Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a férjemnél többet dolgozok...

Ha a férjemnél többet dolgozok, elvérhatom tőle, hogy ő végezze el az otthoni tennivalókat, pl talarítást?

Figyelt kérdés

Ő többet van otthon. Én túlórázni is szoktam.

De eddig minden otthoni tennivalót én csináltam meg. Esetleg ha könyörgök neki,akkor elmosogat és felmost. De magától max a szemetet viszi ki.

5év alatt belefáradtam.

Panellakásban élünk.

Már nagyon depressziós vagyok.

Bárcsak magától jönne rá,hogy nem csak nekem kell az otthonunkat rendberakni.

Kezdeek besokallni

2017. jan. 23. 16:14
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

A kérdésemben ,biztosan rosszul fogalmaztam,nem arra utaltam,hogy ő csináljon mindent otthon.

De ne csak akkor legyen főtt kaja,ha én késő délután érek haza.

Természetesen munkamegosztásra vágyok.

Csak kíváncsi voltam,másnak is az a véleménye hogy ne csak a nő pucolja ki a lakást,ne csak a nő mosogasson.

Mert sajnos az én szüleimnél,és az ő szüéeinél is ez volt a felállás.

Neki ez természetes,a nő dolga.

Az én anyukám mindig figyelmeztetett hogy ne essek az ő hibájána,csapdájába. Akkor nem hittem el,nem gondoltam bele mire figyelmeztet.Mára már megértettem.

Itt .valaki megemlítette a porttörlést,hohy biztos nekem van sok mütyűröm ami fogja a port.

Én nem feltétlenül a por törölgetüst rom.el. azt elég két hetente.

Kezdjük azzal,hogy a ruháit se képes magától elrakni. Egyszerűen éedobja össuevissza a földre,ha szerencsés vagyok,akkor eegy helyre gyűjti a szobában.

Eszébe nem jut kivinni a szennyeskosárba.

Eszébe nem jut kiteregetni,ha lejár a mosógép. Eszébe nem jut kipuculni a fürdőszobát,budit. Felmosni se szokott. Se beágyazni.

Pedig ő is szokta használnk a wct, ő is szokott zuhanyozni.

Mindegy,lehetne tovább sorolni.

Nem.értem én ezeket a férfiakat.

Persze nem vagyok rendmániás ,nem viszem túltásba a takaritást,csak nem akarok fertőbem élni.

Próbálok majd.vele beszélni. De én leszek így a házisárkány

2017. jan. 23. 19:45
 12/18 anonim ***** válasza:
76%

11: Éltél-e egyedül a házasság előtt? És ő élt-e egyedül?

Látod, ez a fő probléma, hogy nem.

Nem csak az önellátás szempontjából.

Így Te csak félig vagy a szerelme, félig az anyja vagy, ami a kapcsolatotok érzelmi és szexuális részében is megmutatja magát, illetve abban is, hogy ő semmilyen formában nem lesz képes/hajlandó rólad gondoskodni, amikor az élet úgy hozza majd. Pl. ha operálni fognak téged vagy mást, nem fog bemenni látogatni, nem fog bevinni tiszta ruhát, ennivalót, mert az is a nők dolga...

2017. jan. 23. 20:00
 13/18 anonim ***** válasza:
49%

Kedves kérdező!

Azt írod eszébe sem jut megcsinálni. Már miért jutna eszébe ha valaki 5 éve helyette megcsinálja, előtte években meg gondolom az anyja. Szóltál már neki hogy csinálja meg? Én egy 100 m2-es +kertes házban élek és én is dolgozom. De eltudom végezni a házimunkát. Na nem bírálni akarlak, de valamit nagyon nem csinálsz jól ha egy kis panelt nem tudsz rendben tartani. Először is a férjedet rá kell szoktatni arra, hogy segítsen. Magától nem fogja észrevenni és megcsinálni ha te nem mondod. Tehát az első lépés hogy mondod neki vagy minden nap írsz egy kis cetlit mit kell megcsinálnia. A másik pedig hogy komoly lépéseket teszel az ellen hogy csak úgy ledobálja a földre a szobában a levetett ruháit. Na itt a komoly lépés nem az hogy összeszeded csendben, hanem igenis megmondod neki hogy elég a disznóólból alap dolog hogy vagy összehajtja a ruháit és elteszi ha meg koszos akkor szennyes kosár. Amennyiben nem lenne hajlandó erre a férjem akkor fognám és beba.sznám a kukába a holmijait amit a földön tárol, mert szerintem ami a földön van egy kupacban az szemét. Ez az első lépés. A második lépés nálam az és már a költözés előtt gondom volt rá, hogy felszereljem a háztartásom olyan eszközökkel amik megkönnyítik az életet. Pl: a mosogatógép. Költözés előtt a legfontosabb dolog volt nekem egy mosogatógép, hidd el nem volt még konyhaszekrényem, nem volt tűzhelyem de mosogatógépem már volt. És tudod miért? Mert nem akartam az életemet a mosogatásban leélni. Tudtam hogy ennek kell az elsőnek lenni, hiszen bútort, tűzhelyet úgy is kell venni. Van egy szuper kis robot porszívom amit a férjem is eltud indítani ha túlórázom. Természetesen ha időm engedi rendes porszívóval is porszívózom mert nem elég a robot. De igenis ha nincs kedvem, vagy időm használ. Van mikor nincs kedvem felmosni akkor megmondom a férjemnek hogy annyira nincs kedvem, segítsen, egyikünk porszívóz a másik felmos, választhat. Így hamar végzünk. De nálunk alap feltétel hogy igyekszünk megelőzni a káoszt. A férjemnek is kötelessége rendet tartani maga körül. Szemetet a szemétbe dobunk, nem tárolgatunk, igenis ha látja hogy tele a kuka vigye ki.

Na szóval apránként szoktasd hozzá a munkához, és csapj az asztalra hogy neked elég ebből. Szerezz mosogatógépet, érdemes szárítógépet is venni. Nagyon jó a robotporszívó főleg panelben. Nem azt mondom hogy most szaladj a boltba mert ezek drága dolgok, de apránként érdemes beszerezni mert nagyban megkönnyíti az ember életét hosszútávon.

Ha meg van rá lehetőséged akkor egy takarítónőt is érdemes lehet meg fogadni hogy heti egyszer takarítson ki helyettetek. Ne sajnáld rá a azt a heti 6-10 ezer forintot. Semmi nem éri meg hogy az egészséged rovására menjen. Sokkal többe fog kerülni a gyógyszer. Amúgy én attól félek hogy nem csak ettől kezdesz depressziós lenni, biztos van más baj is. De először is próbáld ezt a takarítás dolgot rendezni, és ne arra várj hogy magától jöjjön rá. Tessék megbeszélni, hiszen társak vagytok. Már az elején szólnod kellett volna mikor érezted hogy kezd sok lenni.

2017. jan. 24. 11:09
 14/18 anonim ***** válasza:
81%

Egy példa az én életemből: a mosást mindig én intéztem, a szemetet mindig én vittem le, mert ezek ilyen "vakfoltok" voltak a páromnak (aki férfi), szóval ő sosem pakolta be a mosógépet, nem indította el, nem akart teregetni sem, de abba mindig beleszólt, hogy az ő ruháit hogyan kell kiteregetni, hogyan kell bepakolni.

Mondtam neki, hogy nyugodtan kimoshat ám ő is. Erre még neki áll feljebb, hogy az nem munka, bepakolni a gépet? Levinni a szemetet? 10 másodperc, ezt mondta.

Na, jó, gondoltam, akkor ha csak 10 másodperc, neki is akad rá ideje, hiszen ugyanannyit dolgozunk mindketten. Elhatároztam, hogy többet nem mosok rá és nem viszem le a szemetet sem. Nekem sok ruhám van, neki kevés, tehát ha én 3-4 hétig nem mosnék is mindennapra lenne tiszta ruhám. Neki hetente kell mosni. Nem mostam, és tudod, mi történt? Kimosott!

A szemetet is levitte. Azóta sem pakoltam be a gépet és mostam ki,megvárom, míg megcsinálja ő, ha nem teszi, akkor nem lesz tiszta ruhája, ennyi, az ő baja.

Kérdező, próbáld ki, hogy nem csinálod meg, rá fog kényszerülni.

2017. jan. 24. 11:34
 15/18 pgyomber ***** válasza:
75%

10-es vagyok megint. Szerintem a nem csinálsz semmit dolog nem lesz célravezető, egy gyereknél esetleg működhet, egy felnőt férfival szemben csak háborúhoz vezet.

Ha ezt látta otthon, akkor teljesen érthető, hogy neki az a "normális" hogy a nő végez minden háziumnkát. Ehhez képest a feladatmegosztás egy számára ismeretlen terep (a láttt ilyet messziről nem számít).

Lehet, hogy egy darabig csak keveset lesz hajlandó megtenni, ne zúdítsd rögtön a teendők felét a nyakába.Türelem, tárgyilagosság és "köszönöm", ha megtette. Ez a legfontosabb, hogy érezze, nem azért kap feladatot, mert ki ajkarsz szúrni vele, hanem mert egyedül sok neked. És több időtök maradna egymásra.

Sok sikert!

2017. jan. 24. 11:54
 16/18 anonim ***** válasza:
52%
Sajnos én úgy tapasztalom, hogy ha már ilyen régóta ez a munkamegosztás nagyon nehéz változtatni rajta. Próbáld, beszélj vele, részletesen osszátok fel a feladatokat, de az átmeneti javulás után visszaesés szokott következni (már ha javul egyáltalán), és ha nem veszed át a házisárkány szerepét aki a másikat állandóan utasítgatja, a dolgok nagyját továbbra is te csinálod. Az a baj ezzel, hogy a házisárkány elég utálatos szerep, és én is sokszor inkább vállalom hogy megcsinálom, mint hogy duzzogó "jajdefáradtvagyokésahátamisfáj" arckifejezést kelljen nézzem. Nálunk az oldotta meg ezt az igen komoly gondot, hogy most már kevesebbet dolgozom, így nem probléma, de amíg én is ugyanannyit vagy többet dolgoztam mint a párom, addig ez baromi bántó, és nyírja a kapcsolatot. Ennek ellenére úgy látom általános tapasztalat. Elkényeztetett lusta pasik... mély tisztelet a kivételnek!
2017. jan. 24. 13:58
 17/18 anonim ***** válasza:
25%
Egy panelban olyan nagy kunszt rendet tartani? Próbálnál meg az én házamban élni, és az én háztartásomat vinni. :DD Lusták vagytok, ez a bajotok. Ezt nyugodtan megmondhatod a férjednek is.
2017. jan. 24. 22:15
 18/18 anonim ***** válasza:
8-asnak igaza van!!!!!
2018. febr. 28. 07:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!