvált tőle a neje, elköltözött a gyerekekkel, utánna az apa ezért észhez tért és újra egy család lettek.
Az én apám is alkoholista volt, aminek végül válás lett az eredménye.
Ha ő maga nem akar megváltozni, akkor nem fog sikerülni... sokszor az ilyen emberek még csak nem is veszik észre, hogy alkoholistákká váltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!