Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » írjatok kérlek vezetékneveket,...

írjatok kérlek vezetékneveket, amelyek angolul is magyarul is használatosak!?

Figyelt kérdés
Jöhet más nyelv is, mondjuk pl a német.
2010. máj. 6. 17:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Hmm hát nem tudom, hogy csak kíváncsi vagy-e,vagy van is valami gyakorlati háttere az egésznek, de azt azért tudd, hogy főleg a vezetéknevet nem fordítják le mondjuk ha elköltöztök külföldre, tehát ha Magyarországon Szabó vagy, akkor Spanyolországban nem leszel Lopez, de hivatalos helyen egy Lászlóként anyakönyvezett személyből sem lesz Leslie, hacsak nem változtatja meg hivatalosan, azt követően viszont már MO-on is Leslie lesz, és nem László.
2010. máj. 6. 18:20
 12/17 anonim ***** válasza:
80%
Pl a Big - Nagy
2010. máj. 6. 21:40
 13/17 anonim válasza:
100%

Kovács-Smith

Michael-Mihály

2010. máj. 8. 21:17
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Smith, Shoemaker, Carpenter, Brown, hirtelen ezek jutottak eszembe. De sztem a legegyszerűbb, ha megnézed mondjuk a leggyakoribb vezetékneveket ezeken a területeken. Úgy, mint mondjuk magyarban a Kovács, Kiss, Nagy, Szabó, Varga, Horváth, Németh, stb.
2010. máj. 8. 21:38
 15/17 anonim ***** válasza:

Müller-Molnár,

Schneider-Szabó,

Klein- Kis/Kiss

2010. máj. 9. 15:31
 16/17 anonim válasza:

XD Egyesek írni sem tudnak... ><

"Májköl" "Májli Szájrusz"

Elsőről én se tudom, hogyan kell írni, de az utóbbi helyesen írva Miley Cyrus és nem Májli Szájrusz.

2011. márc. 26. 14:17
 17/17 anonim ***** válasza:
Harison Ford- Haj van a Fordon
2013. ápr. 5. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!