Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apuka elhagyott minket egy...

Apuka elhagyott minket egy másik nő miatt, a kisfiam 4,5 éves, eddig nem foglalkozott velünk. Pénzügyileg mindig támogatott, csak sosem volt jelen. Most az új hölgy igényt tart a gyerekemre. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az új hölgy,aki ismert, találtam róla egy cikket, hogy régóta szeretne örökbefogadni.Mellesleg akkor lett neki az exem olyan szimpatikus amikor vett egy új luxusautót és tulajdonos lett a cégnél, ahol néha a hölgy is tekékenykedik. Mit tegyek?

Családterapeutánál megállapodtunk mindenben a volt párommal, nehezen viseltem azt, hogy lelép ezzel a hölggyel, de úgy gondoltam , hogy ha neki a másik nő kell , nem tudok mit tenni.

Lefektettük a szabályokat, a nő nyomására Ő kérte, hogy minden szerdán legyen ott a gyerek, én belementem.

A megállapodás után 2.héten pedzegette, hogy még szeretne több napot.

Amikor ott van náluk a gyerek csak a csaj foglalkozik vele, többször lebuktak, hogy az exem inkább repülgetett, elment meetingekre otthagyva a nőnek a gyerekemet.

Most legutóbb külföldre akarták kivinni, skarlátosan!

Ezen összevitáztunk, az exem azt mondta nem ad több pénzt.

Kiköltöztetett a lakásból minket, kéri a kulcsokat.

Nekem közben lett egy párom, aki lelkileg mindenben támogat.

A város másik végére költöztünk.

napi 60km-t utazok otthon-ovi-munkhely

munkahely-ovi-otthon

Most kitaláta, hogy betart nekem és nem engedi, hogy átírssan a hozzánk közel eső oviba.

mindent megtesz azért, hogy ellehetlenítsen mindenben.

Az expárom nem lenne ekkora szemét, de ez a nő mindenbe beleszól.

Mondtam már az exnek, hogy ketten beszéljünk, de a nő mindig beleszól, hogy ő is ott lesz.

Jön az orvoshoz, az oviba, a megbeszélésekre...

Egyszerűen nem lehet lerázni és az exem teljesen kiűll mellette.

Sajnos olyan birka lett az ex, hogy írányítják, gondolom a csajnak megvannak az eszközei...

Kicsit nagyon elegem van.

hELP! MIT TEGYEK?

2017. jan. 24. 11:20
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
85%
Zavaros leírás, kihámozhatatlan lényeg. Házasok voltatok ? Elismerte az apa a gyereket, ha nem voltatok házasok ? Kinek a lakásában éltetek ? Milyen megállapodás alapján fizet gyerektartást az apa ? Tudtommal az óvodában a gyereket csak az írásban engedélyezett személynek adják ki, ha te nem járulsz hozzá, akkor az új nőnek nem adják ki. Miként született megállapodás a gyermek elhelyezéséről ? Ki a gyerek gyámja ? Olyan nincsen, hogy örökbe fogadjon vadidegen valaki egy olyan gyereket, akinek van élő és a gyerekről gondoskodni tudó, elmeállapotát tekintve beszámítható anyja.
2017. jan. 24. 12:41
 12/31 anonim ***** válasza:
81%

Ugyan mit? Állj a sarkadra! Meg használd az eszedet, nincs semmilyen jogi útja annak, hogy az övé legyen a gyerek. Úgyhogy meg kell neki mondani, hogy higgadjon le. Nem a férjednek kell annyit, hogy beszéljünk kettesben. -Jaj, te Zsuzsika is szeretne jönni. -Na jó, hát akkor jöjjön.

Felnőtt ember vagy, állj ki magadért, mondd meg, hogy a nem az nem.

2017. jan. 24. 13:02
 13/31 anonim ***** válasza:
93%
Ha nem tudtok megegyezni az ovi kérdésében, fordulj a gyámhatósághoz. Egyébként tényleg a kályhától kéne indulni, ha nincs bírósági végzés a gyermekelhelyezésről, tartásdíj összegéről, a kapcsolattartás szabályozásáról, akkor el kell indítani a pert. Az eleve nem jó pont apunak, hogy kirakta a gyerekét a megszokott lakhelyéről, nem teljesíti a tartási kötelezettségét, korábban se foglalkozott vele, ezekre érdemes a lehető legtöbb tanút, bizonyítékot összegyűjteni. A tárgyaláson az új tyúk akkor szólalhat meg, ha kérdezik, egyébként akár ki is tiltható a teremből.
2017. jan. 24. 13:04
 14/31 anonim ***** válasza:
92%
Villámgyorsan fordulj ügyvédhez, azt tudom javasolni.
2017. jan. 24. 13:14
 15/31 anonim ***** válasza:
14%
De ha a te párod foglalkozik a gyerekkel az rendben van, igaz? Amúgy én a leírtakból azt veszem ki h az igazi apja szarik rá, a párja viszont normális és próbálja ösztönözni h tartsa vele a kapcsolatot mert neki van lelkiismerete, szerintem nem a nővel van a gond....
2017. jan. 24. 15:40
 16/31 anonim ***** válasza:
58%

Egyesek miért támadják a kérdezőt?

A drágalátos apuka sz.arik a gyereke fejére. A gyereknevelés nem csak a nő dolga.

Mivel nem foglalkozott a gyerelével, de azért magához rendeli az új csajához ,az nagyin nincs rendben. Le is írtak a kérd e ő,hogy apukácska utazgatott,míg ez a pénzéhes nőszemély vigyázott a gyerekre.

Mint valami játékszer,úgy kezeli az apja a gyereket.

Nem foszthatja meg az anyától a gyereket az apuka,ha eddig .sz.art a gyerek fejére. Csak mert unatkozik a csaja és babázni akar.

Szánalmas

Hogy nem veszik itt észre,hogy az apa nem apaként viselkedik. Az ilyen nem érdemli meg hogy szülő legyen.

A kérdezőnek van igaza.

Remélem sikerrel jársz, és neked ítélik a gyereket.

Mert így lenne az igazségos.

Az a nőszemély meg fogadjon örökbe árvaházból gyermeket,ha ennyire szülő akar lenni.

Itt neked lenne jogod eldönteni,ki vigyázhat a gyerekre.

Számodra ez a nő vadidegen.

Lehet higgadtan írnék egy levelet ennek a nőnek.

Mert ez kegyetlenség.

2017. jan. 24. 17:03
 17/31 anonim ***** válasza:
27%
És egyesek mért támadják azt a nőt? Ki mondta h azért rendeli oda mert ő akar babázni? Lehet h ő normális, van gerince és szeretné h az apa foglalkozzon a gyerekkel? Ha nem engedné/akarná h menjen a gyerek, akkor meg az lenne a baj.
2017. jan. 24. 17:24
 18/31 anonim ***** válasza:
68%

"És egyesek mért támadják azt a nőt? "

Például azért, mert a közös gyerekkel kapcsolatos megbeszélések a két szülőre tartoznak. Nem kell ott lézengeni az új párnak, pláne, ha fel is kérik, hogy ne pofázzon már bele abba, ami nem tartozik rá.

2017. jan. 24. 17:55
 19/31 anonim ***** válasza:
31%
Legalább ő törődik a gyerekkel, nem úgy, mint az "apa". Aki persze előtte sem tette, de azért "apuka elhagyott minket".
2017. jan. 24. 18:20
 20/31 anonim ***** válasza:
81%
Nem neki kell törődnie vele, arra meg végképp nincs feljogosítva, hogy a szülők helyett, ill. egyikük ellen hozzon döntéseket.
2017. jan. 24. 18:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!